Pepiniera cu pitice

cornelia

Fondator
Membru staff
Ce mai fac puii vostri de hoya? La mine fac bine. Unul are peduncul dar nu cred ca va ajunge la floare pentru ca e prea mica planta. Oricum, eu ma bucur ca toti au crescut de anul trecut si pana acum. Unii mai mult, altii mai putin. Iata-i:

 

albela

Active Member
In unul din ghivecele vad ca ai mai mult perlit (sau oricum se vede substratul aproape alb). De ce?
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Fara intentie. S-a rupt un lastar dintr-o planta, nu mai aveam pamant si l-am pus in perlit. Pare sa fie ok. Are o crenguta noua cu 2 frunze. Peste iarna, de teama sa nu putrezeasca radacinile, oricum le-am udat putin de tot.
 

dorinas

Member
Ale mele au crescut foarte mult si unele chiar au inflorit anul trecut H. finlaysonii si H. multiflora. O sa revin cu poze proaspete.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Pai astea nu mai sunt pitice. :rofl: :rofl:
Puii aia de mai sus au cateva luni. Na, ce pretentii sa am?
 

cornelia

Fondator
Membru staff
In schimb pe astea le pandesc cu interes:



meliflua, silver pink, david cummingii si onychoides

Nu mai stiu exact, dar cred ca sunt trecute bine de 2 ani. :visator:
 

dorinas

Member
Apoi ai scris ceva de anul trecut asa ca am dedus ca sunt mai batrane si nu pui.:?
Le-ai pus pe toate 4 in acelasi ghiveci? :
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Primele sunt pui din vara si din toamna. Ultimele sunt mai batranute. Da, le-ama pus asa pe toate patru din lipsa de loc. Am vazut ca le place mai mult suspendate decat pe etajera. Na, ce era sa le fac? Acum sper ca le va placea schimbarea.
 

lelia

Well-Known Member
Cornelia,ce frumos le-ai prins cositele :visator:
Voi sta departe de acest topic ,caci atunci cand vor inflori ,sigur ma apuca dorul de ele ,deja visez cum ma inlantuie cu liane pline de flori parfumate si delicate :visator:
Sper sa rezist ispitei :)
 

tzushuca

Member
piticele mele

piticele mele arata asa:
<table><tr><img src="http://lh4.ggpht.com/_F8BJCOFK8GY/Sf187HxikeI/AAAAAAAAAXQ/JuDvmnQ6t78/s144/Imag003.jpg"></td></tr><tr><td> </td></tr>
puiut de h. carnosa si prietenele sale<table><tr><td><img src="http://lh3.ggpht.com/_F8BJCOFK8GY/Sf18vGFNk_I/AAAAAAAAAXE/GlFDV8KJYEg/s144/Imag002.jpg"></td></tr><tr><td> </td></tr></table>
micuta hoya picta
<table><tr><td><img src="http://lh6.ggpht.com/_F8BJCOFK8GY/Sf18gAMknLI/AAAAAAAAAW4/V2pgoTJA0po/s144/Imag001.jpg"></td></tr><tr><td></td></tr></table>
si printesa mea....h. publicalyx
 

tzushuca

Member
si voi revenii curand cu poze proaspete
mai am puiuti de h. carnosa tricolor si h compacta
si astept puiut de h. carnosa krinkle 8
si gata ca nu mai am spatiu......
 

tinaM

Member
:eek: parca ai zis ceva de lipsa de spatiu :rofl:

Mai, lipsa asta de spatiu e tare antrenanta. Tot din lipsa de spatiu am reusit sa adun intr-un an de zile 20 de hoya (dublurile nu se pun si nici alte neamuri de flori). Si de-o luna de zile spun ca mai iau numai calycina si gata, e ultima; dar tocmai vazusi h. lobii la Cornelia si promite sa fie faina-fainuta... si parca vad ca se prelungeste iar termenul "ultima si gata!"
Da-i inainte, tzushuca, sigur au loc si nou-venitele.
 

Sash

Active Member
Am si eu 2 pitice (multumesc gabiutz si tina :hug: ). E drept ca n-am avut timp sa le "suflu in ceafa" dar nu-mi sau seama daca s-au prins sau nu. Frunzulitele le au inca verzi, dar e un verde palid si nu dau semne de noi frunze - e normal? pana acum mi se par niste plante tare "necomunicative"...
 

tinaM

Member
Stii ce neam sunt? Ca unele chiar asteapta sa le "sufli in ceafa".
Si da, uneori dau dovada de o incapatanare feroce in ce priveste lastaritul. (Un mic exemplu: am un butas de un an de carnosa cu marginea frunzei alba, scuze, nu-mi mai aduc acum aminte cum se numeste exact. De la un nod de frunza a dat semne ca ar vrea sa creasca ceva de prin ianuarie si a reusit sa ajunga la trei mm abia :( . Daca-l compar cu vanuatuensis care sta de aproximativ o luna in apa si deja are radacini si un miic lastar...)
 

Sash

Active Member
kentiana si lacunosa - din cate am citit sunt din cele "de treaba"... si aveau deja radacinute cand i-am plantat.
Hmm...nod de frunza? Ma duc maine sa ii studiez indeaproape :) ca mie imi par "nemiscati" total.
 

Sash

Active Member
:rofl:
Nu stiu ce limba vorbesc ca n-au zis nimik pana acuma :rofl:
Dar greu ca m-am obisnuit eu gresit cu hibi care iti arata rapid daca s-au prins si le merge bine sau nu.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Eu inca mai astept la niste hoye, dupa 3-4 ani, sa-mi arate si mie niste pedunculi. Ca mari sunt deja, au trecut de 1 m si au si tulpini ramificate. Daca nu ma asculta ... o sa mai invat o limba straina. :rofl:
 

tinaM

Member
Da Sash, lacunosa poate fi necomunicativa la inceput. Dar cand isi da drumul, si asta pare sa se intample primavara, progresul este vizibil, chiar sare in ochi, pentru ca are obiceiul sa faca pedunculi inainte de a-si dezvolta bine frunzele. Nu te obosi s-o gadili zilnic, nu are pic de mila, cel putin la mine, nu a functionat; doar muuuuulta rabdare. Bafta!
De kentiana nu stiu ce sa zic, poate fetele care o au ii cunosc "limba"...
 
Sus