AJUTOR.....CLEMATITE cu probleme...se vestejesc din senin!!!

belisima

Well-Known Member
:oops:astept si eu primavara cu nerabdare, sa vad daca mai dau romantika si rokokolla , desi am cautat dupa radacina si n-am mai gasit nimic in toamna....
 

belisima

Well-Known Member
cred ca au venit cu ciuperca dupa ele....romantika s-a ofilit cu florile pe ea....:worried: mi-a parut tare rau dupa ele!
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Ceva e dubios, cand se ofilesc, radacina ramane in acelasi loc mai multi ani. Daca nu i-ai gasit radacina e posibil sa o fi mancat-o ceva. :(
Daca radacina mai este totusi, ar fi sanse sa reapara. Au capacitatea uimitoare de a se regenera chiar si dintr-o portiune de radacina. Pe Venosa Violaceea am mutat-o la nici o luna dupa ce am plantat-o. Nu ma gandeam ca a mai ramas ceva in pamant in locul vechi (iti dai seama, cat de mult ar fi putut sa se dezvolte radacinile in doar o luna?), de obicei in situatii din acestea o scoti cu totul, inca mai pastreaza forma ghiveciului. Insa am avut surpriza ca de acolo sa imi rasara o noua Venosa Violaceea. Am scos-o si pe aceea si am daruit-o. Culmea, dupa un timp, observ ca rasar iar niste lastari de clemtita din locul respectiv. :rofl: Ceea ce m-a facut sa ma intreb daca nu cumva daruisem altceva prietenei mele. Dar nu, mi-a confirmat ca Venosa Violaceea a ei a inflorit si era ce trebuia. Asadar, nu iti pierde speranta. Daca radacina mai e acolo, sunt sanse.
 

DanR

New Member
Buna ziua! Scriu si eu aici cu o problema aparuta la o clematita de 2 ani, luata din HBach. Este pusa intr-un ghiveci mare inca de la inceput, pe o terasa orientata spre nord. Anul trecut a facut cateva flori mov, anul asta mult mai multe, foarte frumoase, in vreo 2 randuri, prin primavara la inceput si prin mai-iunie, isa acum, de vreo una au inceput frunze sa se usuce... Sper ca problemele se vad din poze.

A fost stropita, odata cu toate plantele (mai am pe terasa un yucca, o wisteria) cu Mospilan, insa uscarea incepuse sa se produca dinainte. Plantele sunt udate automat, de 2-3 ori/sapt.
Ce ar putea fi si ce ar trebui sa fac, dca se mai poate face ceva? Multumesc
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Pe langa daunatori (posibil tripsi, paianjen rosu - nu prea ma pricep la daunatori), sa fie vorba oare si de prea multa apa? In ultima poza observ ca varfurile funzelor sunt maronite, iar asta de obicei indica apa in exces. Si vad si la planta de alaturi aceeasi problema.
 

DanR

New Member
Dracena de alaturi are niste varfuri arse cred ca era pozitionata in alt loc pe terasa si soarele batea fix pe varful ala.
Cu prea multa apa nu stiu ce sa zic, pamantul din ghiveci pare uscat la suprafata. A fost intr-adevar mai umed mai ales in mai cu toate ploile insa acum de vreo luna nu mai exista apa in farfurie. Drenarea se face ok, daca torn apa mai multa imediat apare in farfurie. De udat se uda automat cu programator Gardena microdrip (3 min de ori pe sapt) si nu cred ca inta mai mult de 1-1.5 litri apa per udare.
Paianjeni rosii sau alte vietuitoare nu am vazut.
O sa incerc oricum sa reduc si cantitatea de apa poate si cu caldurile astea sa fie ceva.
Multumesc frumos pt raspuns
 
Sus