Parcuri din intreaga tara

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Va invit aici pe toti sa ne povestiti despre parcurile, scuarurile si zonele verzi din orasul vostru. Ce spatii verzi noi au aparut, ce flori sau arbori deosebiti aveti plantati, ce a mai inflorit, sau ce mai e nou in parcul copilariei voastre; nu cred sa fie cineva printre noi care sa nu aiba aminiri dintr-o copilarie sau adolescenta mai mult sau mai putin indepartata.
Sa calatorim in intrega tara, sa vizitam oras dupa oras din fata motitorului. Fiti generosi si prezentati-ne si fotografii, vrem sa le vedem!
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Parcuri din Timisoara
Alinuca a spus:
Monica Trusca a spus:
Parcul Dendrologic- Bazos , 20 Km de Timisoara
http://www.gapo.ro/detaliu_album/1386-MQZ9ECSW7D6OZM6/

completare la Parcul Rozelor :
http://www.primariatm.ro/album/categori ... bq6973nga5

Parcul Doina;
Parcul Regina Maria;
Paduricea Giroc
Gabiuta a spus:
Demonstratie de veridicitate a zicalei:"Tat Banatu-i fruntcea" :rofl: :marfa:
bluesky1ro a spus:
madalin28 a spus:
Tin minte in timpul facultatii am facut proteste in fata primariei si am facut gard viu din noi studentii pentru bucatica de parc colt cu Pestalozzi. Cred ca niciodata nu am sa uit acele momente si cat de indarjiti eram. Tin minte ca veneau multi pensionari in acel parculet sa joace remi si sah.
VioletaB a spus:
Madalin28,din parcul despre care pomenesti n-a mai ramas aproape nimic. ln locul lui s-a construit un hotel, ce e drept luxos. Pacat insa de copacii aceia batrini, de aerul lor "boem".
VioletaB a spus:
Parcurile din Timisoara au renascut . La voi cum sta treaba ?! :)
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Parcuri din Iasi
Alinuca a spus:
Parcul Copou
Parcul Expozitiei
tudurachilarisa a spus:
Mai este Parcul Voievozilor ,din jurul Casei Tineretului,vizavi de Biblioteca Centrala,Parcul din jurul Casei Vanatorului,Gradina Botanica.Mai sunt multe locuri de recreere ,dar se pare ca le-au uitat si Iesenii,d-apoi noi ,ceilalti
dyayzh a spus:
Iesenii nu au uitat:) dar asteapta sa faca poze ca sa vedeti despre ce este vorba:)
In mare sunt acestea:
- Parcul Expozitiei - cel care are inca "Teiul lui Eminescu" si muzeul dedicat acestuia si literaturii romane;
- Parcul Copou - cel cu "Restaurantul Casa vanatorului" care este un parc micut dar cu loc de joaca frumos pentru copii,
- GradinA Botanica care cuprinde si serele si lacul pentru pescuit sportiv (absolut pentru plictiseala caci peste nu este),
- Micul parc al Tineretului care contine statuile marilor voievozi moldoveni;
- Parcul Ciric sau rezervatie sau cum se numeste - cu zone diverse de agrement,
- Parcul din Anastasie Panu - pentru trecatorii obositi;
- Parcul Teatrului National unde duminica pictorii amatori isi expun lucrarile sau te invita sa-ti schiteze portretul;

