Re: Composting - Tehnici de prepararea Compostului de Gradin
Toate fructele aduse "cu vaporul" au tot felul de chimicale pe si in interior (coloranti, ceara, fungicide etc.) dar eu le pun toate la compost. Cred ca dupa 9-12 luni se degradeaza fara probleme. Si zat de cafea cat cuprinde. Si eu iau zilnic cam o jumatate de galetusa de zat de la o benzinarie din apropiere si-l pun tot acolo. Si se pare ca ramele n-au nimic impotriva. Sarea in schimb este foarte daunatoare. De evitat cojile de seminte sarate de exemplu. De evitat si resturile de mancare gatita, din cauza sarii, a uleiului si pentru ca atrag sobolanii, ciorile si alti daunatori. Eu am mai pus si rumegus si talas si de conifere, in ciuda tuturor spuselor ca acidifica, dar intr-o cantitate moderata si amestecat cu celelalte s-a degradat fara probleme. Eu cred ca importante la compost sunt aerisirea si mentinerea unei umiditati potrivite.