Hoya lacunosa

cornelia

Fondator
Membru staff
Ma bucur ca va place.
Am fost tentata sa numar pedunculii si florile deschise pana acum. Dar n-am reusit. Nu-mi dau seama cand se trece una, pentru ca ii ia repede locul alta. :wink:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
N-o sa va vina sa credeti dar a ajuns la a doua tura de boboci pe aceeasi pedunculi. Primele flori se trec si imediat vin din urma alti boboci. Nici nu se scutura bine floarea ... :eek:
 

tinaM

Member
Acum sa nu zici ca nu te bucuri, ca nu te cred :D . La fel vad ca face si a mea, desi nu are multi pedunculi. Dar toti cei formati in primavara asta sunt la fel de harnici. Se pare ca-i tare vrednica...
 

Simona D.

Member
Foarte harnicuta varietate :indragostit:
A mea, de la sfarsitul lui februarie nu se mai opreste din inflorit. Iar mirosul .... nici nu mai am nevoie de deodorant pentru camera unde este ... minunat !!! :)
 

albela

Active Member
Am scos din pamant pantuta mea care era pe moarte, si am constatat ca nu mai avea deloc radacina :( . Asa ca ce am facut, am taiat un sector care mi s-a parut mai OK si l-am pus in apa. Acum se pregateste de inflorit (avea peduncul).
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Noi am ajuns la a treia tura de boboci pe aceeasi pedunculi. Ma uit si nu-mi vine sa cred. :)
 

dorinas

Member
A inflorit si la mine un pui de H. lacunosa, l-am pozat mai demult dar n-am avut timp sa postez fotografia. Deja se pregateste de al doilea rand de flori. :D

Are un miros divin nu prea puternic si este usor de cultivat chiar si pentru incepatori.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Nu au miros puternic cand sunt infloriti 1-2 pedunculi. Stai sa vezi ce miros au 30 infloriti.

Si n-as zice ca e chiar pentru incepatori. Putrezeste radacina repede daca nu uzi cum trebuie ... E mai degraba de nivel intermediar.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Ati zice ca e vorba de 2 hoye diferite, nu-i asa?Dar e vorba de 2 stadii diferite: in stanga aveti un peduncul de cateva zile, aproape pe trecute. In dreapta aveti un peduncul proaspat deschis. Si mirosul difera. La cel din stanga e mai dulceag, la cel din dreapta e mai puternic si un pic amestecat cu "parfum" de nuca (ca in copilarie cand curatam nuci verzi).
 
Sus