Pimpinella Anisum Fam.UMBELLIFERAE
Planta anuala,aromatica cu tulpina cilindrica fistuloasa,ramificata.Frunzele bazale sunt rotunjite iar cele de la mijlocul tulpinei sunt penate cu foliole late.Frunzele tulpinei superioare sunt trilobate sau imparipenate cu foliolele foarte ingustate. Florile sunt mici,albe dispuse in umbele compuse.
Fructele sunt ovoide,periforme de 3-5 mm ,compuse din 2 acheme convexe verzui-cenusii,paroase. Originara din Asia Mica si Nordul Africii.
De la aceasta planta se utilizeaza semintele care au nenumarate intrebuintari atit in medicina cit si ca aromatizant alimentar.
In medicina se foloseste in special sub forma de ceai avind proprietati carminative,diuretice,digestive,vermifuge,antispastice,expectorante.
De asemenea se pot obtine uleiuri volatile utilizate in industria farmaceutica.
Ati folosit vreodata seminte de anason?
Daca da,spuneti-ne si noua cind si sub ce forma!
Daca puneti o lingurita de seminte sfarimate in compozitia unui chec obisnuit......iamiiii..........veti vedea ce parfum deosebit ii da.
In bucataria austriaca se foloseste destul de mult atit la produsele de panificatie cit si la fabricarea prajiturilor!
Planta anuala,aromatica cu tulpina cilindrica fistuloasa,ramificata.Frunzele bazale sunt rotunjite iar cele de la mijlocul tulpinei sunt penate cu foliole late.Frunzele tulpinei superioare sunt trilobate sau imparipenate cu foliolele foarte ingustate. Florile sunt mici,albe dispuse in umbele compuse.
Fructele sunt ovoide,periforme de 3-5 mm ,compuse din 2 acheme convexe verzui-cenusii,paroase. Originara din Asia Mica si Nordul Africii.
De la aceasta planta se utilizeaza semintele care au nenumarate intrebuintari atit in medicina cit si ca aromatizant alimentar.
In medicina se foloseste in special sub forma de ceai avind proprietati carminative,diuretice,digestive,vermifuge,antispastice,expectorante.
De asemenea se pot obtine uleiuri volatile utilizate in industria farmaceutica.
Ati folosit vreodata seminte de anason?
Daca da,spuneti-ne si noua cind si sub ce forma!
Daca puneti o lingurita de seminte sfarimate in compozitia unui chec obisnuit......iamiiii..........veti vedea ce parfum deosebit ii da.
In bucataria austriaca se foloseste destul de mult atit la produsele de panificatie cit si la fabricarea prajiturilor!