zahar in apa?

Sash

Active Member
"Violeta de Parma şi azaleea sînt plante delicate, însă nu răpesc prea mult din timpul unei persoane ocupate, ci doar cîte o oră şi jumătate pe săptămînă. Nu trebuie decît le udaţi cu foarte mare atenţie (de două ori pe săptămînă în timpul iernii şi de trei ori vara), evitînd să stropiţi petalele florilor şi frunzele, deoarece acestea se pătează şi se ofilesc. Este indicat ca în apa pe care o folosiţi pentru aceste flori să adăugaţi o linguriţă de zahăr. În cazul în care observaţi că mai multe frunze s-au îngălbenit, presăraţi la suprafaţa ghiveciului cîteva frunze de mentă uscată." (http://www.okey.ro/index.php/ficusul-vi ... 007/09/04/)
Ati folosit zahar in apa de udat? Functioneaza?
Am primit azi o violeta si n-as vrea sa o omor cu zile...
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Numai cand vad "violete de Parma" si-mi devine clar cat de informata e persoana care a scris respectivul text. N-am pus niciodata zahar in apa. Si nici nu le-am facut italience pe bietele africane.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Eu zic asa: pamant bun + ingrasamant echilibrat + factori de mediu adecvati = planta sanatoasa si inflorita. Nu vad ce ar putea sa faca zaharul pentru planta. Vorba ta, mai bine in cafeaua noastra. :wink:
 

schlucky

Member
da eu am folosit odata zaharul in apa => un strat de mucegai de cca 2 cm pe toata supratafa pamantului si in pamant, de a trebuit sa scot din pamant si sa completez cu nou .... si mai bine de o luna m-am chinuit sa scap compet de el!

deci din experienta mea NU! NU! NU!
 
Sus