Spathiphyllum wallisii - Crinul pacii

danya

Active Member
Am si eu unul. Nu-mi place ca are varfurile frunzelor uscate. Probabil il ud prea mult? :?
 

marean

Active Member
Lipsa de umiditate atmosferica sau apropierea plantei de o sursa de caldura,asta declanseaza in principal uscarea varfurilor...desigur,si de la prea putina apa in substrat,planta asta e o betiva notorie , o tin permanent umeda .
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Şi eu am 2 din varietatea pitică. Le-am pus în substrat potrivit, au umiditate permanent, stau pe pietriş umed şi le pulverizez frunzişul des (în funcţie de temperetura ambiantă). Au lăstărit puternic din primăvară până acum, dar flori ioc! Ce să le mai fac? Ajutaţi-mă cu un sfat, vă rog.
 

lelia

Well-Known Member
Face floarea la fel doar ca e mai mica , verde si porneste din varful lastarului.
este tot un spathi sau se numeste altfel ,conditiile de crestere sunt diferite



Are nevoie de conditii diferite, udare rara?
 

marean

Active Member
Lelia,cred ca e aceeasi specie ca al meu,dupa poza asa imi pare. Faptul ca prefera diferite conditii arata cat de adaptabile sunt plantele fara pretentii deosebite la conditii. :wink:
Dana,are lumina buna daca e imediat dupa perdea ( al meu sta la vreo 45-50 cm de fereastra , undeva mai jos de nivelul acesteia,dar fara perdea,insa iarna si primavara il tin cu succes chiar la pervaz) .
Sorina,maximum de flori,concomitent,a fost de 3 :mrgreen: . Stiu si eu cum arata pozele alea cu plantele pline ochii de flori,dar la mine nu se intampla asa :oops: .... oricum,sunt mai mult decat multumit cu cele 5-6 flori(adunate) de vara aceasta :wink: .
De fertilizat stiu ca spathy nu vrea multe substante de stimulare , eu poate am mai scapat putina apa ramasa cu ingrasamant de la orhidee (deci doza foarte slaba) de vreo 2-3 ori pe an . :mrgreen:

Atentie, nu e bine sa lasati frunzele sa se pleosteasca inainte de fiecare udare .
Daca planta a colonizat cu radacinile tot ghiveciul,poate sa stea in apa lejer,dar too avand perioade de uscaciune nu ii convine .Iti spun,fiinca am avut problema asta.
Aaa,inca ceva, eu nu il tin la umbra, ci are parte de lumina , nu intensa,ci lumina de phalaenopsis :mrgreen: ( sper sa ai orhidee ca sa intelegi termenul :oops: ) .
 

lelia

Well-Known Member
Marian ,am spus ca sunt diferite caci eu il ud foarte rar ,altfel i-se ingalbenesc frunzele ,de pulverizat ,doar cand ii sterg frunzele de praf ,umiditate nu prea are ,deci cred ca se comporta mai degraba ,ca un cactus ,poate-i vinavat substratul :?
poate-i prea batran( 6ani)dar nici in primi ani, nu-mi amintsc sa fi avut pretentii ,oricum mi-e drag si face parte din decor :D
 

sorina

Active Member
Are cineva Spaty plin de flori ??? sau ma rog cu flori muuulte ??? ca si la mine cite o floare ici ... coclo :mrgreen: :?: in rest planta si foliaju arata bine . Nu i-am dat fertilizator decit putin asta vara
 

helisananca

Member
al meu mi-a facut o surpriza de 2 zile ,are 3 floricele de mai mai mare frumusetea ,care se pregatesc sa se deschida ,cred ca secretul este apa ,daca are apa e in elementul lui .E o floare absolut superba si nu e pretentioasa deloc
 

michaela

Active Member
Stiati ca???
Did you know that the Spathiphyllum has been chosen the bureau plant of the year 2007? NASA found out that this plant is the best living airfilter on the planet. It filters foul scents and produces clean oxygen on top of that.
eu acum am aflat si-am zis sa va informez si pe voi :wink:
 

Electra2008

New Member
Si eu am avut ceva probleme cu plantuta mea insa dupa ce am mutat-o intr-un ghiveci mai mare a inceput sa infloreasca din nou.La mine vad ca ii prieste cu apa multa in ghiveci si pulverizata pe frunze si pe bobocei :D
 

helisananca

Member
dar bobocei asa mult trebuie sa stea pana se deschid??la mine dureaza de vreo 2-spre 3 saptamani si nu vor sa se deschida insa mai cresc in inaltime
 

Roxana

Active Member
Sunt foarte frumoase! Sa va traiasca! :D
Si a mea vad ca este bine si face mereu frunzulite...dar oare cand o sa infloreasca :?
 

michaela

Active Member
Al meu Spathiphilum este in floare mereu... adica ies boboceii, infloresc spadicea se transforma in verde cu timpul si sta... mult timp, dupa care ies altele albe asa ca.. au permanent flori :wink:
 

Raven77

Member
Va multumesc frumos pt impresii! Da, asa e....e o placere sa le vezi inflorite, au un farmec si-o eleganta aparte, pe langa faptul ca este una dintre cele mai eficace plante in purificarea aerului din camera!
 

Roxana

Active Member
Spathiphyllum-ului meu de la un timp i se brumifica varfurile frunzelor si nu stiu de ce. Il ud la fel ca si atunci cand avea frunzele verzi.
 

Raven77

Member
S-ar putea sa fie din cauza aerului uscat sau a unei surse de caldura prea apropiata de planta sau...chiar chiar curentii reci de aer. Incearca sa-l pulverizezi peste tot cu apa la temperatura camerei macar o data la 1-2 zile. Eu folosesc de obicei apa de ploaie sau apa distilata.
Daca este in apropierea une surse de caldura sau curenti de aer, incearca sa o amplasezi intr-o zona cu temperatura constant
Tot odata poate sa fie o dereglare de udare sau chiar o carenta de minerale.
 
Sus