Pepino - Solanum Muricatum

victoria

Active Member
Cat costa un pepino mai mititel?Ce gust are?Ca tot vorbiti de ei,am vazut si poze si as vrea si eu unul.
 

elmo

Member
e destul de complicat, eu l-am pierdut in toamna, deci nu stiu cum se inmulteste, dar am citit ca e destul de complicat....poate pentru mine :wink:
 

thea

Member
Fetelor eu am cele 2 feluri de Pepino:cel vargat cu violet si cel "gold".
Din cauza ca nu am unde sa-i tin iarna sunt nevoita sa-i dau.
Daca doriti contactati-ma pe PM.
 

victoria

Active Member
Am vazut ca la Sieberz au Pepino gold cu 16,5 ron.

<a><img src="http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/0002013F.gif" border="0" title="Click to get more."></a>
 

nick1971

Active Member
ptr ca am comandat la sieberz si sper sa-l si primesc am cautat despre el si am gasit aici: http://www.crfg.org/pubs/ff/pepino.html
am dat o traducere a la google si a iesit asta :D

Pepino Dulce

Solanum muricatum Ait.
Solanaceae
Nume comune: Pepino Dulce, pepino, pere pepene galben, Shrub pepene galben, pere Mellon
Specii înrudite: Wonderberry (Solanum X burbanikii), Tzimbalo (S. caripense), Lulita (S. pectinatum), Lulo comun (S. pseudolulo), Naranjilla (S. quitoense), Grădină Huckleberry (S. scabrum), Cocona (S. sessiliflorum),

Distant Affinity: Arborele de tomate, Tamarillo (Cyphomandra betacea), Casana (Cyphomandra casana), Tomate (Lycopersicon lycopsersicum), Husk tomate mexican, Tomatillo (Physalis ixocarpa), Coacăze Capul, Poha Berry (Physalis peruviana) Şi altele.

Originea: Dulce pepino este nativă regiunilor temperate Andină din Columbia, Peru şi Chile. Planta nu este cunoscut în stare sălbatică, precum şi detaliile cu privire la origine nu sunt cunoscute. Fructe este cultivat comercial în Noua Zeelandă, Chile şi Australia de Vest. Dulce pepino era crescut în San Diego înainte de 1889 şi a fost listată de către Francisco Franceschi din Santa Barbara în 1897. Îmbunătăţirea cultivari au fost importate în California din Noua Zeelandă şi în altă parte în vremuri mai recente.

Adaptarea: Dulce pepino este o plantă destul de rezistent care creşte la altitudini cuprinse între nivelul mării din apropierea oraşului la 10.000 ft în regiunile sale nativ. Cu toate acestea, cele mai bune nu într-un climat cald, relativ neafectate de ger. Fabrica va supravieţui o temperatură scăzută de 27 - 28 ° F, dacă a îngheţării nu este prelungit, dar pot pierde multe din frunzele sale. Ea poate fi cultivată în multe părţi din Europa Centrală şi sudul Californiei, cel mai bun cu toate că este în locaţii la distanţă de coasta si nu este bine adaptată pentru gradini cald, de interior. Dulce pepino a fost crescut şi a fructe în zonele mai blande din nordul Californiei (Sunset zone climatice 16 şi 17). Planta este destul de mic pentru a fi cultivate în mod satisfăcător într-un container.

DESCRIERE
Obiceiul de creştere: Dulce pepino este un mic, de plante, neînarmat, erbacee sau Bush, cu o bază lemnoasă şi rădăcini fibroase. Creşterea este erect sau ascendentă la aproximativ 3 metri de mare şi de mai multe picioare peste. Acesta este similar în aceste privinţe la o viţă de vie roşii mici, ca şi roşii nevoie de sprijin staking sau de altă natură.
Frunze: Frunze de culoare verde sunt slab acoperite cu fire de par foarte mici. În aparenţă dulce pepino este mult ca o planta cartofi, dar lasă poate lua multe forme - simplu şi întregul, lobi, sau împărţit în pliante.

Flori: Florile mici sunt albastru, violet sau alb-violet marcate cu violet, şi sunt similare forma de flori la cartofi nedeschis. Dulce pepino se consideră a fi partenocarpice, ci un rezultat mult mai grele culturi de auto-polenizarea sau polenizarea incrucisata. Plantele nu se va stabili de fructe până la noapte temperaturile sunt peste 65 ° C.

