Atonik (stimulator de crestere)

Bridget

Member
mg a spus:
Bridget a spus:
cam tot ce se poate in matetrie de fitosanitare au la piata rosetti la magazinul de e colt. recunosc insa, ca nu stiu sigur daca au si atonik.
in Tulcea stie cineva pe unde gasesc asa ceva?
La acela vreau si eu sa ajung . Se paare ca este cel mai bun si este si cel mai vechi ...de pe vremea trecuta.....
da, este foarte vechi, si foarte complet. eu de acolo imi luam insecticide cand ma mai napadeau puriceii la diverse plante, si mereu ce mi-au recomandat de acolo a functionat. nu stiu la altele cat de priceputi sunt.
 

aura62

Member
Am gasit si luat si eu Atonik - 18 lei. Pentru stropit si udat florile, in ce proportii sa-l folosesc?
Duminica le-am udat cu Vitaflora5, peste cat timp pot uda cu atonik?
Dar pe frunze este bine sa pulverizez putin acum? (Nu mai am rabdare, vreau sa am si eu floricele inflorite.... :cry: )
 

lelia

Well-Known Member
Aura ,eu folosesc 1,4 ml la 6 l de apa. Poti sa stropesti plantele daca nu mai ai rabdare ,pana duminica ,cand le poti uda cu atonik.Apoi ,doua saptamani nu le mai pui vita flora ,iar atonika abia peste 2-3 luni.Plantele nu vor inflori instantaneu ,ci atunci cand le vine timpul,insa florile vor fi multe ,mari si puternic nuantate.Daca il vei folosi in exces plantele se decoloreaza .Cu masura si rabdre si vei fi rasplatita.
 

tzushuca

Member
lelia a spus:
Aura ,eu folosesc 1,4 ml la 6 l de apa. Poti sa stropesti plantele daca nu mai ai rabdare ,pana duminica ,cand le poti uda cu atonik.Apoi ,doua saptamani nu le mai pui vita flora ,iar atonika abia peste 2-3 luni.Plantele nu vor inflori instantaneu ,ci atunci cand le vine timpul,insa florile vor fi multe ,mari si puternic nuantate.Daca il vei folosi in exces plantele se decoloreaza .Cu masura si rabdre si vei fi rasplatita.

la tuia e bun?
 

aura62

Member
Multumesc Lelia :*
Stiu ca nu trebuie sa folosesc in exces ingrasamantul, dar... vreau si eu floricele....Promit insa ca voi fi ascultatoare si am rabdare, pentru ca nu vreau sa le pierd....
 

Fleur

Active Member
Faci o solutie slaba de 0,5 ml la 2 l apa cu care uzi cate putin, pamantul in care pui muscatele. Daca nu le uzi f mult muscatele se prind usor si fara atonik.
 

cera

New Member
multumesc pt informatie.Dar se poate folosi si pentru udatul regulat la muscate? astept raspuns
 

Fleur

Active Member
Atonikul nu se foloseste toata ziua, cu numa de cateva ori pe an, asa cum scrie in instructiuni. Nu stiu ce ai cu bietele muscate ca ele fac o multime de flori fara tot felul de stimulenti.
 

Fleur

Active Member
Inteleg reactia, stai linistita :D
Unii, cu mai putina experienta, nu inteleg ca dandu-le prea multe ingrasaminte, stimulenti si alte alea, pot avea un efect total opus, si daca nu mor plantele vor arata jalnic. Muscatele sunt cel mai putin pretentioase plante si care de prea multe ingrasaminte si stimulente e posibil sa faca o multime de frunze si mai deloc flori.
Regula de aur: Mai bine mai putin decat mai mult!!!
 

cataliny

Member
Hop si eu cu Atonik-ul , dar tot nu am inteles ce cantitati, cea de la magazin a zis ca 10ml la 10 litrii (1/1000). Pana la urma care sunt cantitatile pentru udat pamantul si cele pentru stropit plantele ? si care varianta este preferata dpdv. al efectului si la ce perioada se refoloseste? se poate alterna cu Cropmax-ul sau se pot folosii ingrasamintele in perioada de dupa? V-am asasinat cu intrebari , asasinati-ma cu raspunsuri :rofl: .
 

cataliny

Member
floare mica a spus:
Eu vreau doar sa te intreb, Atonik-ul asta nu are instructiuni de folosire pe ambalaj :?: :?
Ba da, pentru legume ,cartofi, vita de vie o doza de 0,5 -0,75l/ha... dar cartofii i-am prajit deja :rofl: .....si "cantitatea recomandata de apa in care se realizeaza solutia de stropit este de 400-800litri/ha" . Hai ca acum o sa stii si tu tu daca ai nevoie pentru cartofi , scuze daca sunt putin rautacios dar nu am intrebat degeaba si ori cum cei care au folosit pot spune din proprie experienta, asa ca revin si zic: Care sunt cantitatile pentru udat pamantul si cele pentru stropit plantele ? si care varianta este preferata dpdv. al efectului si la ce perioada se refoloseste? se poate alterna cu Cropmax-ul sau se pot folosii ingrasamintele in perioada de dupa?
 

Mali_

Member
Cataliny, eu am folosit concentratia pe care ti-a recomandat-o si tie, adica 10 ml la 10 l de apa. Am folosit-o pentru a uda plantele atunci cand le-am transplantat din gradina in ghiveci, sau cand le-am schimbat ghiveciul, ca sa le fie mai usor si sa le ajut sa porneasca in vegetatie mai repede. L-am folosit in aceeasi concentratie atunci cand am avut butasi, i-am lasat cateva ore in aceasta solutie, dupa care, cand i-am pus in ghiveci, am udat cu ea. Se foloseste si ca ingrasamant atunci cand se stropesc frunzele, dar nu prea des. Eu l-am folosit dupa ce am tuns hibi, de exemplu, iar cam la o luna am stropit cu Cropmax. Am observat ca frunzele au devenit mai stralucitoare si parca mai mari, iar la cei care beneficiau de lumina suficienta a intervenit si inflorirea. Cam asta a fost experienta mea cu Atonik, sper sa iti fie de folos.
 

cataliny

Member
Multumesc , am sa folosesc aceasta concentratie de 1/1000 dupa cum spui (desi pare cam mare concentratia fata de ce spun altii), vreau sa stiu insa daca sau ce masuri de precautie v-ati luat cand a-ti stropit cu el , adica o fi toxic pentru sanatatea noastra daca il inhalam din greseala ?
 

Fleur

Active Member
Ai grija sa nu stropesti cand bate vantul si nu ai cum sa inhalezi o doza care sa fie periculoasa. Daca vrei poti folosi o masca dar eu am pulverizat fara si uite ca inca scriu pe aici :wink:
 
Sus