Unelte pentru gradinarit - de ce avem nevoie si de ce nu

  • Autor subiect Anonymous
  • Dată pornire

Blitz

Active Member
Sunt faine chestiile- atat carutul, cat si sortul. Dar sculele mele au un loc traditional vara, altul iarna. Si sculele "mici" au o cutie primita acu doi ani cand am luat mai multe rasaduri.

Daniela: si la noi se spune "harlet", unii mai zic si cazma. Oricum am o bucata harleto-cazma, vreo doua sapaligi mai mici, grebla, lopata, etc. Nu duc lipsa de "scule", ci de muschi pentru folosire mai cu spor si indelungata :wink: :wink: :wink:
 
mama4you a spus:
aoleu....ce de mai ai!

foarfeca de taiat iarba am uitat-o si eu,pe cea ptr pomisori...

asa ii spune la instrumentul ala de sapat ...la noi ii zice altfel...dar batranetea....am uitat maica...

iar ref la araci...avem....ca are grija sotul! :)
daca e ce cred eu se cheama "burghiu ( sfredel ) de pamant" te rog fa-i o poza si posteaz-o ,sunt interesat !!!
 

mymo

Active Member
Ioiii! na la sa ca de 99 lei fac mai multe ture si se umfla si muschii pe mine :rofl:
Multumesc baby.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
:rofl: :rofl: Ce bine-am ras de treaba cu carutul de supermarket! Da' vad ca voi sunteti norocosi, ca stati pe loc drept, la mine-i panta asa ca nu ma vad tarand dupa mine tot felul de carutzoaie! :mrgreen: Poate inventati si pentru mine o solutie! Sortul ala...nu pot incarca din motive tehnice...seamana cu alea pentru diversi mesteri, ce se agata la brau? Desi nu ma vad in costum spatial cu toate angaralele spanzurand pe mine :rofl: :rofl:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Trebuie sa recunosc ca in garderoba mea nu-si au locul decit o gramada de tzoale si citeva gramezi de genti,pantofi,esarfe,palarii,costume ...........etc.........etc............potrivite pentru diversele siluete prin care trec de la gras la slab si invers .Mai des inversul
:evil:
Niciodata nu m-am ginsdit sa-mi populez sifonierul cu sape si lopeti.....sau motocultoare :mrgreen: ............O fi mai economic? :twisted:
 

baby_blues

Member
Pentru fete eu zic c-ar fi chiar sexi un sort din ala de care poti agata diverse unelte. depinde ce purtati si pe sub el. 8)
 

mama4you

Member
:rofl: ai idei interesante baby blues....

si la noi la Kaufland avea ieri cos tot cu 99.99 roni!

Da Constantin..sfredel ii spune...si este confectionat din fier...daca gasesti un sudor priceput..indata se face!

o sa ii fac o poza la al meu!
 

Blitz

Active Member
Carutul pare ok, noi avem-culmea- in Resita Kaufland, dar unde il mai tin si pe asta iarna? Si oricum nu este atat de mare gradina incat sa merite! Sortuletul mai degraba, ca eu am "talentul" sa-mi las sculele peste tot, cand termin le adun si le pun la loc, dar tot mai scapa cate ceva :rofl: :rofl: :rofl:

Alaltaieri cand am tuns gazonul mi-am uitat manusile pe gard la caini, cumva tot a ajuns Blitz cel curios si a furat una... A "croit-o", asa ca prima investitie vor fi alte manusi :rofl: :rofl: :rofl:
 

mama4you

Member
:rofl: :rofl: :rofl:

eu zic asa..mai mergeti prin magazine cu materiale...la metru....cumparati ..confectionati...si e mai bune....ca pana la urma noi stim cate scule caram dupa noi!

sau va luati asa ceva....



mie mi-a bubuit capul sa il confectionez pe rama de la un scaunel din ala pliant de voiaj! :)
 

iris

Active Member
baby_blues a spus:
Am venit de la Kaufland - costa 99 de lei si este destul de mare. Are si rotite, tot dichisul.
Azi am fost prin Timisoara siii dupa cateva ture cu masina in cautarea magazinului Kaufland m-am intors fara caruciorul minune :( nu era de vanzare sau cel putin nu l-am gasit eu.
 

iris

Active Member
:( sunt suparata pe Kaufland pt. ca i-am cautat aproape juma de ora prin Timisoara . Nu sunt indicatoare de nici un fel noroc cu un taximetrist amabil cand deja abandonasem cautarea ne-a indrumat spre magazin si acolo ioc carucior . Dar nu ma las eu asa la vara sigur ajung iar pe acolo vorba ta "speranta moare ultima" :)
 

alfa

Active Member
iris a spus:
Deoarece nu am gasit topicul "Unelte pt. gradinarit - de ce avem nevoie si de ce nu " mi-am zis ca e mai bine sa va intreb cat de practic poate fi acest scooter
http://www.poetschke.de/Suche--3024da17 ... Q&pid=2513
eu una as da banii pe el ( nu mai spun de fiu-meu ce bucurie ar fi pe el).


