Dendrobium

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

marean

Active Member
Aaaaaa,poi acuma ca ai zis,incep sa vad floarea :mrgreen: ... o mica mutatie,o sa-si revina el :wink: poate fi de la stres in timpul formarii tijei(ingrasamant sau apa administrate altfel decat de obicei ) , ori o mica greseala de gestionare din partea plantutei :wink: !
Data viitoare va fi bine !
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Mymo tot asa am patit si eu cu 2 boboci mici de la phalaenopsis. Eu zic ca temperatura care a variat nu i-a placut. Incearca sa-i asiguri aceeasi temperatura pe care o avea inainte.
 

angela draganoiu

Active Member
atunci va face altii. si eu am patit la fel cu o phalenopsis luata in februarie si pina am adus-o acasa a luat-o frigul si in 2 zile s-au scuturat toate florile pe care le avea insa a dezvoltat alti boboci si m-a rasfatat cu flori minunate. asa ca ai rabdare.
 

ghia_don

Active Member
Din cite mai invat si eu de pe ici de pe colo, inteleg ca pentru toate orhideele indiferent de clima din care provin, este valabil ca noaptea temperatura sa fie cu 4-6 grade mai mica decit ziua. Daca tu zici ca le tii in dormitor este posibil ca aceasta diferenta de temperatura sa nu existe si atunci planta sufera. Alta problema poate fi uscaciunea provocata de caloriferul de linga pervaz, de aceea este bine sa pui un vas cu apa linga orhidee, pentru cresterea umiditatii.
 

mymo

Active Member
Ziua,nu pornesc caloriferul,decat seara si atunci putin din cauzalor....si in fiecare dimineata le pulverizez cu apa statuta in pompita :(
 

IULIA

Active Member
Mymo, e tija obtinuta de tine, sau cumparat dendro asa?
e f important.
in fct de asta iti spun ce ai de facut.
 

roxy

Member
Astazi am reusit sa ma intorc de la serviciu pe lumina si am crezut ca mor cand am vazut dendrobiumul ingalbenit total. Ultimul boboc se deschide dar e complet galben. Ce naiba o fi avand nu stiu. Parca i-am schimbat substratul, oare dic cauza asta. Innebunesc daca moare :cry:
 

IULIA

Active Member
l-ai schimbat cu flori?
adica cu tija?
atunci de asta. niciodata sa nu umbli la flori inflorite. e regula asta. nu numai la orhi. :(
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus