Radistim (stimulator de inradacinare)

danero2004

Well-Known Member
Moderator
mersi de sustinere Fabiane

pff auzi ca eu am nevoie , trebuia referinta la cui ii trebuie .

Chimicalele la mine nu au prioritate , buxus am prins aruncand dupa foisor intro groapa cu reusita de 90% fara chimicale

Fabiane se poate face din scoarta pisata o pudra ca sa nu stai sa te joci

succes gradinarilor ecologici
 

sicora fabian

Active Member
Si Doi+ are dreptate, dar in productia mare, nu pe forum! Oricum dreptatea-i la mijloc! :)
Dar si la pudra trebuie sa fie o perioada optima de recoltare a scoartei - ca intotdeauna, nimeni nu spune adevarul intreg!
Dar si daca-l spune si nu crede nimeni? :rofl:
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
nu o perioada ci doar o zi in care sa nu fie si alte chestii cum ar fi ploaia care ar umezi inutil coaja cand de fapt tu vrei sa o usuci

ei ziceam si eu asa , am clonex , supethrive , radistim acasa ...stau pe raft si expira cu mine

bunica prindea plante in apa , reusita 99 % ...si apoi au venit "cercetatorii" :rofl: :rofl: sa zica nu e bine asa :rofl: :rofl: :rofl:

eee ce sa faci daca sunt 'economist"
 
A

Anonymous

Guest
90% din cit ?
Cit ar fi reprezentat 90% din 800 ?
Nu-i bai, nu ati avut noroc, se mai intimpla. Eu mi-am impus targhetul de 100%, insa nici nu i-am "aruncat intr-o groapa".
Va urez mult succes in aplicarea "apei de salcie". :D
 

sicora fabian

Active Member
Un singur vinovat gasesc, Dane, ca nu se mai poate face ce faceau bunicile noastre (rupea lastari din planta mama, ii infingea in ghiveciul ei si rar murea cate unul), poluarea si scaderea rezistentei plantelor din cauza ameliorarii doar din punct de vedere decorativ!
Dar cred ca o si fac anumea, pentru ca ele sa moara si sa se cumpere altele - societate de consum!
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
ca sa nu deviem prea mult dar poluarea nu de la chimicalele eliberate in sol si in aer provine? 8)
 

sicora fabian

Active Member
Si!
Si . . . si . . . si . . .
Si de la alte o suta de cauze . . . Rar mai face azi omul ceva care sa nu polueze! :(
Mai putin apa de salcie! :rofl:
 
A

Anonymous

Guest
@daneuro....personal cred ca fiecare trebuie sa faca ceea ce a invatat, are aptitudini, aplecare.
Ma doare un pic ceea ce ati scris (in speta despre cercetatori), nu am vrut sa va raspund...in sfirsit!
Totusi un domn, caruia i se cinta imnul des, a spus (citez aproximativ) "ca tara are nevoie de tinichigii si ospatari".
Si economistii si cercetatorii au locul lor foarte bine stabilit in socitate. Si inca un lucru, la Ministerul de Finante este un economist (nu generalizez!) .
 

sicora fabian

Active Member
Doi+, suntem pe un forum al iubitorilor de plante, pentru ei este un hobby!
Intelege si nu-i mai judeca prin ochii specialistului!
Mai mult de atat: sunt multi, foarte multi pe forum care se pricep la plante mult mai mult decat ma pricep eu in meseriile lor! Iar Dan este unul din ei - la contabilitate abea ma pricep sa completez niste bonuri si avize de expeditie si poate nici pe alea bine, daca ar fi sa ma verifice cineva de meserie!
Eu ii respect si-i stimez pentru efortul pe care ei il fac sa invete cat mai multe despre plante si multi au reusite demne de invidie pentru multi "specialisti", doar stii cat de "bine"pregatiti sunt unii din absolventi!
Si mai mult decat atat: daca si-ar pune mintea un profesor de limba romana, sunt sigur ca ar umple cateva pagini cu greselile noastre!
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
specie rara :rofl: :rofl: , oricum simt ca de vreo zece posturi incoace nu mai stie nimeni de radistim si ne trage cornelia de urechi
 
A

Anonymous

Guest
Daca faci vorbire despre buxusul meu, atunci el este adus din Olanda. Deoarece clientul nu si-a putut permie sa dea peste 100 de milioane pe el, am comandat unul de 15-20cm talie. I-am avertizat ca va trebui sa astepte aproximativ 2 ani pina se vor "lega" intre ei.
Nu-mi prea place "marfa" dendrologica de la Miroslava, iar preturile pt. acelasi produs similar, sint cu mult mai scumpe.
Local, mai este o poveste care circula, aceea ca tot buxusul din oras este bolnav. Nu am verificat informatia, poate stie ceva mai mult Fabian....
Totusi buxusul din Iasi, nu este taiat deloc, ce sa mai spun ca la timp, nu i se fac tratamente. :(
 

Aura

Member
Domnilor, teorie fantezista sau ba...eu azi am pus in practica treaba cu salcia...
Am impresia ca unii dintre dvs fac reclama anumitor produse...intr-o maniera mai discreta sau la vedere..sa-mi fie cu iertare daca am inteles anapoda dar cand dai de inteles ceva echivalent cu "suna acolo ..pana la ora cutare...si iti va raspunde cutare" parca esti prea subiectiv ..nu mai este o simpla parere...nu stiu dar parca intra in joc si interese..si orgolii..ca unul este mai experimentat..ca altul stie mai bine...etc. Repet, daca am inteles gresit, corectati-ma si imi cer scuze.
Radistim...de radistim am auzit si eu in nenumarate randuri si mi-a fost recomandat dar nu-l gasesc in Bucuresti. Cu comandatul on-line, plata prin card nu le am, dar pana la urma o sa invat si treaba asta...daca aceasta e singura solutie prin care pot intra in posesia acestui hormon de inradacinare. Cunoaste cineva de unde pot cumpara radistim si pot plati prin ramburs sau mandat? sau..are cineva de vanzare ?
Azi am cules bucati de salcie, mai groase, mai subtiri, le-am curatat de coaja, le-am rupt..o parte le-am facut ceai(scoarta+bucati marunte de salcie),le-am fiert, pe altele le-am pus la macerat.
Doi samburei de masline i-am pus in ceai de salcie(vreau sa-i tin asa o zi)..alti doi in apa cu salcie tocata marunt... am plantat seminte de smochine pe care le-am udat cu ceai de salcie...am udat cu infuzie de salcie un arbore de ceai, carambola....tin o zi in apa cu salcie 3 butasi de maslin...
Sa vedem ce va fi...ar fi bine sa am rezultate bune si sa nu fie doar o fabulatie...cum nu imi permit a cumpara hormoni de inradacinare de peste hotare...incerc si aceasta varianta...dar stiu ca salcia nu e neaparat pt inradacinare ci ajuta planta si in crestere...

Va citesc cu interes. Sunt lucruri f. importante pe care nu le stiam si sunt dezbatute de oameni cu experienta.

Aura
 
Sus