se face ..si sirop
cred ca la retete am vazut un model
in mare se culeg petalele de trandafiri,se aleg de partea verde si petalele depreciate se presara zahar peste ele si se freaca cu niste lamaie
pt color si apoi se pun la fiert
am expus in mare cam cum se face,pt cantitatzi si alte alea la retete ca io pe derost nu tzin minte retete
mama facea si un sirop foarte parfumat fara sa-l fiarba,doar il incalzea ,il turna in sticlutze,il capsa si apoi in baga la bain-marie
daca te intereseaza o intreb si-tzi scriu reteta in PM
si stiu ca se mai facea si un "cogniac" de trantafiri foarte bun si parfumat(nemaipomenit de folosit pe post de esentza la prajituri)
se mai pot face si "sare de baie" cu petalele ushor patate,usca si pastra in saculetzi intre asternuturi
mai erau ceva intrebuintzari
aaaa.si "apa de trandafiri"-am vazut o retzeta intr-o revista