Am vazut in OBI un burete pt. genunchi am de gand sa-l cumpar eu zic ca e practic cat timp stau in genunchi la plivit . Nu e foarte scump e in jur de 10 Ron daca nu ma insel. Are cineva asa ceva?
danero2004 a spus:
am eu , e bun daca e plan altfel e degeaba , sunt ptr faiantari genunchiere mai bune decat bucatica aia de burete
iris a spus:
Aha, e logic ce spui tu daia' am intrebat sa stiu e practic ori ba. Ce am vazut eu in magazine la categoria genunchiere erau tari si habar nu am cat de comode sunt . Ma gandesc ca, dupa ce stau vreo juma de ora in genunchi plivind cand ies din gradina cocosata sa nu ma gasesc si cu picioarele ciumpavite. Am dat o cautate pe goagalee si am gasit cateva modele de ...nici nu stiu cum sa le spun http://www.google.ro/images?q=garden+kn ... 24&bih=585 se gasesc oare si la noi in comert?
danero2004 a spus:
Ca idee ce poti sa folosesti pe baza de silicon





si cea mai buna silicon cu baza de aer/gel
>>>
iris a spus:
:) Multumesc. Am sa caut in magazine . :)
mymo a spus:
Burete pentru genunchi am si eu,il folosesc rar.Mie mi se pare incomod pentru ca este destul de mic si trebuie sa stai tot timpul cu genunchii apropiati.
iris a spus:
:) Am gasit scaunul pt. gradinarit
http://www.hisupplier.com/product-3571-Garden-Kneelers/
L-am cumparat azi din Dedeman (Timisoara) 42 RON.
Gabiuta a spus:
Iris spune-mi te rog la ce il folosesti?
iris a spus:
Cand e pozitionat scaunul cu buretele in jos ma asez cu genunchii pe el e practic pt. ca in aceasta pozitie picioarele scaunului sunt acum manere pt. sprijin cand ma ridic de jos e mai usor . Am de gand sa-mi cumpar si genunchiere de silicon sa-mi protejeze genunchii cand am treaba multa in gradina iar scaunelul e practic, usor si se poate plia nu ocupa loc mult.
http://www.gardeners.com/Garden-Kneeler ... lt,pd.html
Gabiuta a spus:
Aha.........buna treaba.Multumesc de raspuns.
 

alfa

Active Member
Gabiuta a spus:
De unde pot cumpara un hirlet?Ce fel de.....imi recomandati?Si mai ales la ce pret?
Gramezi de multumiri :D
sicora fabian a spus:
In supermarchet sunt cam scumpe, 30 - 40 RON, dar sunt mai bune si-l poti folosi si ca lopata. La metalo-chimice sunt mai ieftine, dar si mai slabe iar uneori fara coada! Trebuie s-o cumperi separat si s-o montezi singura.
mg a spus:
Exista o gama scumpa dar foarte buna in magazinele de bricolaj , o gama la care folositi mai multe unelte si coada se schimba de la una la alta.. Imi scapa numele :( . Cert este ca in gradina veti fi foarte smechera , nu veti arata ca tataie pe santier ... :)
alfa a spus:
Gama aceea e de la Gardena. Sunt fan Gardena, dar la cazma nu m-as baga la una cu coada din aceea. :( Eu, dupa ce am rupt cateva de la metal-chimice, mi-am luat una marca TorQ. E extraordinar de solida si are lama inoxata. Nu rugineste. E cam scumpa, dar cred ca o s-o am pana la batranete :rofl:

Dar de sapat eu folosesc foarte mult si furca. O furca solida, din aia cum se folosea pe vremuri la scos sfecla. Cu dintii lati si grosi. Daca e pamantul pietros e mai practica decat o cazma.
bebe Iris a spus:
Praktiker, 13 lei :D Are si codita atasata.
Gabiuta a spus:
Oooooooooo........multu,multu,multu...........E musai sa cumpar asa ca sfaturile voastre au fost de un real folos. :D
bebe Iris a spus:
Bun, bun, dar ce-ai hotarat? ce-ai ales? unul scump dar bun sau unul mai "lesne", cum se zice la noi? :rofl:
Nu trebuie sa ne zici...important e ce faci cu manutele alea doua nu "ustensila"... :D
Gabiuta a spus:
Momentan:praktiker :rofl: ...........nu de alta dar cine stie cit o sa mai pot sapa :rofl: :rofl: :rofl: Alpha e tinara :)
noiDoi+ a spus:
Na, ca tot ne-am "ciocnit". :D
Eu va recomand, in cunostinta de cauza, o cazma Fiskars. Este facuta in Finlanda, vopsita in negru si este 100%metalica, avind o curba speciala pentru a evita provocarea durerilor lombare.
Are 1,8 kg.