http://good-times.webshots.com/album/561038835XzfkCY

si inca multe mititele care nu are rost sa le amintesc acum. Desigur, e posibil sa fi uitat ceva, dar imi amintesc si revin.
angela draganoiu a spus:
se pare ca iesenii sint mari iubitori de natura si incearca s-o aduca cit mai aproape de ei spre deosebire de bucuresteni carora parca nu le pasa de spatii verzi si alte chestii de astea asa se explica de ce se distrug parcurile si spatiile verzi dintre blocuri. sigur mai sint si exceptii dar sint atit de putine ........
ghia_don a spus:
Primavara in fata Primariei Iasi
Gabiuta a spus:
Fooooooooooooooooarte frumos.Bravo Iasii :)
Imi pare rau ca nu am facut poze la Parcul Circului.Acum este foarte frumos si acolo si am fost surprinsa sa vad ca totusi se pastreaza curatenia pe alei.
Comentariul asta in alte parti ale lumii nici nu-si avea rostul,of :roll:
Au pus si tablite cu denumirile copacilor din dotare:platani si ginco biloba.
Iar lotusii sunt o incintare :D
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Parcuri din Brasov
Alinuca a spus:
Parcul Astra
Parcul central "Nicolae Titulescu"
Parcul Tractorul
Tampa
Kati a spus:
Tampa nu e parc ci un munte mai micut, unde nu se gasesc doar cativa brazi si alte specii de copaci + ursi. :evil: Asa ca nu sugerez nimanui sa hoinareasca singur pe acolo nici chiar in miezul zilei. Da.... ati citit bine. Au coborat pana si la noi in curte de vreo cateva ori. :x
Daca mesajul este prea "off topic", se poate sterge.
dorinas a spus:
Cat despre parcul Astra cred ca ai fost indusa in eroare, eu stau in Astra dar nici vorba de parc, sunt cateva parculete printre blocuri dar nimic deosebit.
Tampa este considerata rezervatie naturala, sunt cateva plante ocrotite de lege.
http://www.brasov.ro/nou/rezervatii.php
cornelia a spus:
Adica in ditamai orasul sunt 2 parcuri??
dorinas a spus:
Pai as zice in ditamai orasul sunt 2 parcuri: Tractorul si Titulescu.
Dar nu prea avem nevoie de parcuri pentru ca suntem inconjurati de paduri si munti iar salbaticia e mai interesanta decat parcurile si mai putin poluata. Florile si mirosurile pe care le intalnesti intr-o padure de brazi autentica nu pot fi copiate, mai ales cand vantul adie printre cetinile de brazi iar la piciorele tale curg izvoare cristaline care te imbie la visare.
cornelia a spus:
E adevarat ca sunteti inconjurati de vegetatie dar tot mi se pare putin.
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Sunt convinsa ca putini dintre voi cunosc orasul meu natal Baia Mare, dar nu despre asta mi-am propus sa va scriu, caci nu am de gand sa fac aici o lectie de geografie.
Ceea ce vreau sa va arat voua este faptul ca pe langa multe lucruri care dispar din orasele noastre, care se distrug si sunt pierdute pentru totdeauna, se pot intampla si altele bune. Si cand acestea se intampla merita intr-adevar amintite.
Cu cativa ani in urma, noi baimarenii, am aflat cu surpindere ca centrul istoric al orasului nostru va intra in restaurari putenice. Nu cred sa fi fost om care sa nu se bucure la aflarea vestii. Toti stiam despre ceea ce acesta fusese candva din povestile batranilor si fotografii vechi. In timp a devenit doar o umbra a ceea ce a fost, un loc uitat parca de lume, cu cladiri devastate, darapanate, cu fatade ce abia isi mai pastrau tencuiala. Magazinele de la parterul cladirilor aminteau inca de perioada comunista, marele cinematograf Minerul se inchisese, doar o zona verde din mijlocul piateti incerca timid sa mai indrepte lucrurile. Speram cu totii intr-o regenerare urbana a vechii cetati Rivulus Dominarum (Raul Doamnelor).

Detalii despre proiectul care a facut totul posibil gasiti ai:
http://www.transylvaniatrust.ro/dok/tusnad/Mitru.pdf
Si informatiile sunt mai mult decat suficiente, nu are rost sa mai vorbesc eu despre el.

In urma acestui proiect, astazi Centrul Vechi, cum ii spun toti baimarenii s-a transformat intr-o piata de toata frumusetea (Piata Millenium) ce se doreste a fi centru de greutate al vietii sociale. Cladirile au fost restaurate, recapatandu-si vitalitatea de altadata, restaurantele si localurile au impanzit parterul cladirilor, forfota orasului facandu-si imediat loc aici. Vara terasele sunt pline, vin oameni la plimbare cu copii, caini, biciclete, uneori se organizeaza festivitati culturale. Centru nostru vechi a redevenit ceea ce a fost candva-inima si sufletul orasului.
Lucrarea inca nu este finalizata, au mai ramas cladiri de restaurat, inclusiv cea mai mare si impunatoare dintre ele,cladirea fostului cinematograf (si fost cazino), lucruri ce se vor realiza cu bani de la buget, daca am retinut eu bine.
Imbucurator este faptul ca ceva s-a facut, ca lucrurile s-au urnit din loc, ceea ce inseamna ca se poate!

 

isabella

Active Member
Am fost si eu astazi la Parcul Dendrologic de la Bazos si la mica padure din apropierea lui . Este o oaza de relaxare si aer curat . A meritat plimbarea :D
 
Sus