Ficus

Florilemele

Member
Fetelor vreau si eu sa m laud cu splendoarea mea de Ficus Benjamina.Eu il am gata mare,deci prea multe dificultati nu am intalnit la el.Singurul experiment care il am e inmultirea.Am taiat din varful copacului sa incerc sa vad daca prinde radacini,fara sa ma gandesc o clipa ca o sa am chiar rezultate.O sa postez linkul si am acolo mai in detaliu pozele.Eu ce am taiat , am pus direct in apa,fara sa las sa se usuce,sau sa pun in apa calduta apoi sa il pun in alta apa.Nu i-am schimbat apa deloc.A stat acolo pana intr-o zi cand am iesit pe balcon si am vazut niste mustatoaie de-a dreptul.Acum 2 zile am pus in pamant butaseii si vad ca inca e bine.Fiusului meu din cate am observat eu ii place pulverizarea frunzelor cu apa , chiar zilnic daca se poate,nu se supara.Daca seara il stropesc,a doua zi deja vad frunzulite minuscule care ies.Singura problema care o am cu el e ca i-au aparut niste gazulite negre in pamant,mici mici,dar m-am interesat si am auzit ca sunt inofensive pentru plante.Eu sper ca o sa dispara.Si ceea ce as vrea eu sa va intreb pe voi ... sa ii schimb ghiveciul.Si voi aveti minunatii de plante si mult succes in continuare ! http://florilemele.sunphoto.ro/Ficus_Benjamina
 

Roxana

Active Member
Pai Ficusul benjamina nu are latex si nu trebuie lasat in apa sau pe un ziar sa se usuce. Ai facut foarte bine. Felicitari pentru planta si pentru rezultatul obtinut!
 

Roxana

Active Member
Florilemele a spus:
Si ceea ce as vrea eu sa va intreb pe voi ... sa ii schimb ghiveciul
Daca vezi ca au iesit radacinutele prin gaurile de la fundul ghiveciului ar fi cazul sa-i schimbi ghiveciul.
 

Florilemele

Member
Hmm , nu as avea cum sa vad chestia asta pentru ca ficusul a stat pe balcon si apoi l-am bagat in casa si cand l-am luat sa il bag,l-am apucat de tulpina,ca e mare si e greu si a iesit din ghiveci,am ramas cu el in mana :rofl: ...este putin deplasat ... :idea: oare e posibil sa ii afecteze aerul care intra pe marginea ghiveciului ? :gandit: nu m-am gandit la asta .
 

isabella

Active Member
Astazi mi-am luat un ficus elastica superb la superoferta , are circa 1, 3 m , o sa revin dupa ce il pozez ca sa-l fac vedeta :D
 

enya

Member
scuze...poate nu am fost eu atenta dar am crezut ca e vorba de ficus elastica...am avut si eu si de aceea mi-am dat cu parerea...ficus b. nu am avut asa ca nu stiu ce sa spun...app...roxana ce fel de ficus ai?
 

crocus

Member
Nu este atat de spectaculos ca al tau dar ma incanta cu verdele lui, a stat toata vara pe balcon si nu a avut nimic de comentat:
 

Roxana

Active Member
Crocus, ai un Ficus superb! Sa te bucuri de el!

enya a spus:
app...roxana ce fel de ficus ai?
Eu am Ficus elastica. Despre acesta este vorba:

Florilemele a spus:
oare e posibil sa ii afecteze aerul care intra pe marginea ghiveciului ? :gandit: nu m-am gandit la asta .
Vrei sa spui ca intre coletul de radacini al plantei si marginea ghiveciului este un loc liber? Daca da, eu zic sa astupi cu pamant acel loc.
 

Florilemele

Member
Da,despre acel loc de care spui tu e vorba...o sa ii pun un ghiveci putin putin mai mare ... si sper sa fie bine si sa dispara si afurisitele alea de gazulite.Multumesc mult !
 

Roxana

Active Member
De gazulitele acele nu cred ca o sa scapi daca transplantezi planta, dar oricum nu sunt daunatoare plantei. :wink:
 

Simina

Active Member
Am un ficus la servici si ieri am observat niste "capsule" intre tulpina si locul de unde porneste frunza.
Ce poate sa fie? Eventual am sa le fac poza.
 

andreiacamelia

Active Member
Se poate sa se ramifice? Ca de inflorit nu cred ca poate in conditiile de la noi.
Va rog sa ma ajutati si pe mine un pic cu un lastarel de Ficus benjamina variergat. Nu vrea deloc sa dea radacini in apa. A stat vreo cateva luni bune. Acum l-am pus in pamant cu pet. Deocamdata tot asa, sta. Se mai prinde? :(
 

adinal

Member
Andreia, mie mi-a dat Fleur (sper sa nu gresesc) la ultima intalnire de la Bucuresti doi butasi de ficus benjamin variegat. I-am tinut in apa si au facut radacini destul de repede. Inainte sa faca radacini apar niste puncte albe pe tulpina, puncte din care cresc firicele de radacina. Acum sunt plantati in ghiveci fara pet si cred ca au inceput sa creasca.
Perioada de toamna-iarna nu cred ca este cea mai potrivita pentru inmultirea acestei plante. Spun aceasta tinand cont de evolutia benjaminilor mei nevariegati care stagneaza din dezvoltare acum.
 

Roxana

Active Member
Simina, am vazut pe net o poza ( http://ficusweb.ru/ficus-elastica1.jpg ) cu un ficus care avea exact aceleasi "chestiute" intre frunza si tulpina. Se pare ca sunt niste fructe. :D Ficusul produce fructe mici, colorate de la galben brun la rosu, sferice, dispuse in perechi.

Ficusul (elastica) meu s-a inaltat si are tulpina, la baza golasa (fara frunze). Pot sa-l tai si sa-l pun la inradacinat? Am citit si paginile precedente si din cate am vazut se inmulteste destul de greu. :( Sau este deajuns sa-i pai parte cu frunze si sa o pun in apa, sa astept sa faca radacini?
 

anknic

Active Member
a mai prins cineva ficus elastica din frunza? daca da, cum creste?

(am tuns 2 frunze de la ficus pt.a putea sa ii completez pamant si le-am pus in apa...si au facut radacini. una am pus-o in pamant, pe cealalta am lasat-o in apa in continuare)
 

Roxana

Active Member
nu stiam ca se poate prinde Ficus elastica si din frunze.
daca tot au facut radacini eu zic ca poti sa le pui in pamant.
 

anknic

Active Member
pai am pus deja una dintre frunze in pamant. ma intrebam doar cum va creste in continuare....adica, ii iese-un coltisor din pamant langa frunza, ca la violete?
 
Sus