valy
Member
O sa incerc o abordare un pic diversa. Nu contest ce spuneti pentru ca sincer nu mi-a placut si nu o sa imi placa chimia vreodata. Dar am sa va dau un exemplu care eu personal il consider bun:
Lipsa de calciu
Pentru a combate lipsa de calciu poti sa iei 1 pastila pe zi sau poti sa mananci coaja de la 10 oua. (nu cred ca proportia este exacta, dar de dragul discutiei sa presupunem ca este). Pastila este obtinuta chimic iar cojile de oua naturale. Efectul pentru tine este acelasi, calciu intra in organism si merge catre zonele deficitare.
Eu cred ca aceiasi treaba este si cu plantele. Ele au nevoie de niste macro si micro elemente. Ca le au din faina de oase, din gunoi de grajd sau din ingrasaminte chimice, ele cresc si se dezvolta la fel.
Se poate ca absorbtia sa se faca mai rapid intr-unul din cazuri si mai lent in altul. Sau poate modul de aplicare sa favorizeze mai mult unul din produse. Sunt destul de multe variabile. Daca vre-un biolog/chimist bun vrea sa impartaseasca din cunostinte, m-as bucura.
Lipsa de calciu
Pentru a combate lipsa de calciu poti sa iei 1 pastila pe zi sau poti sa mananci coaja de la 10 oua. (nu cred ca proportia este exacta, dar de dragul discutiei sa presupunem ca este). Pastila este obtinuta chimic iar cojile de oua naturale. Efectul pentru tine este acelasi, calciu intra in organism si merge catre zonele deficitare.
Eu cred ca aceiasi treaba este si cu plantele. Ele au nevoie de niste macro si micro elemente. Ca le au din faina de oase, din gunoi de grajd sau din ingrasaminte chimice, ele cresc si se dezvolta la fel.
Se poate ca absorbtia sa se faca mai rapid intr-unul din cazuri si mai lent in altul. Sau poate modul de aplicare sa favorizeze mai mult unul din produse. Sunt destul de multe variabile. Daca vre-un biolog/chimist bun vrea sa impartaseasca din cunostinte, m-as bucura.