Hoya serpens

cornelia

Fondator
Membru staff


Am aceasta Hoya serperns din toamna si tot astept sa dea si ea un semn de... peduncul. Stie cineva cand ar trebui sa apara?
 

carmenn

Member
perioada ei de inflorire e toamna, dar nu se stie niciodata cum reactioneaza la factorii tai de mediu :)
 

dianatm

Member
Si serpensul meu a tot facut bobocei dar nu a inflorit niciunul, cred ca trebuie sa fie mai racoare ca sa infloresca oricum a inceput sa creasca foarte frumos.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Doar ce v-am parat-o ca nu face nimic si ... a inceput sa scoata lastari noi, mici mici cu ... pedunculi. La momentul asta sunt cat varful unui ac. Dar sunt pedunculi. :oops:
 

dorinas

Member
Si a mea are o gramada dar am vazut ca unii se ingalbenesc si cad si nu stiu de ce. Oare prea multa umezeala? Voi cum o udati?
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Si la mine s-au uscat cateva varfuri de lastari din cauza soarelui direct. Acum am mutat ghiveciul mai in spate, nu prea mai ajunge soarele la el. Vad ca n-a mai continuat cu uscatul, dar nici pedunculii mici n-au spor la crescut. Nu pot sa zic totusi ca ii merge rau.
 

Simona D.

Member
A mea a deschis astazi primele 3 floricele ce le avea pe un peduncul :dans:
Sunt superbe si miros atat de frumos si tare ... mai tare decat lacunosa :)
Urmeaza un peduncul ce are 11 floricele :indragostit:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Si noi, si noi... Deocamdata 1 peduncul cu 5 floricele, dar mai stau si altii la rand. Cred ca nu i-a placut deloc soarele, pentru ca unii pedunculi bat pasul pe loc. Astept septembrie si racirea vremii. :rofl:Parfumul este cel putin ciudat. E puternic, dar parca tot mai mult imi place lacunosa.
 

miha

Member
Dar "pufosenia" lor compenseaza din plin mirosul... A fost una din florile de hoya care mi-a placut tare mult, alaturi de buotii...
Sa va traiasca!!! sunteti niste fericite... :D
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Sa-ti spun drept, ma asteptam sa fie mai verde. Dar e bine si asa. Iar parfumul nu pot sa zic ca nu-mi place, doar ca e ciudat de tot. Nu gasesc similitudine.
 

miha

Member
Da..asa este...specii noi...miresme noi... Va trebui sa ne obisnuim si cu ele... sa zicem ca am adus mirosul junglei in casele noastre... :rofl:
 

oana_oana

Member
Wow Cornelia ce poze frumoase. Chiar mi-a placut cum le-ai surprins. Sa-ti traiasca si sa fie harnicuta.
 

Simona D.

Member
Primul peduncul are 3 floricele si e deschis de 7 zile. Inca rezista floricelele. :)

Cornelia, am observat ca mirosul e puternic cand se deschid dupa care acesta se estompeaza. Trebuie sa-ti bagi nasul intre floricele sa mai simti ceva. Si mie imi place mai mult mirosul lacunosei :wink:
Sa-ti traiasca frumusica ! :visator:
 

tinaM

Member
Mai, ce mai cautati cusururi?! :rofl: Floarea e frumoasa, mai mare decat frunzisoara, pufoasa, verzulie... eu tot cred ca va rad si ochii cand va uitati la ele. Am dat-o si eu afara, intr-un loc umbros, poate o pacalesc temperaturile mai scazute de zilele astea.
Sa va traiasca!
 

dorinas

Member
Are un miros pronuntat de narcise salbatice, a umplut bucataria cu parfum:

Prima inflorescenta a tinut 12 zile.
 
Sus