Dicentra

iris

Active Member
mymo a spus:
Spune-mi ca ai facut comanda si ca o sa o vedem inflorita la tine :D
Nu am facut comanda :oops: desi mi-o doresc enorm . Am lasat-o mai moale cu achizitiile deocamdata pana luna viitoare :evil: am o lista luuuunga cu ce-mi doresc astept momentul cand vor aparea in magazine floriciunile.
 

aleynad

Active Member
Moderator
am observat in seara aceasta ca dicentra mea roz a inceput sa rasara in gradina :D
deja a iesit din pamant de 5 cm :dans:
cat ma bucur, credeam ca nu a supravietuit iernii, mai ales ca am plantat-o in toamna si era cam anemica :(
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Si a mea creste voioasa, desi aveam emotii, ca dupa ce am cumparat-o, am tinut-o in frigider vreo 3 saptamani, asa ca era cam amarata! :D Dar la 2 zile dupa ce am plantat-o a pornit voioasa sa creasca!

Daniela, aia alba ce-ti face, te pomenesti ca are deja flori?
 

claude

Well-Known Member
Moderator
aleynad a spus:
exact, Claude, are boboceii formati, astept sa infloreasca ca sa o pozez :D
Abia astept sa o vad la tine, ca daca eu am avut-o sub nas si nu am cumparat-o :roll: Da' oare ce-o sa faca pe urma, toata vara? Poate daca-i dai papa bun mai infloreste o data...
 

aleynad

Active Member
Moderator
nu, dupa ce infloreste...sta verde pana la inceputul verii, sa zicem cam pana prin iunie, cel mult iulie, apoi se topeste :) dispare sub pamant si reapare anul viitor in martie :D
 

melimeli

Active Member
am primit si eu doua radacini de la nasa fiului meu :D sper sa infloreasca anul asta :) acum vreo 8-10 ani am mai avut si eu dupa care a disparut fara urma :? bine ca am reusit sa fac rost din nou :wink:
 

aleynad

Active Member
Moderator
dicentra alba, pe care am avut-o pana sambata in ghiveci pe balcon, se pregateste sa-si etaleze cerceii :)


sambata am plantat-o in gradina si e ok, a trecut noaptea cu bine, desi temperaturile au coborat pana la 3 grade :eek:
 

ghia_don

Active Member
Si eu am trecut-o la regim de gradina si-i merge bine, pacat ca florile sint pe duca de acum :( ..Dar la anul va fi si mai frumoasa :) ..
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Ei, abia astept sa creasca si a mea plantata in primavara asta si sa infloreasca, sper :? Ca prea mi-au curs ochii dupa ale voastre! Las' ca poate ma dau mare cu a mea cand ale voastre s-au trecut deja :)
 

yellow rose

Member
Nici nu stiam ca este planta asa dragalasa. Mi se pare neobisnuita desi este din soiul comun. Am pus-o 2 saptamani in casa, intr-ul pet cu pamant de flori si a inflorit in balcon. Apoi s-a aclimatizat imediat ce am transferat-o in gradina, chiar daca avea flori.
 
Sus