Varietati violete africane - colectia eGradini

cornelia

Fondator
Membru staff
Love Spots

Love Sports



O fantezie care se comporta mai ciudat. Initial floarea e mov compact. Petele albe se manifesta mai intai de dosul (pardon! :) ) florii si abia mai apoi apar si pe fata florii. Adica ... abia dupa 2 zile de la deschiderea florii. Floarea la deschidere maxima are cam 4 cm. Distanta dintre randurile de frunze e cam mare, din cauza asta n-o sa aiba aspect compact si elegant prea curand. Coditele sunt relativ lungi si rozeta este simetrica. Tolereaza cateva ore de soare direct.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Millenia

Millenia



Este o intreaga dezbatere despre Millenia, Colora Orla si Crimson Ice. Pe piata noastra cea mai des intalnita varietate este Colora Orla. Combinatia de culori este alb cu corai la Orla. Alb cu grena inchis la Millenia. Alb cu grena-roscat la Crimson Ice.

Millenia creste frumos, cu rozeta simetrica. Toleranta la dereglari de udare, inflorire abundenta. In caz de temperatura foarte ridicata culoarea alba din cromatica florii dispare. Asa se face ca vara Millenia este cu flori grena simplu. Pe masura ce se raceste vremea florile noi care apar revin la culorile ini
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Astral Spring

Astral Spring




Este una dintre cele mai frumoase violete din cate am vazut. Sau cel putin mie asa mi se pare. Planta este compacta, cu frunzis usor gofrat si inchis la culoare. Are un maxim de inflorire primavara, in aprilie/mai. S-a adaptat la mai multe tipuri de sol, marimi de ghiveci si intensitati luminoase. In perioada socurilor termice n-a pierdut nici macar o frunza. Nota 10.
 
Sus