Va pun la dispozitie si link-ul....iaca este un model nou.

http://rom-ro.fiskars.com/Produse/Ingri ... ru-gradina

http://rom-ro.fiskars.com/Produse/Ingri ... ui/Cazmale

Eu o am pe aceasta, 130-140 lei :

http://rom-ro.fiskars.com/Produse/Ingri ... rf-ascutit
gabiee a spus:
eu mai am unelte de gradinarit de la bunici si strabunici , cateodata mai pileste sotul la ele , dar sunt super ok :)
mi-am cumparat doar unelte micute de ghiveci si foarfeca de tuns ....
Gabiuta a spus:
Multumesc mult +2 (din ciocnirile noastre ies mereu scintei !!! :) dar nu raspunde pls. :oops: ).

Stiu despre aceasta firma Fiskars ,foarte buna sau una din cele mai bune, insa singura mea problema este ca imi lipseste din panoplia numerelor zeroul de la final :twisted: asa ca am optat pentru numarul aducator de noroc 13 :p
Bebita e ok,nu?
:D
victoria222 a spus:
Gabiuta, un sfat si de la mine,n-o lua chiar pe cea de 13 lei daca vrei sa sapi pe unde sunt buruieni sau pamantul e batatorit. Eu am cumparat doua deja din primavara pana acum care s-au indoit la prima radacina de pir si nu mai sunt bune de nimic ( prima am cumparat-o nestiind ca orice unealta de gradinarit trebuie aleasa atent, asa ca am agatat-o pe cea mai ieftina...peste cateva zile, cand eram in toiul saparii- s-a indoit si nu o mai puteam folosi pentru ca daca o dezdoiam se indoia la loc la fiecare pas. asa ca am fost nevoita sa iau repede alta, din sat, de unde nu aveam de ales- si care s-a nimerit la fel de...buna de nimic) Acuma ca am patit-o as opta pentru una mai profi chiar daca ceva mai scumpa
mymo a spus:
Gabiuto,daca aveai rabdarica si cautai bine-bine,gaseai ceva izbitor de asemanator :)
mihail-the ex a spus:
Este "momentul"sapaturilor.Eu folosesc o cazma FISKARS,este in totalitate metalica,coada are un design studiat care te "ajuta" la "munca cimpului".Nu te doare spatele,nu trebuie sa stai aplecat.Cintareste 1,8 kg,este foarte rezistenta,am folosit-o pe post de pirghie la scoaterea unor salcimi din pamint.Otelul lamei este de buna calitate.Costa in jur de un milion si un pic in :Selgross,Metro.Este vopsita in negru,isi merita banii.
bebe Iris a spus:
Gabioto eu n-am avut probleme cu ea la sapat...si am sapat, nu gluma cu ea...in vara cand pamantul nu a fost deloc umed, uscat ca iasca...in plus am avut si pir si lucerna, deci merge treaba si la 13 lei :rofl:
Gabiuta a spus:
Stati ca acum caut emoticoane pentru fiecare:
Mymozo:
:giggle: :evil: :giggle:
Bebita si Victoria: :hug:
+2 : :wink: :rofl:
 

victoria222

Active Member
Am cumparat unelte pentru sapat de la Gardena, o coada si doua unelte montabile pe coada: http://www.gardena.com/ro/garden-care-t ... mbisistem/ si http://www.gardena.com/ro/garden-care-t ... em-310559/
si vreau sa zic ca...sapa aproape singure, eu numai trebuie sa le tin in locul potrivit :rofl: Pe bune, sunt foarte multumita, se sapa foarte usor, este foarte comod. Cu prima unealta, cu varf ascutit, se poate sapa printre flori acolo unde spatiul este foarte mic, cu cealalta -peste tot unde sunt buruieni. Chiar si acolo unde sunt buruieni de 1m. Au meritat toti banii si daca stiam, din banii pe care i-am cheltuit pe unelte ieftine care fie s-au rupt fie nu le-am folosit pentru ca sunt prea grele, boante, incomode, demult mi-as fi luat aceste unelte. In doua cuvinte -sunt usoare si taie ca un brici.
 

adrianam

Well-Known Member
Da, am luat si eu o teapa cu o sapaliga ieftina din Baumax- s-a rupt coada in prima zi de folosire! :)
Cred ca voi face si eu un efort, mai ales ca am buruieni gramada si nu fac fata cu scosul lor!
Cat a costat coada si cat cele doua capete?
 
Sus