Bambus norocos

D

dyayzh

Guest
In primul rand, vasul in care stau bambusii trebuie sa-ti placa tie, decorativ. Nu conteaza daca este transparent sau nu :wink: Parerea mea: daca radacinile sunt asa inghesuite, le-ar trebui un vas mai mare, pentru "aerisirea" lor, sa creasca "libere". Sa asteptam si alte opinii :D
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Daisy spirala se obtine rotind planta. Ea se va indrepta mereu catre lumina ... si uite asa prin rotiri succesive obti acea spirala.
 
D

dyayzh

Guest
Sa ne anunti daca ai reusit ceva cu invartitul dupa soare :D
 

miki70

Active Member
Si eu sunt f pesimista la metoda. Bambusii aceia rasuciti sunt gosuti, au ceara in capat si din cate am vazut eu cresc niste lastarei subtiri din el care dau o frunza la un an . Ca sa faci unul asa gros si rasucit iti tb ani si asta dc iti supravietuieste atata timp.

Acum despre aranjamentul meu de bambus caruia i-am pus poza pe pag anterioare, i-am scos pietrele si il las liber in apa (plata) in care pun cateva pic de Vitaflora. Ii merge f bine si cand vad ca pe fundul apei se strang impuritati o schimb dc nu are impuritati si a baut din ea doar o completez. Ii merge f bine de cand ii dau papa bun :wink:
 

mimish

Active Member
Am schimbat bambusul meu din eprubeta in care l-am primit intr-un bol de sticla transparenta, in care am asezat pietricele de rau, pietre decorative, scoici si cativa melci. Dar cum sunt des nemultumita si vreau mai mult, ma bate acum un gand: dat fiind faptul ca bambusul cu pricina este cam inalt, il pot taia in 3 fragmente mai scurte si aseza asa in apa? Am inteles ca face repede radacini, insa am nevoie de sfatul vostru, al ceror ce ati avut de a face cu aceasta planta. Va multumesc!
 

valentyna

Member
eu am 2 micuti din primavara si i-am pus in pamant.ii ud des si ii si pulverizez.le-au dat crengute care cresc foarte frumos.
 

Cristiana

Member
Mimish, eu am trei bucati de vreo cinci ani daca nu mai mult, sunt intr-o vaza cu pietre si cam atat. Completez apa din cand in cand si le fac dus pe frunze cand se prafuiesc.
 

daisy111

Active Member
Am si eu o intrebare....voi fetele care aveti bambus,nu le schimbati apa si curatati vasul?Pt ca mie mi-a zis cineva ca asa se procedeaza o data pe saptamana,max doua si eu asa procedez,arunc apa veche,spal vasul si pietricelele din interior si pun alta apa curata.Oare gresesc? :? o sa-i dauneze? :?
 

daisy111

Active Member
Pt plante ornamentale? :? eu stiam ca pt plante acvatice...dar nu am vazut asa ceva :oops: Apa eu ii pun din cea de la robinet fiarta si racita.Am sa pun si eu niste vitaflora :wink:
 

mimish

Active Member
:) pana acum a trait bine la mine (ca na, de o saptamana, mi-a mai dat cumnatul o belea pe cap cu batzul asta numit bambus).... sincer ca spun, nu ma omor dupa planta asta, dar daca e inca in viata, i-o fi ei drag la noi :) Ce sa zic...sa traiasca si sa creasca (de inflorit nu e in stare :) )
 

v.cristina

Active Member
eu am un bat de babus de vreo 2 ani si pare neschimbat
cred ca are acelesi frunze de cand il am...sau poate nu am observat eu vreo schimbare ....cine stie??:?
apa cred ca i-o schimb 1 data pe luna :oops: ..rusinos stiu dar lui se pare ca nu-i prea pasa
il tin la baie intr-un loc destul de intunecat si nici asta se pare ca nu-l deranjeaza :nu stiu: :nu stiu: :nu stiu: asa ca nu cred ca o sa intampinati probleme cu noile achizitii

a! si inca ceva ...din cate am citit le place ca vasul in care stau sa fie transparent ..la mine nu e :rofl: :rofl: :rofl:
 

Cristiana

Member
Eu n-am spalat niciodata vasul si nici pietrele, apa cu care completez e apa chioara fara ingrasamant, iar frunzele au crescut ca nebunele, ba acum vad si muguri noi care pornesc. Nu stiu daca le place sa fie deranjati, mai ales atat de frecvent. Sincer, eu sa fiu planta nu mi-ar place :rofl: ...
 

mimish

Active Member
Nici mie.... Si nici ca om nu-mi place sa o "bibilesc" atat, asa ca am luat marea hotarare de a o pune in pamant! :) Nu imi place ca nu face flori, asa ca...in pamant cu ea si la acelasi tratament ca si celelalte! :)
 

v.cristina

Active Member
eu zic sa il lasi intr-o vaza cu apa daca nu pamantul unde il plantezi trebuie sa fie in permanenta ud ..... :roll: :roll: cam dificil zic eu
 
Sus