Nu mai stiu pe unde am citit, pentru ca n-am mai reusit sa gasesc articolul cu pricina, ca de fapt semintele sunt mature din punct de vedere germinativ din momentul in care fructul rosiei se deschide la culoare si se apropie de parguire. Din acel moment, planta nu mai alimenteaza fructul, exceptie facand niste etilena care contribuie la inrosirea lui si il face bun de consumat. (din aceasta cauza se recomanda sa se puna felii de mere langa patlagele, merele eliminand etilena. de asemenea patlagelele se tin in pungi de hartie ceea ce sugereaza ca lumina nu influenteaza procesul)danero2004 a spus:Am si eu culese doua patlagele , dar as vrea sa iau seminte de la ele , or fi avand timp sau posibilitatea sa se coaca ? Se vor colora probabil in rosu , dar semintele ?
Informatia era din Wikipedia.interval a spus:In baza unor date din August 2010 suntem pe locul 22 in lume la productia de rosii.
Pe primul loc este China. Nu prea am vazut mancaruri chinezeste care sa contina rosii sau sosuri de rosii. Oare de ce le-or cultiva?
Asa de repede ai rezultatele de la testul germinativ?danero2004 a spus:testul germinativ e ok
mersi
Iar mai inainte ai zisdanero2004 a spus:iti place jurnalismul ....scos din context asa pare :nu-i nimic: :nu-i nimic:
Nu , am zis ca daca fac acel test ar trebui sa fie ok si sa mi arate raportul la 10 seminte
Iar eu nu mai zic nimic.danero2004 a spus:mersi , corect , cum de nu mi am dat seama , cred ca de la oboseala , testul germinativ e ok
mersi
pentru procesare.interval a spus:In baza unor date din August 2010 suntem pe locul 22 in lume la productia de rosii.
Pe primul loc este China. Nu prea am vazut mancaruri chinezeste care sa contina rosii sau sosuri de rosii. Oare de ce le-or cultiva?
eu mi-am notat si chiar voi incerca.Ai testat tu asta?Daca da,voi proceda asa cu toate semintele de tomate.Daca nu,voi experimenta doar cu o partedanero2004 a spus:o idee interesanta legata de germinarea rosiilor la primavara
Baga-le la congelator la noapte, maine le scoti si le lasi in frigider cateva ore apoi le tii in camera, iar duminica le pui in apa cateva ore in care pisezi o aspirina, apoi le semeni , castigi cateva zile si obtii plante mult mai rezistente la frig si viguroase la boli
shanzha a spus:Da, si la mine cherry ies peste tot pe unde au cazut rosii cu un an inainte. Anul trecut am aruncat la gramada pe pamantul din gradina resturile de la bulion, a iesit o PADURE de plante in primavara.
Incorect. Semintele recoltate la maturitatea fiziologica fructului au germinatie maxima, procentul cel mai mic de plantule anormale si cea mai mare durata de pastrare fara sa-si piarda semnificativ viabilitatea. Gogonelele, chiar parguite nu sunt mature fiziologic. Maturitatea fiziologica este la maturitatea deplina a fructului, inainte de a incepe degradarea (inmuierea) tesuturilor.interval a spus:Nu mai stiu pe unde am citit, pentru ca n-am mai reusit sa gasesc articolul cu pricina, ca de fapt semintele sunt mature din punct de vedere germinativ din momentul in care fructul rosiei se deschide la culoare si se apropie de parguire. Din acel moment, planta nu mai alimenteaza fructul, exceptie facand niste etilena care contribuie la inrosirea lui si il face bun de consumat. (din aceasta cauza se recomanda sa se puna felii de mere langa patlagele, merele eliminand etilena. de asemenea patlagelele se tin in pungi de hartie ceea ce sugereaza ca lumina nu influenteaza procesul)danero2004 a spus:Am si eu culese doua patlagele , dar as vrea sa iau seminte de la ele , or fi avand timp sau posibilitatea sa se coaca ? Se vor colora probabil in rosu , dar semintele ?