Folie impotriva buruienilor

cornelia

Fondator
Membru staff
cornelia a spus:
Eu, bantui pe aici. Cu o cafeluta si planuri pentru o gradina de legume. Daca ma gandesc bine am mai avut eu planuri de astea si anul trecut. Si s-a cam ales praful de ele. Dar poate ma va mobiliza criza. :rofl: :rofl:
mihail-the ex a spus:
Daca te apuci de legume.nu uita sa pui folie pe jos inainte de plantare.O sa-mi multumesti toata vara.
cornelia a spus:
Mihail merci de sfat. Stiu eu, dar al meu n-o sa aprobe cheltuiala suplimentara. :) Oricum, totul e in faza de proiect. O sa vedem daca si lui i se pare buna ideea.
scd a spus:
se poate pune in loc de folie neagra , pe sol, si folie din aceea transparenta?
cornelia a spus:
Nu cred ca e acelasi lucru. Banuiesc ca folia aia e inchisa la culoare ca sa obtureze lumina pentru buruieni.
mymo a spus:
Prin folia transparenta vad scarbele de buruieni lumina :cry:
Mihaile,dar daca pun legume si zarzavele intr-o gradina mai mare,sa pun folie peste tot?
 

mymo

Active Member
Am citit pe forum ca se pune folie sub capsuni,as pune si eu ca tare greu e sa le plivesti,dar cad ploua nu se aduna apa pe folie?
 
A

Anonymous

Guest
In Maison&tTravaux la pagina 24 stinga sus,numarul din Juin 2008,se poate vedea folia folosita si la salata.De ce nu?
Iar,pt irigare utilizeaza furtun gaurit,perforat.Vei face economii de curent,apa si medicamente pt. tratamente.
Udarea se poate face pe la ora 2-3 dimineta,deoarece evaporarea este minima si nici nu apare efectul de lupa.Se foloseste pt. asta un banal programator cu ceas pt. priza.
 
sub folia neagra trebuie pregatit bine terenul ,atat ca afanare ,dar mai ales ca,compozitie a solului,tinand cont de faptul ca cel putin 2-3 ani nu umbli sub folie, irigatul se face sub folie prin picurare la fiecare planta in parte, iar prin aspersie odata pe saptamana noaptea si nu cu apa rece,altfel plantele avorteaza sau fructele mai mari stagneaza
 
A

Anonymous

Guest
Comnstatin,multumesc...te rog vin-o cu mai multe detalii,fii mai generos,poate niste link-uri,imagini,chestii de astra...
 

Fleur

Active Member
Nu-ti fa prea multe iluzii Isabela ca e mai greu decat pare. Mi-a spus-o un specialist care a incercat :wink: . Acea folie, trtebuie sa fie una rezistenta, care nu cred ca e ieftina si ingroptul ei sa reziste mult timp nu e treaba usoara. Este o masina care face treaba asta prin pozele pe care le vedeti voi.
Tot sfanta sapa este mai sanatoasa! :rofl:
 

isabella

Active Member
Fleur, as sapa cu mare placere ca-mi place munca in gradina insa am probleme cu coloana, nu pot face multe din cauza ei asa ca incerc folia . Daca nu-mi reuseste , asta e , macar am incercat :wink:
 

ghia_don

Active Member
Azi am vazut o tesatura speciala care se foloseste in acest scop, costa vreo 42 lei pachetul, dar nu stiu ce dimensiune avea.
 

isabella

Active Member
Multumesc ghia_don , nu-l avem , voi incerca cu folie ''normala'', voi pune alba pentru ca din-asta am gasit .
 

ghia_don

Active Member
Nu alba...degeaba o pui, trebuie sa fie NEAGRA ca sa fie eficienta...cea alba permite trecerea luminii si buruiana va creste pe sub ea...si mai bine chiar.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Am luat si eu folie - 1m latime cu 15m lungime, TENAX si e in jur de 70 RON un sul. Ca textura nu e plastic, arata a un fel de celuloza, adica pare sa fie permeabila la apa...de fapt pe eticheta scrie ca e fabricata din poliester si ca dureaza mai multi ani...
O sa revin cu imagini dupa amplasarea in teren
 

sonia

Member
Isabella vreau si eu folie neagra, sa imi spui te rog daca gasesti in Timisoara.Sper sa nu te stresez cu ale mele.Mersi. :D
 
Sus