Rosii Cherry in ghiveci?

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Si eu si eu........ astea sunt printre ultimele ca restul le-am mincat deja.Restul adica vreo.....20 :oops: :rofl:
 

blueheart_d

Member
de existat stiu ca exista si chiar am fost tentata sa cumpar o caserola de cherry galbene doar pt seminte. inca nu e tarziu. restul rosiilor obtinute din seminte culese de mine se coc foarte frumos. deja am mancat din cultura proprie de rosii galbene, urmeaza sa se coaca olandezele.
 

albela

Active Member
Eu pot sa spun ca am o mini productie de rosioare. E drept ca marea majoritate de la plantele puse in gradina. Cele din ghiveci au facut mai putine, dar surpriza :eek: sunt mai dulci.
 

sorina

Active Member
c

Bluehart-d , eu am pus si galbene . Daca s-au prins (ca deocamdata nu s-au copt ) iti dau eu seminte .
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Aha,bogate :) .La mine nu au fost asa de mari si nici prea inghesuite la numaratoare pe vrej :rofl: .Dar le-am mincat cu placere oricum :D
 

George

Member
Anul asta n-am avut decat doua fire dar anul viitor cu siguranta voi sadi mult mai multe rasaduri.
 

ACHIMENES

Member
Uitati ce rosioare galbioare sub forma de para mi-am tras anul trecut. Sunt foarte decorative si le-am tinut numai in ghiveci ( de fapt un bidon de la vopsea de 15 l)
 

albela

Active Member
Eu nu mai pun rosii cherry. Au fost dragute dar cam lipsite de gust. Cele din gradina mai erau un pic dulci dar cele din ghiveci deloc :( .
 
A

Anonymous

Guest
rosii cheri

incerc eu sa conving o dna horticol,mai e si profa la liceu agricol,e vecina cu mine,n-are prea mult timp acum ca e si la master,dar voi insista
 

Jasmine

Member
albela a spus:
Eu nu mai pun rosii cherry. Au fost dragute dar cam lipsite de gust. Cele din gradina mai erau un pic dulci dar cele din ghiveci deloc :( .
Nici eu nu mai pun rosii cherry anul asta.Nici anul trecut n-am vrut sa mai pun dar, tot au iesit.Au iesit atit de multe (din saminta cazuta pe pamint cu un an in urma) ca nu mai gaseam cui sa cadonez rasaduri.Nici degeaba nu le mai vroia nimeni.
Initial am fost super incintata.Gradina de legume imi era plina de aceste tomate-cirese...Toata lumea s-a bucurat sa manince la ele...doar cind le culegeam eu... :( :D
Anul asta, de-o fi sanatate, as vrea sa ma satur din rosii mai mari, mai dulci...doar daca n-oi mai avea bafta de anul trecut, sa cumpar un soi de rasaduri de rosii care nu-mi plac...Asa pe ghicite, e tare riscant sa cumperi.
Macar de aveam un soi bun anul trecut, imi cresteam eu anul asta "pui" din rosiile pe care mi le doream... :D ...Mde, omul cit traieste invata...
 

xtina2005

New Member
Rosii cherry

Buna tuturor!
Nu stiu daca poste corect aici, insa eu stau la bloc si tot ce cultiv, cultiv pe balcon.
Iata intrebarea mea: am plantat niste seminte de rosii cherry, au iesit , au cam 5 cm si sunt intr-un vasulet micut.
Care sunt pasii urmatori de facut? Ma gandesc ca e cazul sa le raresc, sa pun in alte ghivece. Am citit ceva pe forum despre copilit.Cum si cand se face?
Voi, care deja sunteti super-specialisti , sper sa puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Multumesc mult!
Cristina
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Ei.... vrednicie a scris pe fruntea sotului meu azi :rofl: .A rarit plantele de "cherii" :p fiindca el adora gustul lor si i-au placut atit de mult anul trecut incit anul asta a zis ca se ocupa personal :giggle: .Au deja cam 20 de cm inaltime si e foarte mindru de productie fiindca tot el le-a semanat :marfa: .
A zis ca din cind in cind o sa ne invite la cite o salata :tavalit:
 
Sus