Muscate pe balcon - partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

iudit

Well-Known Member
Moderator
Speri sa ne placa?Ce intrebare..si inca ce mult ne place!
Bravo tie!Sunt minunate!
 

Dora

Member
Ar fi o priveliste minunata sa vedem la cat mai multe balcoane asemenea flori.
Ai flori frumoase,felicitari!
 

arpag0n

New Member
Va multumesc!

Dora a spus:
Ar fi o priveliste minunata sa vedem la cat mai multe balcoane asemenea flori.
Ai flori frumoase,felicitari!
Da, si orasul s-ar numi Strasbourg :) .. acolo vezi paradisul muscatelor agatate la ferestre :) La noi nu vedeai muscate curgatoare pe cand am fost pe acolo (in 2000)
 

Dora

Member
Da...florile puse la ferestre se vad mai degraba prin alte tari,asa,mai vestice...Chiar ma uitam zilele astea pe aici prin oras si zau daca am vazut multe balcoane cu flori.Da' de ce oare unii oameni prefera sa-si etaleze lenjeria si nu florile :( ?
 
A

Anonymous

Guest
Da, si orasul s-ar numi Strasbourg :) .. acolo vezi paradisul muscatelor agatate la ferestre :) La noi nu vedeai muscate curgatoare pe cand am fost pe acolo (in 2000)
Ca ai fost in 2000 acolo e brava,dar ca nu ai trecut prin Pascani....ai pierdut!!! Eu am muscate agatate de 30 de ani!!! Si nu numai muscate....Anul asta o pornesc mai greu la floare;poate unde a plouat mult la noi,iar noptile sint si acum friguroase. Mi-a luat ochii ,rosul asta:
. Abia a inceput sa infloreasca.
(am sa-i fac o poza mai faina...) Deocamdata ,atit is la floare..Anemic,dar recunosc ca eu nu le-am dat ingrasaminte....Sint afara,in natura,si doar le ud cind e prea cald.
 

arpag0n

New Member
gabriela jalba a spus:
Ca ai fost in 2000 acolo e brava,dar ca nu ai trecut prin Pascani....ai pierdut!!! Eu am muscate agatate de 30 de ani!!! Si nu numai muscate....Anul asta o pornesc mai greu la floare;poate unde a plouat mult la noi,iar noptile sint si acum friguroase.
Felicitari! Sa traiasca si sa infloreasca. Imi place mult cea grena. Cel putin in Cluj nu am stiut de existenta muscatelor curgatoare decat dupa 2000 .. nici nu ma interesam prea tare avand 16 ani dar oricum, e ceva frumos sa vezi intr-un loc de exemplu multe flori frumoase, sa le admiri.. dar sa te uiti intr-o parte si sa vezi astfel de flori la mai multe geamuri, sa te intorci si sa vezi la fel, sa mergi pe alta strada si .. de asemenea.. e ceva cu adevarat special. Din cate tin minte in Strasbourg nu numai cladirile aveau la cel putin 2-3 geamuri agatate muscate curgatoare dar si podurile aveau jardiniere cu astfel de muscate. Era ceva generalizat.
 

Fleur

Active Member
Fiindca mi-a starnit amintirile arpag0n vreau sa va spun ca prin 99 am trecut prin Slovenia in drum spre Spania si muscate curgatoare ca acolo n-am vazut nicaieri. Se revarsau pur si simplu in valuri de cca 1m la ferestrele caselor. Si putine erau casele care nu aveau flori la ferestre.
Eu am fost fascinata de aceste flori mai ales ca pe la noi erau extrem de putine. Din acea excursie mi-am adus primii lastari de muscate curgatoare, si am fost printre primii din Campina care avea muscate le fereastra. Stateam la bloc atunci si avem o fereastra pe care toti trecatorii o admirau mai ales ca era o zona intens circulata.
 

Simina

Active Member
Nimic special. Balconul este orientat spre vest, soare de la pranz pana apune. Le-am schimbat pamantul in primavara cu Florimo pentru muscate.
Ingrasamant le-am pus o data, max de 2 ori pe luna. Le ud macar o data pe zi si eventual le pulverizez in cursul diminetii, pe racoare.
 

AngelEyes

Member
Nimic special zici tu...insa faptul ca ai soare atatea ore si de la pranz cand e puternic le prieste f mult muscatelor(eu nu am parte decat de 2-3 ore soare dimineata si se vede...muscatele tanjesc dupa mai mult soare :( ).
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus