Gloxinia, un punct de pornire ...

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

marean

Active Member
Cat de frumoase sunt ,felicitari tuturor !!!
Erwin, papucii sunt minunati !
Am si eu kaiser Friedrichul inflorit,trebuie sa-l prind in poze ca sa-l laud,dar mai am si una rosie cu margini roz plina de boboci .
 

kriss

Member
a primit mama ieri 3 frunze de gloxinie si le-am pus in pamant aseara, dar azi le-am gasit cam moi. am gresit undeva? trebuiau puse la prins in apa? eu stiam ca se prind ca violetele si de asta le-am plantat direct.
 

Fleur

Active Member
Se prind si in pamant si uneori raman moi o vreme darisi revin. Sa nu fie in soare sau la caldura mare.
 

kriss

Member
multumesc pentru raspuns. e cam cald in camera mea unde le pusesem, asa ca le-am mutat acum. sper sa isi revina.
 

Fleur

Active Member
Daca frunzele sunt suficient de mature isi vor reveni. Iar daca mai ai si putin noroc o sa ne arati si plantele inflorite :wink: Oricum sa nu te grabesti sa le arunci daca frunza face radacini si apoi se usuca, fiindca va iesi peste ceva timp o noua plantuta din radacina. Eu am avut una care s-a uscat pe jumatate longitudinal dar am tot amanat sa o arunc iar acum am o noua plantuta.
 

fixpix

Active Member
eu sunt SUPER incantat... una din cele 3 (trei) gloxinii pe care le am... si credeti-ma ... nu as fi vrut sa am...dar acuma cred ca vreau mai multe!!!
deci revin... una are deja 2 boboci deschisi pe jumate (rosu inchis sau chiar bordo cred ca e)... e oricum super si eu tare happy.
asa e cand ai o planta si iti face flori pentru prima data... POZE dupa-masa cand ajung acasa!

INTREBARE:
as vrea sa o dau mamei sa se bucure si ea de ea. problema: sta mai mult la tara, unde florile acuma sunt pe terasa care se cam incalzeste si cam da soarele pe ea.
unde sa-i zic sa o tina si cum sa aiba grija de ea? asa in linii mari...ca ea nu prea are timp sa umble dupa flori....dar cred ca i-ar place de asta!

IDEI???

in camere... nici vorba... uita de ea!
poate in bucatarie???

problema ca geamu se cam deschide si inchide...deci e trafic... si ar necesita mutarea ghiveciului zilnic.
geamu bucatariei da spre terasa de care ziceam. in afara lui este un fel de pervaz dar nu destul de lat sa incapa ghiveciul (el poate!) dar si frunzele plantei...

:?:
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus