Ganganie cu multe picioare

A

Anonymous

Guest
Aoleu, ai consumat clorul degeaba, la fel si spray-ul de gandaci, la fel si cutia si gazul . Nu era mai simplu sa ii aplici un pantof? :tavalit:
 

mflorian

Member
bogdan a spus:
Aoleu, ai consumat clorul degeaba, la fel si spray-ul de gandaci, la fel si cutia si gazul . Nu era mai simplu sa ii aplici un pantof? :tavalit:
Doar un pantof? Păi, la miriapozi trebuie să-ţi vinzi casa, să poţi să le cumperi pantofi...
 

mi_bios

New Member
mflorian, excelenta replica! :rofl:
Tin minte, in facultate profu' de zoologia nevertebratelor, ne-a spus un banc despre intalnirea amoroasa a unui miriapod cu o miriapodita. Si poanta finala era: si-o lua la brat, si-o lua la brat...
 

raduizol

Member
Si eu am gasit in pamantul din ghivece aceste centipede si nu stiu cum sa scap de ele; mai rau este, ca ies din ghiveci si te trezesti cu ele unde nu te astepti. Sunt niste fiinte ingrozitoare si greu de distrus.
 

Andra

New Member
Or fi ele insectivore dar sunt si veninoase. Am vazut pe Discovery o emisiune si iti aratau niste oameni care fusesera intepati de niste miriapode si locurile unde fusesera intepati nu aratau deloc bine.Pe langa asta isi fac galerii la fundul ghiveciului si plantelor din ghivecele cu acesti 'musafiri' le merge foarte rau si asa cum spune si raduizol nu sti pe unde te trezesti cu ei.
Cred ca acum ma intelegi de ce vreau sa scap de ei.
 

mflorian

Member
Andra a spus:
Am vazut pe Discovery o emisiune...
Păi, dacă te iei după Discovery, nu mai poţi ieşi din casă, că vei fi atacată de albine ucigaşe, de păianjeni şi şerpi veninoşi, adică tot ce mişcă te atacă. Eu sînt aproape convins că acea emisiune se referea la specii exotice. Spun asta, deoarece în compostul meu găsesc adesea miriapode şi nu am fost muşcat niciodată. Ba mai mult, lucrează pentru mine, procesînd compostul.
Eu ştiu că în ţara noastră trăiesc extrem de puţine animale periculoase pentru om. Le pot număra pe degetele de la o mînă.
Învăţaţi, oameni buni, să trăiţi în armonie cu natura. Fiecare gîjganie, mai simpatică sau mai fioroasă, are rolul său, bine stabilit în întregul numit natură, din care facem şi noi parte, chiar dacă avem ambiţia de a ne izola în medii artificiale. Părerea mea.
 
A

Anonymous

Guest
Boli si daunatori

Andra, peste 2 saptamini verifica daca-i mai ai. Sa-mi zici.
 

Angelinna

Member
tocmai am descoperit si eu la o planta CENTIPEDE in ghiveci ! e vorba de monstera. cand i-am pus apa in ghiveci, instantaneu vreo 15-20 de centipede din acestea au inceput sa alerge cu disperare pe la suprafata pamantului. va dati seama ca nu am putut sa prin niciunul...

in primul rand : felicitari tuturor pentru construirea acestui forum , e extraordinar sa gasesti asa bine organizat ajutor la orice problema legata de plante. nu ma asteptam sa gasesc ceva despre aceste insecte :D

in al doilea rand: nu ma intereseaza ca nu-s daunatoare, cum spun unii, eu vreau sa le combat, nu vreau sa traiasca in casa cu mine, plantei mele i-a mers foarte bine si fara ele. asadar: a scapat cineva de ele pana acum cu ceva ???

va multumesc anticipat tuturor celor care ma puteti ajuta
 

Angelinna

Member
nu vreau sa par neincrezatoare, dar: ai scapat tu de centipede cu usturoi?

sau e doar un leac babesc care ar trebui sa mearga ? :roll:
 
A

Anonymous

Guest
Am scapat de ganganii cu multe picioare care mergeau prin pamant. Chiar si asa, cu un leac babesc. :wink:
 

Angelinna

Member
ok, perfect ! sarumana :D

ajunge un catel la un ghiveci de diametru cam 25 si inaltime 20 ? ii omoara sau doar ii alunga? sper sa nu ma trezesc cu ei prin casa dezorientati ca nu au unde sa se duca :tavalit:
 

karmenutza

Member
Am gasit acest subiect la care nu s-a mai scris demult....inseamna ca nu v-ati mai intalnit cu ele? (centipede).
Am gasit azi in ghiveciul cu scheflera, cand am udat-o. Cum scapam de ele?
Mi-e scarba de ele. Si frica. Si poate imi omoara planta! :cry:
 

azalee

Member
Buna fetelor. Acelasi gandacel l-am vazut si eu pe ghiveciul cu azaleea primita de curand. Poate ma ajutati si imi dati un sfat ce sa fac cu acel ghiveci. Azi ma gandeam sa ii schimb pamantul dar imi este mila ca e innbobocit si stiu ca atunci cand planta are bobocii nu e bine sa o muti din ghiveciul ei.

Help!!!!!!!!



Aceasta e floarea.
 

karmenutza

Member
Daca l-ai vazut pe ghiveci, poate a plecat :) E prea frumoasa floarea sa umbli la ea. Eu as lasa-o asa pana termina cu florile si dupa aia...mai vad.
Ala e gandacel....? e o ganganie mare, urata! :x
 
Sus