wisteria

kerkyra

Well-Known Member
geodezia a spus:
:rofl: :rofl: he he anu asta m-a mincat undeva am cumparat 10 seminte de la claudiu 008 si am pus in pamint asa ca acum am o plantuta .. sunt curioasa daca va rezista are deja vreo 15 cm am mutat-o in al 2 lea vas ca marime si acum astept sa se incalzeasca sa o mut in gradina
Am si eu o samanta, cred ce de wisteria e, din descrierea facuta de vecina care mi-a adus-o. Am vrut s-o plantez dar am citit ca ar inflori dupa 7-8 ani si mi-a pierit elanul. Am mai citit ca ar trebui zgariata usor si tinuta in apa inainte de plantare. Asa este?
 

popescu gp

Well-Known Member
Nicolae68daniela ce ii faci de infloreste asa? la mine de doi ani nu a mai facut o floare cea albastra,iar cea alba sau roz ( caci nu stiu exact care este ramasa sdin cele doua ce le-am mai avut) desi are cca 6 ani nu a facut macar o floare.
 

nicolae68daniela

Active Member
Crede-ma ca absolut nimic, in afara de apa si rup pastaile formate dupa trecerea florilor, nici-un alt tratament, imi pare rau ca la tine nu-i la fel :( .
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Am vazut anul acesta in localitatea mea niste exemplare superbe de glicina mov. Cu siguranta au zeci de ani vechime. Unele sunt intinse de-a lungul gardurilor de sarma, liane venerabile groase cat mana ce au deformat pur si simplu gardul. Desi tunse "la sange" sunt incarcate de flori. Alt exemplar acopera fatada unui bloc de la parter pana la etajul 3. Cu siguranta nu o bibileste nimeni. Nici vorba de toaletat. Zilele trecute era ca o imensa cortina mov, inmiresmata.
 

nicolae68daniela

Active Member
Şi eu am tuns-o drastic, atârna lianele pe jos, chiar şi din crăci am scos că se sufoca cât de deasă era. Am încercat să plantez un pui în primăvară trecută lângă un garaj, dar mi-a murit, am repetat aceeaşi greşeală şi acum câteva zile, acum m-am lecuit o să plantez în toamnă, sper să mi se prindă şi să reuşesc să îmbrac garajul cu ea în câţiva ani.
 

nicolae68daniela

Active Member
sicora fabian a spus:
De ce n-o marcotezi? Intr-un an face radacini . . .
am marcotat-o , dar cand am plantat-o i-a cazut pamantul de pe radacini, a mai stat verde un timp si apoi s-a uscat. Acum ce-am plantat mai este verde , am protejat pamantul din jurul ei cu gazon taiat dar nu prea cred ca o sa traiasca, incerc in toamna din nou.
 

sicora fabian

Active Member
popescu gp a spus:
. . . ce ii faci de infloreste asa? . . . desi are cca 6 ani nu a facut macar o floare.
Glicina este usor termofila, are nevoie de o pozitie insorita, apa multa si fertilizare, eventual mulcire pentru umiditate si lipsa buruienilor - competitori la hrana si apa . . .
 

belisima

Well-Known Member
cristinaf a spus:
Macar a crescut daca nu a inflorit?
cristina,e clar mai mare decat era cand am pus-o dar pur si simplu nu infloreste....anul asta am si mutat-o :oops: daca tot n-a inflorit.am si eu in jue niste exemplare wow :eek: chiar azi am vazut la nsite vecini una facuta ca un fel de bonsai pur si simplu superba!dar si cand o inflori a mea :tavalit: :suparat: ma astept sa corespunda cu eticheta,clematitele au fost ok
 

elianna

Well-Known Member
Am si eu una de vreo 4 ani. Abia acum vreo doua saptamani i-au dat frunzele. Daca nu infloreste nici anul asta ma gandesc sa renunt la ea :?
 

cristinaf

Well-Known Member
Nu renunta la ea. Daca nu-i altoita si e din seminte, infloreste dupa 7 ani. Patru au trecut, mai raman 3. Pana atunci devine viguroasa si sa ai o minunatie in ograda. :D

Violeta, te rog, poti sa te uiti care e sensul de rotire al trunchiului. Polonezii zic ca e floribunda, iar Sieberzul ca e sinesis. Eram curioasa de care e...
 

belisima

Well-Known Member
aaa? :) nu mai stiu care-i faza cu rasucirea desi am citit la un moment dat,dar ma uit maine si iti spun
 

nick1971

Active Member
a mea nu se rasuceste in niciun fel :) o am cumparata de la cineva de pe forum, nu mai stiu de la cine :oops: in toamna 2009 si abia anul trecut a inflorit
 
Sus