Fructe: Fructe arată, de asemenea, diversitatea considerabilă în formă şi dimensiune. În zonele de origine, nu există tipuri mici alungite, cu multe seminţe, în timp ce altele sunt pere sau în formă de inimă cu puţine sau mai multe seminţe. Încă altele sunt rotunde, uşor mai mare decât o minge de baseball şi complet fără sâmburi. Culorile variază de asemenea - complet mov, verde sau verde solide cu dungi mov, sau crem cu sau fara dungi mov. Fructe din soiurile cultivate în această ţară sunt, de obicei rotunde la formă de ou, aproximativ 2 - 4 cm lungime, cu unele de creştere de până la 6 cm. Pielea este de obicei galben sau verde purpuriu, adesea cu dungi numeroase intunecat sau dungi. Pulpa este de la verde la alb şi galben-portocaliu. Fructe de calitate mai bună este moderat dulce, revigorant si suculente cu un gust şi o aromă asemănătoare cu o combinaţie de pepene galben si pepene galben Honeydew. În soiuri săraci nu poate fi un neplăcut "săpun" gust. Fructe ajunge la maturitate 30 - 80 de zile după polenizare.

CULTURĂ
Locaţie: Plante ii place o locaţie însorită sau semi-umbrite, fără îngheţ, la adăpost de vânturi puternice. O face bine plantat lângă un perete orientat spre sud sau într-o curte.
Sol: Dulce cele mai bune pepino nu într-un fertil (dar nu prea fertil), bine drenate, sol neutru (pH de 6.5-7.5). Acesta nu este la fel de tolerant de salinitate ca roşii. Mulching va ajuta suprima cresterea buruienilor.

Irigare: Dulce pepino este destul de sensibil la umiditate stres ca sistemele lor de rădăcină se imprastie si sunt destul de superficiale. tehnici de irigare sunt astfel o importanţă crucială pentru sănătatea plantelor, precum şi pentru polenizarea, stabilite de fructe şi calitatea recoltei de fructe. Unii cultivatori simt că stropirea aeriană poate favoriza polenizare chiar a crescut. Microjets par să livreze umiditate mai bine decât de irigare prelinge.

Fertilizarea: Plantele ar trebui să fie fertilizat într-un mod similar cu o instalaţie de roşii, de amestecare în unele gunoi de grajd bine putrezit la site-ul plantelor câteva săptămâni în avans şi completarea cu un îngrăşământ NPK 5-10-10 granulare după cum este necesar. Solurilor care sunt prea bogat produce o creştere puternică vegetativă care pot duce pentru a seta redus de fructe şi de calitate, plus o creştere în probleme a dăunătorilor.

De tăiere: De tăiere a Dulce pepino nu este necesar excepţia cazului în care planta este instruit la un spalier. În acest caz s-ar trata ca pe o viţă de roşii. Deschiderea fructe la lumina creşte micşioare, purpuriu şi îmbunătăţeşte aspectul general.

Protecţie la îngheţ: Îngheţ în zonele în care poate fi o problemă, oferind protecţie a plantelor, cu unele suspendate sau plantare le lângă un perete sau o clădire poate fi o protecţie suficientă. plante individuale sunt suficient de mici pentru a fi destul de uşor acoperite în timpul frig fixează prin plasarea foi de plastic, etc pe un cadru în jurul ei. rând de plastic acoperă va oferi de asemenea, unele îngheţ protecţie pentru plantări mai mari. exemplare în ghiveci pot fi mutate într-o zonă îngheţ-Secure.

