happy a spus:
Livyuc a spus:
Smochinul este plantat la 50 km de Timisoara,deci nu este o diferenta mare de clima .Tot acolo mai sunt plantati doi smochini asezati langa o cladire si perioada de soare este limitata ,aceasta este cauza ca smochinele nu ajung intodeauna la maturitate.Smochinul cumparat acum este plantat in plin soare si daca se comporta ca si ceilalti doi dar avand in avantaj soarele ,sper sa fructifice mai bine.
Multumesc pentru raspuns.
Daca nu il protejezi culcat la pamant nu vei manca niciodata smochine.Clima s-a schimbat la noi,nici macar in zona Severin ,unde nu se protejau smochinii in trecut,nu se mai coc decat asa de pofta!Eu am strans pana acum o farfurie si sper ca peste 3-4 zile sa fac ceva gem!
HAPPY,SĂ ŞTII CĂ NU-I ADEVĂRAT (nu ţip,aşa am scris acuma),la mine,lângă bloc,pe stradă sunt tot felu de smochini,cu fructe roşii,cu fructe galbene,mov,negre şi verzi.
În unii ani îngheaţă,în alţii nu,dar cuum aici din mai până în septembrie-octombrie este deşertul Sahara,apuc să mănânc 14-16 kilograme,trebuie să le fac foto.
Anul trecut,ultimele smochine le-am cules pe 3 noiembrie!şi nu mint!O singură smochină o rămas necoaptă pe pom,restul,în burtihan la mine!
Apropo,am văzut pe un site că există smochin cu fructe variegate,dacă are cineva,....îmi dă şi mie?Vă rog!
Pupici: