Gradina japoneza vs gradina chinezeasca

cornelia

Fondator
Membru staff
Ma uitam mai devreme la un film si... m-a izbit imaginea unei gradini ... cred ca era chinezeasca (ma orientez dupa personajele din film :p)!

Spatiu dreptunghiular mic, strabatut de o singura alee. La unul dintre capetele aleii se deschidea un spatiu rotund care avea in mijloc un aranjament de piatra (simetrica, ordonata; nu o ingramadire). De o parte si de alta a aleii erau plantati copaci - nu mi-am dat seama de care, scena din film a durat 3 sec. Dar cred ca tot farmecul era dat de simplitatea amenajarii si de liniile fluide ale copacilor.

Acum stau si ma intreb:
- ce copaci or fi fost?
- care e diferenta dintre gradina chinezeasca si cea japoneza?
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
:eek: Te inseli Cornelia,era o gradina japoneza.
Gradinile chinezesti se intind pe suprafete mari care cuprind si ape(neaparat),dealuri,podete,etc.
 

angela draganoiu

Active Member
din cite am mai vazut la fata locului si citit gradina japoneza se caracterizeaza prin simplitatea liniilor si au in componenta pietre, nisip foarte bine nivelat si ici si colo copaci mici, in unele locuri am vazut si mici ochiuri de apa, de fapt totul in Japonia e de dimensiuni mici. ah pardon blocurile sint imense. insa casele traditionale, iar japonezii sint traditionalisti, au astfel de gradini. ideea e ca simplitatea insufla liniste iar armonia liniilor de asemenea.
 

aleynad

Active Member
Moderator
Floria a spus:
Floria a spus:
Va plac gradinile japoneze ? V-ar placea sa aveti un coltisor in gradina voastra cu plante specifice acestei zone geografice dar mai ales sa aveti rabdarea formarii si tunderii lor ?



Autorii fotografiilor se afla aici
http://www.landscapedesignplans.net/index.htm





Am gasit cateva video care ne pot ajuta sa ne inspiram
http://www.youtube.com/watch?v=JyiYF5DU ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=R44fWzNX ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ZGJ6PzQa ... re=related
 
Sus