Radistim (stimulator de inradacinare)

A

Anonymous

Guest
@ sicora fabian, care firma...Holand ? :eek:

"Nu este compatibil cu produse ce conţin sulf, cupru, uleiuri minerale, deoarece poate favoriza acţiunea chimică şi induce fitotoxicitate."

Daneuro, iarta-ma ...nu inteleg. Ce anume de aici te deranjeaza?
 

gty

Member
spunetine mai multe despre acest razormin
va rugam
cum se procedeaza cu el , mai exact cum se aplica
multumim
 
A

Anonymous

Guest
@gty, pai....cred ca numai eu pot sa va spun, deoarece ceilalti doi domni nu stiu nimic despre el, asadar nici nu l-au utilizat, acum Daneuro fiind la faza de negare. :rofl:
Deci: se dizolava "substanta" in apa din stropitoare, apoi se toarna la baza plantei. Evident, pentru cine are dispozitivul "bypas", poate aplica si cu instalatia de irigat (nu prin aspersoare!). Solul trebuie sa fie umed.
1ml/L
In rest am postat link-ul de unde puteti afla totul, iar eu am povestit cite ceva despre ce-am abtinut (in mod real) cu el. Dl.Fabian, ar putea sa va comfirme cit de greu "se misca" buxusul. Razorminul este un produs profesional, de aceea nu se vinde in farmaciile fitosanitare. Puteti suna la firma si sa obtineti alte informatii suplimentare.
 
A

Anonymous

Guest
Nu am scris asa ceva .... :eek:
E adevarat , nici pe link nu este prea lipede, dar asta e altceva. Totusi Holland-ul spune cite ceva despre componenta "substantei minunate".

"Este un amestec de noi factori de creştere, care împreună cu aminoacizii, polizaharidele, macro şi microelemente, în momentul interaţiunii cu planta induce o dezvoltare spectaculoasă a sistemului radicular, a masei vegetative şi în final o creştere a cantităţii şi calităţii producţiei."

Daca doriti pot sa va dau ceva cantitate, ca sa va "jucati" cu ea, sa o testati.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
vrem putina de test ca sa zicem in cunostinta de cauza , cu toate ca sticluta de superthrive de acasa sta cuminte acolo ca e cam "obraznica" ptr mine

totusi apa de salcie de ce nu e buna , ca sa fim ecologici :evil:
 
A

Anonymous

Guest
Oferta mea este numai pentru dl.Fabian. :)
Il vedeti dvs. pe domnul Porumboiu tratindu-si suprafetele cu "apa de salcie" ?

SUPERthrive, este un produs supercontestat. Am studiat reteta lui, atit cit s-a scris despre ea. Faptul ca contine auxina nu ma-ncinta deloc. Dubios este ca e foarte laudat, are foarte multa reclama, ca se vinde pe E-bay, iar la "horticultura" daca spui de el, stirnesti niste zimbete generoase.

@fabian, imi pare rau....acum intelegeti ca s-a intimplat o confuzie, ma refeream strict la un alt produs, dar cu efecte mult mai bune, palpabile.
De abia astept sa vad prezentata reteta cu crengutele de salcie. Eu zic ca n-o spune.
 

sicora fabian

Active Member
Daca punem la un loc toate gradinile noastre de pe forum si tot nu se aduna cat ara un tractor de-a lu' Porumboiu intr-o ora!
Iar daca are efect "apa de salcie", s-ar putea ca intr-adevar sa fie o solutie mult mai ieftina! :D
Explica-i, te rog, lui Dan de ce ai spus ca-mi dai numai mie acel produs spre incercare, sa nu se supere pe mine crezand ca-l ofensezi! Din exemplul cu Porumboiu, cred ca stiu de ce ai spus asa ceva si ca nu ai avut intentii ascunse ori rauvoitoare, dar nu se cade! Mai ales ca suntem ieseni tustrei!
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
How to Make Willow Water to Help Root Growth


Gardeners who propagate plants through cuttings know how difficult it can be to get the new plants to root. Instead of expensive store-bought chemicals, many use willow water to facilitate root growth on cuttings from their favorite plants. Willow water is all natural and easy to make


Instructions.Things You'll Need:
Willow tree
Garden shears or scissors
Pot of boiling water
Sieve or colander
Plant cuttings
Create Willow Water to Grow New Plant Roots
1.1
Gather willow branches directly from the tree by clipping them off with a sharp pair of scissors or garden shears. Each twig should be less than half an inch in diameter. You may use fallen branches if they are very fresh.

2.2
Strip all the leaves off the willow branches and discard them. Cut each branch into small pieces a couple of inches long. The shorter the pieces, the more auxin (the hormone that encourages root growth) will leach out of the wood to help stimulate root growth on your plant clippings.

3.3
Boil a pot of water on the stove. The amount should be enough to thoroughly cover all of the willow branch cuttings. Pour the water over the willow branch cuttings and allow this to sit overnight. This gives enough time for the maximum amount of rooting hormone to get into the water.

4.4
Position the colander or sieve over another pot in the sink and pour the willow water and willow sticks through it. Discard the willow branches or use them in your compost bin outside. Save the willow water in an air-tight bottle or jar.

5.5
Dip plant cuttings into the willow water and let them soak there for a couple of hours for maximum effectiveness. Do not put the leaves in the willow water, just the stem bottoms. After soaking, take them out and stick them in planting pots of soil. Care for them according to the water and light requirements of that particular type of plant.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
argumente

acidul salycilic e obtinut din salcie si este unu din cele mai bune regenerante la plante

din vremuri de pe la nativii americani era folosita coaja ptr amortirea durerilor de dinti

IBA este suficient sa inradacinezi f bine si sanatos o multime de plante


etc
 

sicora fabian

Active Member
Nu le am asa bine cu engleza, dar am inteles, in mare.
Dar n-am gasit perioada (in vegetatie, altfel n-ar trebui sa elimini frunzele, insa primavara, vara sau toamna)? :oops:
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
eu am intrebat pe cineva si a zis asa

scoarta veche ptr pudra de facut "willow tea" ceai de salcie f concentrat

cresteri de anul asta grosime cat un creion ptr "willow water" apa de salcie
 
A

Anonymous

Guest
Ideea este ca dl. Porumboiu face agricultura ca la carte. Nu se joaca, nu umbla cu paleative. Daca ceva ar fi benefic, nu ar ezita ca sa procure negresit.
L-am dat pe dumnealui exemplu deoarece este mai aproape. Altminteri, mai curind, as fi dat exemplul dl.Trita Fanita, pe care am avut privilegiul sa-l cunosc personal in fata unor multe cafele. Si dumnealui practica o agricultura moderna.

Deja, daca textul este in engleza, m-a impresionat profund. :cascat:
Nu-i dau si gata.
Defapt pt. ca n-a terminat horticultura (e economist), nu lucreaza oarecum in cercetare si pentru ca crede in chestia aia de salcie.
 
A

Anonymous

Guest
Traducere cu Google Translate (sorry):

Cum sa faci apa la Willow Ajutor Root creştere


Gradinari, care propaga plante prin butaşi ştiu cât de dificil poate fi pentru a obţine noi centrale la rădăcină. În loc de scump magazin-au cumparat produse chimice, multe utilizarea apei de salcie pentru a facilita creşterea root pe butaşi din plante lor preferate. apă Willow este toate naturale şi uşor de a face


Instructions.Things Veţi avea nevoie de:
Salcie copac
Foarfece de grădină sau foarfeci
Oală de apă fierbinte
Sită sau strecurătoare
Butaşi de plante
Creaţi Willow apă să crească noi fabrici Radacini
1.1
Adunaţi ramurile de salcie direct din pom prin decuparea le-off cu o pereche de foarfece ascuţite sau foarfece de gradina. Fiecare crenguţă ar trebui să fie mai puţin de o jumătate de inch in diametru. Puteti folosi căzut ramuri, dacă acestea sunt foarte proaspete.

2.2
Fâşia toate frunzele de pe ramurile de salcie şi le aruncă. Taie fiecare ramură în bucăţi mici, o pereche de centimetri lungime. Mai scurte piese, auxin mai mult (hormon care încurajează dezvoltarea radacinilor) va Leach din lemn pentru a ajuta la stimularea creşterii plantelor de root pe decupajele dumneavoastră.

3.3
Se fierbe o oala de apa pe aragaz. Suma ar trebui să fie suficient pentru a acoperi complet toate butaşi de ramură de salcie. Se toarnă apă peste butaşi ramura de salcie şi să permită să stea peste noapte. Acest lucru oferă timp suficient pentru suma maximă de înrădăcinare hormon pentru a intra în apă.

4.4
Poziţia strecurătoare sau sita peste alta oala in chiuveta si turnati apa salcie şi salcie tije prin ea. Aruncaţi ramurile de salcie sau să le utilizeze în bin compost dumneavoastră afara. Salvaţi apa salcie într-un flacon etanş sau borcan.

5.5
Scufundati butaşi de plante in apa salcie şi lăsaţi-le scufunda acolo pentru câteva ore pentru o eficienţă maximă. Nu puneţi în apă frunze de salcie, doar fundul stem. După înmuiere, le va scoate şi să le lipească de plantare în vase de pământ. Grijă de ele în conformitate cu cerinţele de apă şi lumina de acest tip special de plante.
 

sicora fabian

Active Member
:rofl: Si eu cred, chiar voi verifica! Oricum sunt in perioada de butasire pentru plantele de mozaic! Cam tarziu, dar voi incerca si pe conifere imediat ce se mai incalzeste un pic, o luna le va fi deajuns sa caluseze daca intr-adevar are efect! :D
Inconvenientul ar fi ca trebuie sa-i tin cateva ore in acea apa, ceea ce-mi ingreuneaza tehnologia . . . iar timpul si spatiul sunt pretioase!
In alta ordine de idei, forumul se adreseaza iubitorilor de plante in general, nu specialistilor. Mai mult, printre ei sunt multi care cauta solutii cat mai prietenoase cu mediul, iar aceasta apa de salcie poate fi aur curat! :marfa:
 

sicora fabian

Active Member
:tavalit: Doar google putea scoate asa ceva! :rofl:
Nici la soferita aia cu pompa la benzinarie n-am ras atat! :rofl:
Deci nu da o perioada anume! Din punctul meu de vedere, cred ca ar trebui sa fie primavara, dar atunci nu sunt asa de groase! :?
 
Sus