Combaterea volburei

elenafles

Active Member
Volbura, rochita randunicii (Convolvulus arvensis) e o bruiana raspandita prin toata gradina si cu care ma lupt de ceva timp sa o distrug si nu reusesc.Stiti o metoda mai eficienta de deistrugerea ei in afara de sapa?
 

claude

Well-Known Member
Moderator
elena, si eu as vrea raspuns la intrebarea asta, ca-mi mananca zilele volbura. Problema e ca nu rezolvi nimic cu sapa, au niste radacini adanci pana-n emisfera sudica, deci nu prea ai sanse s-o sapi cu toata radacina si taind rizomii nu rezolvi nimic, ba mai mult, se inmulteste :evil:
 

anknic

Active Member
exista ierbicide pt.ea.

eu am preferat sapa si tras din pamant cat mai mult din radacina, deh...vreau agricultura eco.
 

anasstasia

Active Member
Am tot auzit de Roundup ca ar fi bun. Ma gindesc ca ar fi eficient. Asta daca te gindesti la ierbicid......
Eu oricum o sa intru cu ierbicid ca mi-ar trebui vreo 10 vieti pina as termina terenul de curatat.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Depinde unde e...eu unde se putea am dat cu ierbicid, dar nu prea poti da oriunde...mai facem un fel de palnii in jurul ei, ca sa nu ajunga pe alte plante, dar oricum, per genera, n-ai cum sa te scapi de ea complet.
 

elenafles

Active Member
Pe langa gard am dat si noi cu ierbicid,s-a uscat dar fara sa distruga radacina.Din radacina au pornit parca mai viguroasa si a invadat tot.
 

angela draganoiu

Active Member
ierbicidele astea sint bune sa omoare buruienile care ne deranjeaza dar pt natura in general sint tare nocive asa ca as fi reticenta in a le folosi. cit priveste volbura eh eu lupt cu ea ca si cu morile de vant. azi o rup maine e iar la loc da' nici eu nu ma las 8) o smulg, o rup cit pot de mult.
e o lupta inegala dar nu ma las pt ca s-a suit pe trandafiri si mi-i sufoca.
 

elenafles

Active Member
Ai dreptate Angela.Poti sa te lupti cu ea pe o suprafata mai mica dar cand e raspandita pe 400 mp nu mai poti sa o stapanesti. :( :(
 

angela draganoiu

Active Member
e foarte adevarat de spui Elena. nici pe suprafete mici nu prea pot s-o stapanesc. mi s-a urcat pe trandafiri si mi-i sufoca.
am constatat un lucru ca nici acum toamna nu poti s-o scoti din toate cotloanele pe unde se baga. se pregateste de iarna fiara :x
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Pai da ca nemernica isi face radacini de metrii intregi pe sub pamint....... :suparat: :suparat: :suparat:
 

veretregn

Active Member
elenafles a spus:
veretregn a spus:
Eu recomand cianamida calcicã.
:rofl: :rofl: :rofl: Ne-o recomanzi din proprie experienta?Esti multumit de rezultate? :wink:
Asta ne mai lipseste!Sa-i administram si ingrasamant!!! :cry:
hahahahaha. abuz de emoticoane. Am folosit-o.
Nu înțelegi râzi și de ce faci asemenea afirmații. Dacă chiar nu știi cum se folosește un produs nu este necesar să începi să pui emoticoane pentru ați scuza ignoranța.

Ai dreptate este fetilizator dar care sunt celelalte efecte? Pune mâna un pic chimie și tehnică fitosanitară, documentează-te și apoi zâmbește și fă asemenea informații.

Nu fac postări nici din rea-voință, nici din prostie. De aceea consider că de fapt au zuit desprer așa ceva însă nu te-ai documentat în profunzime. Cianamida calcică funcționează nu numai împotriva volburei ci și împotriva buruienilor anuale. Și nu numai. Pentru a lămuri situația aceasta am făcut o postare în acest sens... vei vedea acolo cum se aplică și de ce aplică cianamida impotriva dăunătorilor.

Despre cianamida calcică urmăriți linkul.
http://egradini.ro/forum/viewtopic.php?p=468236#468236
 

elenafles

Active Member
Veretregn,imi cer mii de scuze pentru gafa.Eu stiam ca e doar un fertilizator si am ras crezand ca glumesti recomandandu-l pentru distrugerea volburei.Nu stiam ca este si un ierbicid.O sa citesc postarea ta despre cianamida calcica si modul de folosire.
Te rog sa ma ierti pentru comentariul facut.
 
Sus