Raspandire: Dulce pepino pot fi cultivate din seminţe, dar este, de obicei, înmulţite vegetative de la butaşi. Trei până la cinci butaşi inch stem sunt luate părăsesc 4 sau 5 frunze la capătul de sus. Tratamentul cu hormoni de înrădăcinare va contribui la creşterea uniformitate în înrădăcinare şi dezvoltarea sistemelor de rădăcină mai grele. Butaşi sunt apoi introduse într-un fast-drenare mediu şi plasate sub ceata sau altfel protejat de pierderea apei excesive. de căldură de fund, de asemenea, este de ajutor. Cu condiţiile cel mai din dreapta din butaşi rădăcină repede şi sunt gata de pământ pentru flori în recipiente individuale. Butaşi rădăcinoşi stabilite după pericolul de inghet (februarie - aprilie) ar trebui să fie suficient de mare pentru a începe infloreste la scurt timp după plantare. Fructele vor avea apoi timp să crească şi să se coacă în timpul lunilor calde de vară. Când plantat afară, o distanţă de aproximativ 2 - 3 ft între tufişuri este recomandată.

Bolilor şi dăunătorilor: Planta este afectată de numeroase boli şi dăunători că tomatele afecta şi alte plante solanacee, inclusiv la faţa locului bacteriene, anthracnose, şi distruge cauzate de Alternaria spp.. şi Werres spp.. Dăunători diverse includ acarianul păianjen, tăiate vierme, hornworm, mina de frunze, gândac purici, gândacul de cartofi Colorado şi altele. zbor de fructe este un serios daunator în cazul în care acestea sunt o problemă. plantele cultivate cu efect de seră sunt în special predispuse la atac de acarieni, alb, zboară şi afide

Harvest: fructe individuale nu trebuie să fie culese până când sunt complet mature pentru a asigura cea mai mare aroma şi conţinutul de zahăr. soiuri diferite variază, dar culoarea de fond a multe fructe mature este oarecum la galben la portocaliu-deschis. Fructe coapte, de asemenea, face vânătăi uşor şi necesită o manipulare atentă. fructele ar trebui să magazin de bine timp de 3 până la 4 săptămâni, la aproximativ 38 ° F de umiditate relativ ridicate. Fructe destinate pieţelor îndepărtate ar trebui să fie culese mai devreme, chiar înainte de maturitate deplină. După cum se dovedeşte acest lucru se întâmplă să fie un moment bun pentru a alege fructe. Studiile au arătat că de fructe în mijlocul grad de maturitate are cele mai bune performanţe în depozitare la rece. Peste suferă de fructe coapte-cel mai mult de problemele fiziologice, cum ar fi defalcarea internă, modificări de culoare şi deshidratare. Dacă recoltate prea devreme, coacerii insuficiente şi dezvoltarea de aroma si dulceata poate duce. Dulce pepino este frecvent refrigerate şi consumate în stare proaspătă de mult ca pe un pepene galben sau pepene galben altele.

Potenţialul comercial: Dulce pepino este o cultură de succes comercial în mai multe ţări, cum ar fi Noua Zeelandă şi Chile, şi nu pare să fie nici un motiv nu se poate găsi o nişă în această ţară în vânzărilor pe piaţă Farmer's şi în altă parte. Fructul este izbitor de atractivă şi capacitatea de depozitare şi termenul de valabilitate permite o mare flexibilitate în marketing. Pentru acceptarea pe piaţa de bună este important să selectaţi cu soiuri de fructe dulci si mai aromate. reproducere suplimentare şi de selecţie este, de asemenea, necesare pentru a consolida şi mai mult aceste calitati.

