stejar rosu

happy

Well-Known Member
Este un arbore care traieste 500-600 ani,are un colorit extraordinar ,creste pana la varsta de 100 ani.Am si eu in gradina la 1 an deci vorba lui Stefan cel Mare... :wink:


Pacat ca are o crestere lenta :(
 

presco

Active Member
Da, dar stranepotii tai te vor pomeni! Iar tu te vei uita din rai multumit catre steajar! :) Oricum e frumos si mititel.
 

elixir

Member
O intrebare: stejarul rosu are frunzele rosii tot anul, sau doar toamna? intreb pentru ca am vazut in Ploiesti cativa stejari pe un bulevard, si 2 dintre ei aveau o culoare fantastica- un rosu intens- fata de ceilalti, cu frunza galbuie. am si luat cateva ghinde care deja sunt plantate. O fi stejar rosu, sau e doar o impresie de-a mea?!?! :oops: multumesc..
 

teo836

New Member
Am luat din parcul de linga Fundeni citeva ghinde ,mi au atras atentia ca erau mai mari si mai rotunde decit stiam eu ca sint la un stejar.Au incoltit si spre surprinderea mea nu aratau la frunze ca la cele de stajar obisnuit pe care il am in curte de 9 ani,am cautat pe net si am vazut ca ii zice stejar rosu , frunzele erau verzi normale pina spre sfirsitul toamnei cind sau colorat brusc in rosu .Il mai las un an si mut in alt loc ,iata si poze
 

Atașamente

IoanD

New Member
Cum creşte stejarul din ghindele de lângă Fundeni? Stejarul de acolo mai este? Şi e roşu?
 

teo836

New Member
Da, mai este (2 am ) din pacate e un loc umbros si nu a crecut decit câțiva cm ,in primavară îi mut .La inceputul luni era frunza rosie acum e gri
20161031_095713.jpg
 
Sus