Ingrasaminte verzi

Toluta

Member
In ultimul timp apare un cuvint tot mai des folosit: Ingrasaminte verzi. Poate cineva sa-l defineasca (presupun ca snt de culoare verde)sa-mi spuna care sint aceste ingrasamente si la ce folosesc.
Multumesc pentru ajutor.

Toluta expert in gradinareala
 

Toluta

Member
Multumesc geodezia pentru postare.Subsemnatul s-a intilnit cu ingrasamintele verzi in momentul in care am inceput sa aprofundez gradina cu straturi inalte.
Plantele prezentate lupin, mazăre, trifoi, lucernă, Phacelia, hrisca, orz, ovăz, secară (cereale) fac parte din grupa "îngrășăminte verzi."
În primul rând, vom incerca sa definim ceea ce se numește prin cuvântul "îngrășăminte verzi". Deci ce sint "îngrășăminte verzi"​?
 

geodezia

Well-Known Member
eu in gradina acum am bagat motocoasa si am taiat toate plantele ramase pe sol deci in acceptiunea mea ingrasamint verde sunt acele plante care au anumite substante in compozitie si ajuta la recolta de anul viitor ..
nu sunt o fana a agriculturii verzi .. sincer .. incerc sa fac rost de cit mail mult balegar de vaca de cal de gaina sa pun prin gradina .. anul asta am insirat si vreo 20 kile de delcamag parca asa ii zice .. in rest la inceput cind pun rasadurile mai folosesc azotat de amoniu
acum fiecare cum crede asa face
spor la gradinareala
 

Toluta

Member
Geodezia,ma bucur ca am cu cine discuta despre acest subiec drag mie.
Am sa incerc sa spun ceea ce stiu ingrasamintele verzi.
Geodezia ce stiu eu despre ingrasamintele verzi. Ce sint : Este orice plantă care a crescut de nu produce o recoltă.
Am gasit pe site-uri rusesti. Gunoi de grajd verde - un gunoi de grajd de plante verzi, unul dintre pilonii pe care se află agriculturii ecologice (naturale). Acestea sunt plantele care sunt cultivate pentru a îmbunătăți fertilitatea solului.
Geodezia foloseste ingrasamintele verzi de cind lucrez cu straturi inalte care sint delimitate cu scinduri.
Eu folosesc coasa ( la care nu sint expert dar ma descurc) iar motocositoare ptr a obtine mulci din iarba.Nu pun nimic decit cenusa, cenusa in amesctec...Interesant daca te intereseaza am sa spun despre acest amestec..Fan al gainatului.
Ca sa inchei sint adeptul agriculturii verzi.
Multumesc pentru urare asemenea si tie.
Toluta
Expert in gradinareala
 

Toluta

Member
Gunoi de grajd verde - îngrășământul cel mai eficient
Gunoi de grajd verde - un gunoi de grajd de plante verzi, unul dintre pilonii pe care se află agriculturii ecologice (naturale). Acestea sunt plantele care sunt cultivate pentru a îmbunătăți fertilitatea solului.
Pliniu cel Bătrân este autorul a 37 volume de "Istorie Naturala", care este o enciclopedie cuprinzătoare a tot felul de cunoștințe despre natura lumii antice. Cea mai mare parte a lucrării este dedicată descrierii din regnul vegetal .
Pentru verde gunoiului de grajd Pliniu spune: "Toată lumea este de acord că nu este nimic lupin mai util, în cazul în care acesta este de a forma o până aproape de fasole în sol două direcții sapa sau plug, sau pachete de lupin, sunt tăiate aproape de suprafața solului, îngropat lângă rădăcinile de pomi fructiferi și viță de vie ... Este, de asemenea, un îngrășământ bun, cum ar fi gunoiul de grajd.

Toluta
Expert in gradinareala
 

constantin

New Member
ingrasamintele verzi sunt plante care se insamanteaza intr o anumita peroada si apoi se inglobeaza in pamant .unul dintre ele este phacelia .o sa mai caut si va ajut.
 
Sus