Cultivare
Colosal
Fructe foarte mari, mai ales de culoare crem, cu marcaje lumina purpuriu. Foarte suculent şi dulce, fără soapiness, de gust bun pepene galben-ca, mai ales atunci când de viţă de vie copt. Auto-fertile, dar randamentele de fructe mai mare atunci cand xenogame.
Ecuadorian de aur
Un soi de piaţă în America de Sud, care produce recolte bune de fructe de para ca pe o lungă perioadă de vegetaţie. Fructe are o culoare atractiva, este bine marcate şi deţine bine pe plantă. Auto-fertile, dar ar trebui să se dilueaza pentru mărimea fructelor mai bine.
El Camino
Lansat în Noua Zeelandă în 1982, din materialul colectat în Chile. Mediu spre mare, de fructe în formă de ou cu dungi mov regulate. Uneori produce fructe off-aromatizate identificabile prin culoare maronie-verde. Una din două soiuri comerciale de top în Noua Zeelandă.
Miski Prolific
Provenit din San Jose, California de Nancy Garrison, ca un răsad de Miski cultivar Noua Zeelandă. Fructe cremos alb, cu o stralucire de somon slab, uşor cu dungi mov. adâncime Flesh somon. Gust bogat, dulce si aromat, cu nici un soapiness. Câteva seminţe sau niciuna. Maturizeaza mai devreme. plantelor în creştere puternică, poartă bine fără polenizare.
The New Yorker
Introdus în California de Vincent Rizzo din statul New York din materiale obţinute din Chile. Mediu spre mare, fructe ovale, apex ascuţit. Pielea netedă galben auriu când se maturizează, vizibil dungi cu Deep Purple. firma Flesh, suculenta, galben-portocaliu. dulce, practic fără soapiness gust. Câteva seminţe. Păstrează timp de câteva săptămâni. În poziţie verticală de creştere obicei. Seturi de fructe bine fără polenizarea încrucişată.
Rio bamba
Provenit din Vista, California de Patrick J. Worley. Numit după oraşul din Ecuador unde planta iniţială a fost colectate. fructe mijlocii, cu nuanţe de violet. Gust excelent. Vining obiceiul de creştere, ceea ce face un alpinist excelent sau o instalaţie de coş de agăţat. frunze de culoare verde cu venele în roşu-purpuriu, violet tulpini. Flori mai întunecat decât în mod normal, făcând un afişaj excelent.
Ispită
Introduse de către Asociaţia pepinieriştii din Australia de Vest. Mare, de înaltă calitate de fructe.
Toma
Introduse în Noua Zeelandă din Chile, în 1979, a lansat acolo în 1983. fructe mijlocii, de formă ovală, 4 cm lungime, 3 centimetri în diametru, vârf ascuţit, umăr bine rotunjite. Pielea netedă, de culoare crem la maturitate, vizibil cu dungi mov inchis. firma Flesh, de culoare crem deschis, foarte suculent. Aromă dulce şi răcoritor, cu aluzie Ho soapiness. Seminte de obicei prezent. Păstrarea o calitate excelentă. Un soi de export importante din Chile.
Vista
Provenit înăuntru Vista, California de Patrick J. Worley. O cruce de la Rio bamba şi un răsad din America de Sud. fructe mijlocii au gust bun si aroma. Verticală, de plante destul de compact de vigoare mare, auto-fertil si grele elastic. Bright verde, frunze de 3 inch lung.
 

sicamin

Member
Eu am primit abia azi plantele si le-am replantat intr-un ghiveci mai mare,ca am sa le duc in gradina ,cu ghiveciul deocamdata. Acum ploua si nu pot intra in gradina.
Asa arata plantele mele de pepino:

 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
ciudate ale tale sica , sigur sunt pepino ?


PS a da ca ma uitasem doar la prima poza , probabil un pic mai ciufulite :oops:
 

sicamin

Member
Adevarul e ca desi au fost destul de bine ambalate, erau toate plantele amestecate cu pamant si abia le-am curatat putin.Eu asa am comandat si cred ca mi-a trimis ce am cerut. :)
Astept sa vad fructele ,cred ca la anul ,ca anul asta e cam tarziu. :rofl:
 

Raven77

Member
Am tot citit despre acest fruct si tare mi-as dori si eu. Va rog, are cineva disponibile plante pepino? Imi cer scuze pt of-topic.
 

ionascus

Active Member
Dupa ce am scapat de Colorado de pe vinete am luat un respiro....vinetele rodeau frumoas,am zis ca am scapat de ei...dar.... :cry: i-am regasit pe Pepino gold de care am uitat ca sunt din aceeasi familie.....le-am dat o stropire cu Emerite si iata primul fruct....
 

ionascus

Active Member
M-am uitat...nu au apucat sa depuna oua..se pare ca am luat-o in pripa...cat am specat eu la agricultura ecologica,dar....nici o sansa :?
 

nick1971

Active Member
ionascus a spus:
Dupa ce am scapat de Colorado de pe vinete am luat un respiro....vinetele rodeau frumoas,am zis ca am scapat de ei...dar.... :cry: i-am regasit pe Pepino gold de care am uitat ca sunt din aceeasi familie.....le-am dat o stropire cu Emerite si iata primul fruct....
ma bucur ptr pepenasul tau :D
 
Sus