Leandru - partea a II-a

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Milbecknok se gaseste de obicei la farmaciile fitosanitare. Ti l-am recomandat pentru ca l-am folosit cu succes la marantaceele, colocaziile si brugmansiile mele. Daca nu gasesti, gama de acaricide e destul de larga. Poti gasi altceva. Uite aici pareri si tratamente contra paianjenului rosu. viewtopic.php?f=5&t=2858&start=220

Frunzele foarte afectate le poti rupe. Atacul e ireversibil. Imi pare rau de leandrul tau, insa isi poate reveni daca actionezi prompt. Ai mei n-au suferit niciodata de acarieni desi la alte plante am avut atacuri. Doar butasii tinuti in interior unde era caldura si uscaciune au fost temporar afectati.
 
Am luat azi Milbecknok si am stropit leandrul de doua ori, la interval de o ora. Il stropesc si maine? Cum sa imi dau seama daca au murit uratii?
 
Ma gandeam ca sunt prea firavi (mai am cativa la care abia apar mugurii de la ramurele). Daca nu patesc nimic, ii voi scoate, multam de sfat :D
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Andreea, ma bucur sa vad ca mi-ai urmat sfatul si l-ai retezat. :D Tine-o tot asa de vrei sa ai o tufa frumoasa.

Are dreptate Annamaria! Scoate-l neaparat afara. La mine numai acolo stau de cum se desprimavareaza pana da bruma. I-am ferit de soarele arzator doar cateva zile dupa ce i-am transplantat si le-am taiat din radacini. Ca sa creasca frumos au nevoie de cat mai mult soare. Nu-ti fie mila, nici teama. Cu atat mai mult cu cat e roseum plenum, cel mai nepretentios si mai viguros leandru. La aer cu el! In interior poti sa ai surprize si cu paianjenii rosii. In plus nu ai vrea sa creasca etiolat. Si asa leandrul acesta e caracterizat de internoduri mai lungi si frunze mai mari.
 
Si leandrul meu Pucci da semne de insanatosire, l-am stropit cu Milbecknok de doua ori pana acum. Multumesc pt sfat, Adina, se pare ca e foarte bun produsul asta.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Off-topic: Andreea, ai dreptate acaricidul asta e bun insa nu e bine sa il folosesti de mai multe ori. El are perioada lunga de actiune (40 de zile) si se recomanda sa fie folosit intr-un sezon doar o data apoi se alterneaza la nevoie cu alte acaricide (nissorun, mitigan, omite, sanmite...) altfel neorocitii astia de paianjeni dezvolta rezistenta.

Si on-topic: superbe florile bolnaviorului!
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
probabil sunt frunze bazale, nu ? nu-ti fa griji ,vor cadea dar probabil o sa apara lastari in locul lor :D dupa un timp leandrii isi pierd frunzele bazale ,dar e normal nu e motiv de ingrijorare .
 
Da, sunt bazale. Au niste tulpini lungi si goale, cred ca ii voi taia, vreau sa ii fac tufe. Acum e momentul sau pot sa mai astept o sapt? Au multi boboci (si vreo 2 floricele aproape trecute), as vrea sa ii vad putin infloriti.
Inca ceva...de la impachetare au ajuns putin aplecati, cam in cat timp vor redeveni drepti? Trebuie sa le pun tutori?
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus