Eu ma chinui cu niste pruni de vreo 4 ani. In fiecare primavara incerc, dar pana acum nu am reusit decat un singur altoi pe care l-am rupt din neatentie. Tot ce am reusit a fost sa umplu un colt al gradinii cu un hatis de tot felul de pruni tineri
Cand te uiti la poze nu pare a fi mare scofala, dar e... In primul rand nu se gaseste mastic si e dificil de izolat locul cu pricina. Am incercat cu pamant amestecat cu balega, vopsea de ulei ingrosata cu cenuse, dar nimic. Poate ca de vina e altceva, ca doar n-or fi avut rumanii mastic de cand au inceput sa altoiasca. Se poate si prepara in casa, dar ba e nevoie de smoala, ba de altceva ce nu se mai gaseste.
In al doilea rand eu am altoit numai in despicatura. Nicaieri nu am citit clar cum se preleveaza portaltoiul si cum se pastreaza pana cand se face operatia. Unii, care explica altoirea prin portaltoi activ care pompeaza in altoi inert si-l activeaza, zic ca il iau din toamna si-l pastreaza in frigider pana primavara. Altii ca il jau din pom si dau fuga cu el sa-l bage in crapatura. Pe unde citesti, o alta parere
Si mai cred ca trebuie sa fie si un oarecare smerchez pe care nimeni nu-l spune clar, ori nu-l pricep eu din carti, sau cel putin o chestie de bafta sau noroc. Altfel, ne-am pricepe toti la toate.