Hemerocallis

laural

Well-Known Member
Frumos frumos :clap:
Pana anul acesta nici nu am observat aceasta floare :oops: . Acum am inceput sa ma uit dupa ele si am constatat ca in tot Brasovul nu e nici un alt soi( ma refer la curti, parcuri, micile gradini dintre blocuri etc ) in afara de Fulva. :gandit:
Cand e mai bine sa fie plantati hemerocallisii ?
 

cristinaf

Well-Known Member
Multumesc! Si mie imi place foarte mult! Nu cred ca e piticot, probabil va fi dintre cei medii ca inaltime, dar fiind plantat in primavara inca nu a avut timp sa se acomodeze.
Laura, nu sunt flori pretentioase, se prind usor; primavara si toamna sunt perioadele in care se pot planta. Nici eu nu am avut pana de curand, dar am remediat intre timp greseala :rofl: Cand l-am plantat pe el, era deja pornit binisor in comparatie cu ai mei din gradina, asa c-a inflorit putin mai repede decat majoritatea. Mai am inflorit acum Stella d'oro si Fulva am vazut prin oras, restul au boboci, tot ii pandesc sa se deschida, sa nu ratez ocazia. :mrgreen:
 

clematite

Well-Known Member
Au inflorit si la maine cateva varietati, toti plantati in primavara aceasta. Mai sunt de inflorit cativa, si ii astept pe cei cu floarea dubla. Am mai pierdut din etichete, dar majoritatea sunt cei care au fost la vanzare.

Canadian Border Patrol







Krasnaja Swelda



Always Afternoon







Double Challanger







Bonanza



 

cristinaf

Well-Known Member
Mi-a inflorit si Moonlight Masquerade plantat tot in primavara asta, si inca doi primiti de la Calin, ii multumesc inca o data :D , carora le-a mers foarte bine pana acum si s-au inmultit frumos.

 

cristinaf

Well-Known Member
Multumesc frumos! :D
Din pacate nu stiu cum se cheama. Am primit un pui in urma unui schimb facut in toamna lui 2011, iar acum am o tufa cu 6 tije florale. El si Stella de oro sunt cei mai prolifici hemerocallisi pe care-i am.
Daca va place, cred ca as putea desparti in tomna cate unui pui si facem schimb... mi-as dori sa am cat mai multe culori. :visator:
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Clematite.... daca doresti putem face ceva schimb....


Au mai inflorit:



 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Se pot trasplanta si primavara martie/aprilie si dupa inflorire, dar e mai bine dupa ce trece perioada fierbinte. Voi avea disponibil ceva surplus din fiecare fel in spetembrie/Octombrie.

laural a spus:
Vai ce frumosi sunt :hipnotizat: ...cand se pot cumpara, toamna ?
Clematite, ma intereseaza ultimii doi si ala galben curat.



Au mai inflorit:

 
Sus