Anthurium

A

Anonymous

Guest
depinde bineinteles si de marimea plantei(plante mai batrane si mai puternice fac flori mai multe si mai mari)
conditzii? in mod sigur o planta care nu se simte bine n-o sa faca flori mari
ale mele stau vara in curte ,sub o terasa acoperita
sunt puse in coltul unde primesc lumina si soare direct cam pana la ora 11 dimineatza,dupa aia soarele nu le mai ajunge,dar au lumina din belshug(de udat sunt udate cam de 2 ori pe saptamana,de multe ori cu furtunul cu apa rece din put(mama mea le uda cu apa statuta in banine si caldutza de la soare)
cam asta e la mine
 

sicora fabian

Active Member
AP

Daca asa ai cumparat ghiveciul, inseamna ca are pamantul potrivit, ai rabdare cu ea. Nu o uda dupa program, ci atunci cand are nevoie. Este normal sa i se vada radacinile, nu te speria, cu cat imbatraneste, cu atat vor aparea radacini mai sus pe tulpina(uita-te la mine pe sunphoto, am postat cateva plante batrane).
 

Florilemele

Member
Re: AP

Fabian,ghiveciul ei cand am cumparat floarea era din ala obisnuit de florarie,l-a schimbat soacra-mea ca floarea asta mi,a dat-o cadou iubitul meu si probabil a vrut sa arate bine :D , In legatura cu udatul am mai scris,daca ii umplu in fiecare seara farfuriuta cu apa , a doua zi e uscata...Mi-e frica sa nu ii putrezeasca radacinile.De asta prefer sa le ud pe toate dupa program.Lasa te rog linkul tau sa iti vad albumele (sunphoto) . Multumesc tuturor de sfaturi,orice e bine venit si o sa pun in aplicare,mai putin umblatul in gfhiveci....si am si explicat mai sus de ce. :(
 

danya

Active Member
Am un anthurium care nu vrea sa faca flori.
Acum a inceput sa i se ingalbeneasca si frunzele. Ce sa i fac?
 
D

dyayzh

Guest
1. Verifica radacinile poate ai "scapat" cam multa apa
2. Sa aiba lumina buna
3. Sa nu stea in curenti de aer

Eu vreau un anthurium din acela cu floare mareeeeeeeeeeeeee si rosieeeeeeeeee :cry:
 

sorina

Active Member
V-am admirat minunatiile ... mai mici mai mari FOARTE FRUMOASE . Eu am avut 3 puiuti din 3 culori diferite dar ...... pentru ca nu am avut rabdare sa creasca mari i-am daruit in momentul in care incepusera sa faca flori . Eu in general vreu plantele MARI si cu FLORI sa ma bucur de ele . Nu am rabdare cu piticanii . Asta e defectul meu . In floraie primesc lunar Anthurium si uneori nu se trece din prima , astfel ca unele ghivece ramin si 6 luni . Vreau sa va confirm ca nu sunt pretentioase deloc ... si asa dupa cum ati mai spus pe scurt : LUMINA FILTRATA , APA MODERAT SI sa nu-l prea bibilesti . Sa-l lasi in ritmul lui . Ii place inghesuiala si l-am mutat si de colo-coclo si i-au mers bine . Cred ca nu am sa rezist tentatiei si am sa-mi iau si eu unul Mare si plin de flori .
Pentru cei din Sibiu este unul in vitrina Farmaciei 24 de anu de zile ( soare dupamasa ) este MAGNIFIC si tot timpul INFLORIT
Scoate cineva vara Anturiumul afara in curte ????
 

monyca1010

New Member
Buna! Am primit acum un an si jumatate un anthurium pe care l-am mutat in alt vas si care s-a dezvoltat tare frumos,are frunze multe verzi care cresc continuu, insa nu face flori. Cand l-am primit era inflorit. Vasul nu este prea mare, zic eu ca este proportional ( stiu ca ii place la aglomeratie), a primit si ingrasaminte Primaflora, apa nu foarte multa, nu am mutat-o, deci, zic eu ca ii place unde este pentru ca face frunze. Ce pot face? Va multumesc!
 

monyca1010

New Member
Buna! vreau sa va spun ca anthurium-ul meu are o fruzulita verde cu margini putin rosiatice...cred ca aceea vrea sa fie prima floare...pt ca restul sunt verzi , verzi ,doar aceasta care este noua are aceasta culoare.trebuie sa precizez insa ca nu este o specie noua ci este acel anthurium care face florile rosii ca sangele pe care l-am admirat si in albumele voastre...doar ca al meu nu infloreste... ce sa-i fac? :(
 

michaela

Active Member
Daca apare la baza petiolului frunzei,da eu cred ca este un bobocel, dar mie mi s-a intamplat deseori sa apara frunzele tinere intr-o culoare grena/visiniu inchis, ulterior pierzand culoare si devenind verzi.
Dar asteptam sa ne spui... de a fost bobocel sau frunza :wink:

Parca si pe al meu am vazut ca incep sa se formeze boboci, revin cu o poza sa comparam :wink:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Ghicasan Ramona a spus:
Am si eu doua anthurium, una pitica :mrgreen: care este inflorita si una mare care am primit-o de la cineva si de doua luni a ramas asa cum am primit-o.La ce perioada de timp infloreste si cum trebuie ingrijita? Inca ceva, am cumparat de la o florarie un ingrasamint pentru plante si de cind il folosesc am observat ca deasupra pe pamint mi-a aparut un mucegai alb, imi afecteaza cu ceva plantele?
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Ramona, nu prea cred că mucegaiul acela are legătură cu aplicarea îngrăşământului. Aş zice că mai degrabă e rezultatul excesului de umiditate la nivelul solului / ventilaţei necorespunzătoare. Unde ţii planta şi cât de des o uzi? În acest sezon cantitatea de apă trebuie corelată cu temperatura mediului şi nevoile plantei. Nu strică să aştepţi uscarea solului la suprafaţă înainte de o nouă udare. Eu ud o dată pe săptămână anthurium-ul, moderat. :D
 

Kati

Active Member
Cristina, cand spui "crenguta" te referi la o bucata de tulpina, sau la o frunza de Anthurium? O singura frunza nu face radacini; bucata de tulpina daca are inceput de radacina/i pe ea, DA.
 

andreiacamelia

Active Member
Nu cred ca are sanse de supravietuire. Eu am avut un pui cu cateva radacinute, dar nu suficient dezvotate si nu a supravietuit.
 
Sus