Vand bulbi de lalele din recolta proprie

vasileaurelian

New Member
Buna ziua,

Am de vanzare bulbi de lalele cultivati in gradina proprie. Anul acesta am in oferta aprox 115 soiuri, grupate convenabil in 12 pachete tematice, dupa grupa de lalele din care fac parte si dupa perioada de inflorire. Fiecare pachet contine 10-15 soiuri diferite, cu 1-3 bulbi din fiecare soi. Detaliile despre ce soiuri (inclusiv codurile de identificare) si cati bulbi din fiecare soi contine fiecare pachet se gasesc in albumele de pe sunphoto pe care le voi enumera mai jos.

Bulbi sunt mari, conditiile de ambalare si transport sunt de exceptie. Bulbii sunt ambalati in pungi de hartie cu perforatii pentru ventilatie si posibilitate de depozitare de durata in conditii optime. Pe fiecare bulb este scris cu marker permanent codul numeric al soiului, puteti desparti acasa pachetul pe soiuri si planta separat. Cutiile in care sunt expediati bulbii sunt de asemenea perforate pentru aerisire.

20160816_113537.jpg 20160819_175354.jpg 20160819_175737.jpg 20160819_093745.jpg 20160820_095154.jpg

Comanda minima este de 2 pachete. La pretul bulbilor se adauga costul transportului (incepand de la 6 lei). Expedierea se face prin posta romana (coletarie simpla, fara ramburs). Plata se face in avans prin posta romana sau banca BT (taxa zero la depunerea direct in casierie). Livrarea se poate face imediat ce este receptionata plata. Bulbii sunt deja sortati pe pachete si pregatiti pentru expediere.


Pachetul 1 - Kaufmanniana

comp 2.jpg comp 3.jpg

6 soiuri diferite, total 12 bulbi, pret 20 lei - stoc redus
https://vasileaurelian.sunphoto.ro/Pachet_01_-_Kaufmanniana_-_20_lei


Pachetul 2 - Greigii

comp 1.jpg

11 soiuri, total 18 bulbi, pret 30 lei - stoc redus
https://vasileaurelian.sunphoto.ro/Pachet_02_-_Greigii_-_30_lei


Pachetul 3 - Fosteriana

comparatie 3.jpg comparatie 6.jpg

11 soiuri, total 18 bulbi, pret 30 lei
https://vasileaurelian.sunphoto.ro/Pachet_03_-_Fosteriana_-_30_lei


Pachetul 4 - Single Early

comp 9.jpg comp 15.jpg

10 soiuri diferite, total 18 bulbi, pret 30 lei
https://vasileaurelian.sunphoto.ro/Pachet_04_-_Single_Early_-_30_lei


Pachetul 5 - Darwin

mix 6.jpg mix 8.jpg

15 soiuri, total 18 bulbi, pret 30 lei
https://vasileaurelian.sunphoto.ro/Pachet_05_-_Darwin_-_30_lei


Pachetul 6 - Lily Flowering

DSCF7984.JPG

16 soiuri diferite, total 18 bulbi, pret 30 lei
https://vasileaurelian.sunphoto.ro/Pachet_06_-_Lily_Flowering_-_30_lei

Pachetul 7 - Double - epuizat


Pachetul 8 - Triumph A

DSCF3051.JPG

13 soiuri diferite, total 18 bulbi, pret 30 lei
https://vasileaurelian.sunphoto.ro/Pachet_08_-_Triumph_A_-_30_lei


Pachetul 9 - Triumph B

comp6.JPG

15 soiuri diferite, total 18 bulbi, pret 30 lei
https://vasileaurelian.sunphoto.ro/Pachet_09_-_Triumph_B_-_30_lei


Pachetul 10 - Triumph C

DSCF5588.JPG

15 soiuri diferite, total 18 bulbi, pret 30 lei - stoc redus
https://vasileaurelian.sunphoto.ro/Pachet_10_-_Triumph_C_-_30_lei

Pachetul 11 - Single Late - Epuizat


Pachetul 12 - Fringed, Parrot, Botanical


DSCF7434.JPG

8 soiuri diferite, total 12 bulbi, pret 20 lei - stoc redus
https://vasileaurelian.sunphoto.ro/Pachet_12_-_Fringed_Parrot_Botanical_-_20_lei


Si mai multe poze cu bulbi si ambalaje, postul egradini permite maxim 20 atasamente
https://vasileaurelian.sunphoto.ro/Oferta_lalele_2016_-_livrare_imediata_din_stoc_propriu
 

Atașamente

anknic

Active Member
intrebare: care sunt soiurile care nu necesita scotere din pamant anuala si care nu au prostul obicei sa dispara dupa 1 an?
 

vasileaurelian

New Member
daca intrebarea se refera strict la oferta de mai sus, raspunsul este "toate". soiurile care sunt sensibile la umezeala excesiva nu apar in oferta pentru ca fie nu le-am mai gasit deloc, fie au ramas un numar prea mic de bulbi pentru a putea include soiul in mai multe pachete identice. practic, gradina noastra este prima dvs linie de aparare impotriva soiurilor sensibile. daca la noi pica testul, nu au cum sa mai ajunga la dvs. avem un sol care retine foarte bine apa. cand arde soarele face o crusta extrem de tare la suprafata, de poti sparge nuci pe ea, dar la 5 cm sub crusta pamantul poate fi in continuare fleasca. asta e un lucru foarte bun pentru plantele in vegetatie, dar nu la fel de bun pentru bulbii in repaus vegetativ.


daca sensul intrebarii este "care grupa de lalele este mai rezistenta la umezeala?" atunci raspunsul este un pic mai nuantat.

  • ca regula generala, niciun soi din nicio grupa nu trebuie udat in timpul repausului vegetativ. e ca si cum unui om care doarme i s-ar turna apa pe gat. de apa au nevoie doar cand au frunze. in general, bulbii de lalele nu supravietuiesc langa plante care necesita udare pe timpul verii, gen trandafiri, dalii, gladiole. lalelele trebuie plantate pe langa alte flori de primavara cu repaus vegetativ similar, respectiv branduse, muscari, zambile, narcise etc.

  • am remarcat totusi o diferenta intre grupe in ceea ce priveste rezistenta la umezeala. grupa kaufmanniana este cea mai vulnerabila, pentru ca infloreste foarte timpuriu si iese din vegetatie mult mai devreme decat alte grupe, deci este deja in repaus vegetativ cand inca mai sunt ploi de primavara. pe acelasi principiu, soiurile din grupa single late sunt cel mai putin vulnerabile, pentru ca infloresc foarte tarziu si deci intra si in repaus vegetativ mai aproape de seceta verii. iar intre grupele care infloresc pe la jumatatea sezonului, am remarcat foarte putine pierderi la greigii si la darwin. sigur, exista soiuri extra sensibile la umezeala in fiecare grupa, dar concluziile de mai sus se refera la rezultatul mediu pe fiecare grupa.
 

vasileaurelian

New Member
mentiune: dezgroparea anuala a bulbilor de lalele nu este motivata doar de protejarea bulbilor in repaus impotriva umezelii excesive din sol, dar si de posibilitatea de a separa bulbii mai mici de bulbii principali, pentru a-i planta undeva separat. daca sunt lasati an de an sa creasca toti "calare", vor produce multe frunze si doar cateva flori. daca sunt scosi si plantati separat, bulbii mici vor trece prin perioada de adolescenta mult mai repede si vor inflori la randul lor poate chiar in anul urmator.

am scris aici un material cu mai multe detalii despre recoltarea si depozitarea lalelelor:
https://www.facebook.com/notes/aurelian-vasile/lalele-pont-de-sezon-nr-3-recoltarea-si-depozitarea-bulbilor/1057596160977943
 
Sus