Familii de pesti si nevertebrate

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

kriss

Member
Nevertebrate:
Melci de acvariu:

Pomaceea Bridgesi sau Ampullaria sp. face parte din familia Ampullariidae si poate ajunge la dimensiunea de 5 cm. Traieste la o temperatura de 18-28 °C. Se hraneste cu alge, plante in descompunere si chiar cu pesti morti. Isi depun ouale deasupra nivelului apei sub forma unui ciorchine din care vor iesii puii in 2-4 saptamani.


Melanoides tuberculata sau melcul de substrat are nevoie de o temperatura peste 20 °C. Se hraneste cu alge si resturi de mancare. Este un melc nocturn, ziua sta ascuns in substrat. Este un melc util pentru ca afana substratul, ceea ce ajuta radacinile plantelor din acvariu. Se inmulteste foarte usor, uneori tinde sa se inmulteasca excesiv.


Helisoma nigricans este un melc rosu-maro cu o forma circulara de 0,8 cm in diametru. Este sensibil la temperaturi mai mici de 20 °C si la un ph mai mare de 7. Este un melc care se inmulteste necontrolat si adesea este foarte greu sa-l eliminam din acvariu.


Physa marmorata este un melc hermafrodit. Se hraneste cu alge, resturi si mancare de pesti. Poate atinge 0,8 cm.


Creveti:

Neocaridina heteropoda var. red sau Red Cherry este cea mai intalnita specie de creveti prezenta in acvarii. Pot atinge dimensiunea de 3 cm. Femelele sunt mai mari si mai rosii decat masculii. Nu tolereaza metalele grele si clorul. Traiesc la temperaturi de 15-28 °C si ph 6,5 -8. Se hranesc cu alge, microorganiscme, mancare pentru pesti si spirulina. Este recomandat sa fie tinuti intr-un acvariu special numai pentru ei deoarece sunt mancati de majoritatea pestilor. Ating maturitatea sexuala la varsta de 3 luni. Femela poarta icrele timp de 2-4 saptamani.
 

kriss

Member
Familia Poeciliidae

Reprezentantii acestei familii se mai numesc si vivipari deoarece nasc pui vii. Gestatia dureaza 4-6 saptamani, in functie de specie. O caracteristica a acestei familii este ca femelele ajung la dimensiuni mai mari decat masculii. Nu formeaza pereche, din acesta cauza este suficient un mascul pentru mai multe femele. Dupa nastere este recomandata separarea puilor de parinti deoarece viviparii isi mananca puii.

Din aceasta familie fac parte urmatoarele specii: Guppy (Poecilia reticulata), Xipho (Xiphophorus helleri), Molly (Poecilia sphenops), Molly velifera (Poecilia velifera) si Platy (Xiphophorus maculata).

Guppy (Poecilia reticulata):
Este cel mai popular peste de acvariu datorita faptului ca este usor de ingrijit si ca se gaseste intr-o varietate mare de culori. Temperatura optima este de 22-24° C. Se inmultesc foarte usor si nasc dupa 3-4 saptamani pana la 150 de pui.


Xipho (Xiphophorus helleri):
Femela poate ajunge la 12 cm, masculul este mai mic si are coada in forma de spada. Gestatia dureaza 4-6 saptamani si femela naste pana la 150 de pui. Temperatura optima este de 22-26 °C.


Molly (Poecilia sphenops):
Femelele pot ajunge pana la 12 cm, in timp ce masculii ajung la 8 cm. Temperatura optima este 24-26° C. Gestatia dureaza intre 4-6 saptamani si femela poate naste pana la 100 de pui. Masculii au corpul mai suplu decat femelele.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus