Stapelia variegata Syn. Orbea variegata

dorinas

Member
Florile au miros urat? Eu pana acuma am evitat stapeliile pentru ca stiam ca sunt urat mirositoare si chiar daca au flori frumoase daca le tii in casa .....
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Unele miros urat, dar nu toate. Mie mi-e ciuda ca am pierdut varietatea care nu avea deloc miros. Era o frumusete, avea si alta variatie de culori.
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
bv

Da ,e frumoasa.
A mea nu miroase deloc.Maine ii fac poze si v-o arat.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
E foarte frumoasa. Am ochit-o de cum te-ai inscris pe forum. Dar nu este varietatea "variegata". Ai incercat s-o identifici?
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Nu am incercat sa o identific Cornelia,sincer nu ma omor dupa suculente.Cred ca tocmai de aceea ,ca sa ma convinga sa o iubesc ,infloreste intr-una de anul trecut.Asta pe bune.
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
bv

Ceea ce cred eu ca le-a facut bine,le aduc in casa ultimele si le scot primele.Azi primavara le-am scos afara cu caldurile alea si dupa aceea a venit valul acela de frig.Pur si simplu au inghetat putin,chiar s-au innegrit unele parti,acum toata bine e inflorita.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
ghia_don a spus:
Dupa ce ca am uitat de ele o buna bucata de vreme, azi cind am vrut sa le ud (in sfirsit), mi-au aratat obrazul si ca sa-mi demonstreze ca sint rabdatoare, au inflorit amindoua.
:)
 

cornelia

Fondator
Membru staff
rodica05 a spus:
cornelia a spus:
Vesti bune. Astazi ma uitam la o stapelie hirsuta si am vazut niste mugurasi mai ciudati. Cred ca de acolo vor da boboci. Abia dupa aia o sa ma conving daca este intr-adevar hirsuta. :)
:clap: Asteptam cumintei floarea :)
De-acum sa ne tot laudam cu stapeliadele :wink: a sosit vremea lor!

Vestita Stea a Serifului - Orbea variegata:

Prima forma


Si a doua forma


:mrgreen:
 

irinabv

Active Member
Moderator
Aceasta este stapelia mea :D

Si asa arata in martie

Am mai povestit despre ea. E o planta pe care o admir foarte tare. Dupa numeroase incidente si accidente cu ea, dupa ce am uitat-o aproape un an intr-un colt, am recuperat de la ea doi butasi deshidratati, si acum arata asa. O iubesc. Floarea miroase daca iti bagi nasul in ea si daca e foarte cald. Cine mi-a dat-o o tinea pe un balcon inchis care dadea in camera la el si a zis ca nu mai suporta mirosul. La mine e spatiu mai mare, asa ca n-am simtit-o decat cand era foarte cald. asa am si observat ca a inflorit :D
 

victoria

Active Member
Ce repede a crescut.Am avut si eu una,dar nu a inflorit niciodata,nu stiu de ce.
Iarna trecuta mi-a inghetat si am pierdut-o pentru ca nu am avut unde sa o tin decat intr-o bucatarie unde este frig. :(
 

irinabv

Active Member
Moderator
Nici eu nu ma asteptam sa mai infloreasca anul asta. Si are o multime de boboci. Nu are pamant special, si asta iarna am tinut-o la lumina intr-o camera unde nu a fost foarte cald, dar nici frig. Am mai si udat-o. Am mai promis cuiva butasi, Daca vrei iti dau si tie, nu stiu exact cum se taie, ca e totusi cam mica si nu e ramificata, dar ma straduiesc. :D Abia se mai ramifica si a mea, ca vreau sa ajunga asa cum fost
http://picasaweb.google.ro/irissbv/Cact ... 4122380578
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Stapelia variegata -fruct si seminte

Ieri Stapelia mea mi-a facut o surpriza placuta. La inceputul primaverii, cand a iesit din repaus, am vazut ca are fruct. http://picasaweb.google.com/lh/photo/9V ... directlink Marturisesc ca la vremea respectiva nu stiam ce este acea pastaie. Apoi am citit pe forum si am aflat :eek: :D Am cam uitat de ea, floare, pastaie, tot. O udam, dar nu o cercetam ca era suspendata. :oops: Acum doua zile am vrut sa-i pun niste pamant, ca in primavara nu i-am schimbat pamantul......si am vazut ca pastaia a inceput sa se deschida. Am mutat-o ca sa nu cada semintele pe alte flori si ieri am facut poze. Si-a deschis complet pastaia, semintele sunt inconjurate de smocuri de peri, ca papadia, care au rol de "parasute", ajutand la raspandirea lor. http://picasaweb.google.com/lh/photo/Bp ... directlink http://picasaweb.google.com/lh/photo/hT ... directlink Si am mai descoperit si o floare ascunsa privirilor curioase. http://picasaweb.google.com/lh/photo/eh ... directlink De acum promit ca o sa am mai multa grija de aceasta floare! Sau ei chiar asta i-a placut, ca am lasat-o sa-si faca de cap :gandit:
 
Sus