Miltonia si Miltoniopsis

Priviti, va rog, ce frumusete (eu asa o vad) mi-a inflorit.
Am cumparat-o in luna august, la reducere. Asta, dupa ce am omorat vreo trei. De ce? Pai, aplicam chestia cu substrat mereu umed. Apoi am schimbat tactica. Daca Miltonia merge bine, udata la fel ca toate celelalte orhidee, adica atunci cand e nevoie, de ce nu si Miltoniopsis? Si am avut dreptate.
Orhideea din poza am cumparat-o cu un singur bulb, ca era singura care arata cel mai bine. Intre timp, i-au crescut altii doi, unul ridat si altul normal. Care credeti ca a inflorit? Cel ridat, bineinteles. Tija porneste din varful bulbului si are doar 2 flori.
Si v-am spus povestea mea. :cascat:

http://i1133.photobucket.com/albums/m59 ... G_0070.jpg
http://i1133.photobucket.com/albums/m59 ... 0071-1.jpg
http://i1133.photobucket.com/albums/m59 ... 0074-1.jpg
http://i1133.photobucket.com/albums/m59 ... 0072-2.jpg
 

Kati

Active Member
dorinacirstea a spus:
Care credeti ca a inflorit? Cel ridat, bineinteles.
Nu are nicio importanta daca frunzele sunt ridate, de inflorit tot infloreste. Frunzele cresc ridate daca nu primesc destula apa. Mai bine zis, daca trece o perioada anume si nu ai udat-o. Noi din pacate nu putem calcula exact nevoia lor de apa, dar din moment ce infloresc, trecem cu vederea peste aspectul estetic.
 

akhalteke

Member
Tare frumusica! Sa-ti traiasca si sa vezi muuulte flori frumoase de la ea!
Am visat si eu intr-o noapte ca mi-a reinflorit miltonia. :giggle: Poate s-o implini visul candva, tare mult mi-ar placea, dar deocamdata munceste la frunze. :D
 

puffy80

Member
Doua achizitii noi super-parfumate:


Este ultima mea incercare de a face pace cu Miltoniile :). Daca si acum le omor, ma las de "meserie". Nu de alta, dar am 3 pierderi la activ
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Doar ziceai tu ca sigur nu ratezi magazinele de gradinarit din zona :D , vad ca asa ai si facut ;-)
 

puffy80

Member
Multumesc,Camik. Andreia, cea galbena m-a surprins si pe mine, pt ca nu prea am vazut culoarea asta, dar si cea grena are farmecul ei.
 
Sunt foarte frumoase. Stiu cum arata amandoua, pentru ca le-am vazut de multe ori in magazine.
Eu am omorat mai multe anul trecut. Aplicam ce citeam pe net: substratul sa fie mereu umed. Nu este deloc asa. De cand am inceput sa le ud la fel ca pe celelalte, am avut rezultate bune.
Si nu le place deloc fertilizantul in exces (jumatate din doza), frunzele se pateaza si se ingalbenesc in cel mult doua zile.
Sa-ti traiasca!
 
Sus