claudia_s a scris:
"ruxitzika draga sper sa ma poti ajuta si pe mine. Vreau sa fac un gard viu din Thuja dar vreau ceva anume fiindca locul in care vreau sa existe acest gard e putin mai "delicat". in aceasta poza placa de beton pe care se vede banca este terasa mea neterminata, zidul acela de caramida cu tencuiala cazuta este gardul dintre terenul meu si casa aceea portocalie care e a vecinului cu terasa cu vizibilitate in toata curticica mea. Ei acum vine beleaua, intre terasa mea si acel gard e o distanta de 1 m iar terasa mea e pe piloni la o inaltime de 1.5 m. Eu vreau ca pe langa acel gard ( deci intre terasa si gard) sa pun thuja dar evident ca as vrea un soi care sa indeplineasca urmatoarele conditii:
-cat mai compact ( ca sa nu se vada prin frunzis, sa nu se labarteze peste gard sa il deranjeze pe vecin fiindca balustrada terasei lui e la 20 cm de gard si pentru ca nu vreau sa dea senzatia ca aceste plante sunt inghesuite in acest spatiu, as vrea sa arate cat mai naturala amplasarea, nu fortata de locul stramt si de necesitatea creerii unui paravan )
-sa aiba forma columnara
- sa aiba o creste cat mai rapida
-si sa suporte urmatoarele conditii : soare dimineata pana la ora 10 si de la ora 13 pana la apus
Sper ca nu am cerut imposibilul , cred ca daca ai avea un client ca mine ai avea insomnii. Imi cer scuze daca te-am zapacit cu descrierea prea amanuntita a locului dar sincer vreau sa fac ceva in acel spatiu si vreau sa o fac bine. Multumesc anticipat. Sper sa existe o solutie."
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... shH_ph.jpg
Astept cuminte :ingeras: ruxitzika.
The Gardener inca nu am facut nimic pentru ca nu am gasit solutia ideala. Ideea ta este mai mult decat buna dar am o problema cu latimea, 4-5 m in cazul meu este exagerat dat fiind faptul ca unde vreau eu sa infiintez acest gard este o fasie de pamant de 1 m latime pe 5 lungime, deci gardul viu pe care eu il vreau nu ar trebui sa depaseasca la maturitate 50 cm in latime. Eu vreau un gard viu gen perdea pentru ca atat imi permite spatiul. Dar daca ai alte idei astept propunerile cu mare interes.