Sporul casei (Impatiens)

claudya

Member
si eu vreau sa pun seminte. dar eu am auzit ca sa iese sigur toate nu se acopera cu pamant deloc semintele.germineaza singure.
 

daisy111

Active Member
Am si eu un plic cu seminte.Ce am inteles ca nu se acopera cu pamant? :? si cam cate seminte se pun in vas/pahar? :?
 

mymo

Active Member
Nu se acopera,semintele sun destul de mici,eu nu le-am numarat am presarat printre degete.Daca sunt prea dese mai smulgi din ele.
 

isabella

Active Member
Asa este , semintele nu se copera cu pamant, le-am presarat deasupra si le-am presat foarte putin cu degetele.... Le-am tinut acoperite pana la rasarire si cateva zile dupa. Au germinat destul de repede.
Plantate in 16.01.2009 iar poza este facuta de cca 1 saptamana

Va doresc mult succes tuturor! :D
 
D

dyayzh

Guest
E posibil sa-ti infloreasca vara asta oare??? Cred ca specialistii vor avea un raspuns.
 

daisy111

Active Member
Si mai am o intrebare..Isa...cand se vor face mai mari,ai sa le pui separat fiecare in paharul sau? :? sau le plantezi pe toate la un loc intr-un ghiveci mai mare?
 

mimish

Active Member
Daisy, saru'mana pt ca nu m-ai uitat!

Azi am luat si eu un plic de seminte din Kaufland (Starsem). Maine sper sa ajung la magazine sa iau si ghivece si pamant si sa le si seman. Sper sa iasa, pentru ca aceasta este o planta care imi e tare draga mie!
 

giulia

Member
la citty pantelimon , avea impatiens roz, rosu si alb , 3 plante sau 3 tulpini - oricum era aceeasi culoare intr-un ghiveci ., ca nu stiu cum creste floarea , cu 8 lei ghiveciul ,
 

mimish

Active Member
Citty asta este Romstal? Ca daca e vorba de el, imi calc pe "promisiune" si le trec si eu pragul!
 

giulia

Member
da e romstal , vezi la furnizori ca spune exact despre el .
eu nu mi-am luat pentru ca tulpina mi s-a parut asemanatoare cu a begoniei si la mine nu se acomodeaza deloc .poate fi doar o parere cu tulpina , dar n-am simtit nici vre-o chemare s-o iau
 

karmenutza

Member
Am primit un impatiens de 8 martie cam ciufulit, bietul de el. I-am schimbat ghiveciul, i-am scos, cat am putut, pasla aia de la banutul de turba, care ii sugruma radacinile. L-am pus frumusel, la fereastra, i-am facut ce am stiut eu mai bine si tot ii cad frunzele si bobocii. Ultima al;ternativa ramasa - pe balcon. L-am dus azi acolo, sa vad ce face. Imi pare rau de el ca e asa frumusel.... :(
 
Sus