Unelte pentru gradinarit - de ce avem nevoie si de ce nu

  • Autor subiect Anonymous
  • Dată pornire
A

Anonymous

Guest
Vine primavara si incepem sa lucram cu uneltele:sapaliga,grebla plantatorul,hirletzul si cite si mai cite.
Deja,clestele meu de taiat are febra musculara.
M-am gindit sa spunem fiecare ce scule avem ce folosim,ce marci,ce tipuri,care sint bune ,care ne-au dezamagit.
Astfel,cind ne vom duce sa cumparam sa stim sa evitam pe acelea care ne-au dezamagit,nu au facut fata in gradina noastra.
Unele au fost ieftine si au meritat banii,sau poate altele,cu toate ca au fost scumpe,nu merita cheltuiala.
Totul,de la banalul plantator la hirletz,de la stropitoare la masina te tuns gazonul ori la dispozitivul de "speriat"cirtitele.
Am putea incepe gradat functie de lucrarile specifice "epocii".
Hai laudati-va putin,cu ce aaveti acasa.
Nu-mi ramine decit sa va multumesc.
 
A

Anonymous

Guest
gradinar

imi intreb sotul ,ca de instrumentele de gradinarit s-a ocupat el,eu am luat doar manusi si revin,felicitari pt idee
 
A

Anonymous

Guest
Este "momentul"sapaturilor.Eu folosesc o cazma FISKARS,este in totalitate metalica,coada are un design studiat care te "ajuta" la "munca cimpului".Nu te doare spatele,nu trebuie sa stai aplecat.Cintareste 1,8 kg,este foarte rezistenta,am folosit-o pe post de pirghie la scoaterea unor salcimi din pamint.Otelul lamei este de buna calitate.Costa in jur de un milion si un pic in :Selgross,Metro.Este vopsita in negru,isi merita banii.
 
A

Anonymous

Guest
Hai sa mai pun ceva:
Zilele acestea am executat taieri cu clestele.Am o nicovala Fiskars,de la Metro,aprox.700-800 mii lei.Este foarte bun,dar atentie la diametrele pe care le taiati.

Apoi am stropit.Folosesc o pompa de stropit Gardena de 5 litri.Sint la Praktiker,Metro,Selgross.In jur de un milion,culoare portocalie.
Nu stiu ce sa spun,este cam mofturoasa,unele parti componente se defecteaza usor:filtru din teava,arcul de la miner,pistonul,supapa.Piese de schimb nu se gasesc.Presiune face frumos.Nu sint sigur ca v-o recomand.(poate n-am curatat-o eu la timp si suficient de bine)
Pompa ar putea fi utila la un numar mic de copaci sau pt.cei tineri.Deja ma gindesc sa-mi cumpar una mai mare.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Stiu ceva de fierastraele acestei firme:Fiskars.Am avut unul la un moment dat dar cum nu il folosea nimeni l-am daruit si pot spune ca mi-a multumit insistent (acel cineva :D ).Este firma atit de buna?
 

Cristiana

Member
Eu am aceiasi pompa de la Gardena de vreo trei ani, si sunt foarte multumita de ea, n-a facut niciun fel de fitze pana acum, iar de piese de schimb n-am avut nevoie. E aliatul meu de nadejde la tratamentele pe care trebuie sa le aplic trandafrilor, mai ales.

Unelte de la Fiskars se gasesc intr-o gama variata si la Obi, mi-am facut deja un wishlist. Eu am o cazma nemteasca, tot din Metro cumparata cu multi ani in urma, nu ma lasa la greu.

Foarfeci de gradina am una mica, de mana turnata integral din otel, a fost vreo jumatate de milion, ar trebui sa mai cumpar una fiindca ne batem pe ea cu sotzul, si una pentru crengi de la Gardena, care ma ajuta sa elimin crengile nedorite de dimensiuni mai mari.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Cazmaua e la loc de cinste si la mine.Este una obisnuita cumparata de la un magazin de unelte din Buzau acum muuuuuuuuuuuuulti ani cind nimeni nu visa importuri de astfel de unelte de gradina.
Acum primavara dar si toamna,grebla,sapaliga chiar si cutitul(mai ales unul cu lama lunga sa ajunga la buruienile incapatinate :x )............toate astea sunt de folos.
Foarfeca de asemenea este nelipsita cred din mina :rofl: oricarui gradinar.A mea este tot de pe vremea lui Pazvante ca asa am mostenit-o,este inca foooooooarte buna,taie super nu ca dintii babei si sunt multumita de ea.Cred ca e nemteasca.Arata mizerabil dar este minunata si imi fac treaba cu ea.
 

mihai63

Member
Eu am o cazma si un fierastrau FISKARS,sunt fiabile si usor de manuit.Am un trimmer Bosch,puterea motorului este de 1450W,are doua pozitii de taiere.Pompa de stropit este de 15l si are componentele din bronz(am tinut cont de sfatul unui prieten).Masina de tuns iarba am luat-o din Hornbach,are diametrul de taiere de 47 cm si puterea motorului este de 1800W.Cam atat,deocamdata.
 
A

Anonymous

Guest
Mihai63,
te rog fa si o prezentare pe produs,cu bune si cu rele.
Este foarte bine si ce-ai postat acum,dar ....da posibilitatea cititorului sa-si faca o imagine despre "utilajul"in sine.Sa se poata eventuual discuta.
Multumesc ! :D
 

emundin

Member
In Casuta mea de gradina, prea mica dupa dorintele mele se afla asa:p 3 bucati Cazma, 2 Sape, 3 Greble una este de la Gardena , alta este cu zimtii reglabili si una este extensibila, Masina de tuns gazonul 2 la numar pentru ca una nu este suficienta, topor, 3 bucati fierastrau de 3 dimeniuni pentru arbusti , copaci si ramurele, peste 20 de foarfeci unele de trandafiri, de arbusti foarfeca unghiulara spentru colturile gradinii, foarfeca de frunze etc. Mai am si colector de frunze, plasa de pesti , aspirator de iaz pentru curatarea rezidurilor, peste 50 de recipiente cu tot felul de ingrasaminte, si o mie de alte minunatii. numai banuti sa avem ca sa le si intretinem.

Ustensila cheie a mea este foarfeca. Este cea mai importanta iar cu timpul o sa realizati ca fiecare foarfeca este buna pentru o plantuta sau altceva din gradina.
 
A

Anonymous

Guest
emundin..este bun inventarul,dar te rog fa ,pe etape,functie si de sezon,o prezentare a "utilajelor": calitate,marca pret,de unde, ce-i rau la ele,ce-i bun.Multumesc! :D
 
A

Anonymous

Guest
Gabiuta,nu-i prea momentul...eu pina acum am dat febra musculara hirletzelor,sapei,clestelui si pompei.Pt plantare folosesc un plantator de la Gardena,iar de ajutat ma jut cu o sapaliga de mina,de aia mica,de la Polet.amindoua sint de culoare bleu,sint usor de reperat in gradina,iar culoarea imi place,ma linisteste.
Atit planatatorul cit si sapaliga sint de buna calitate nu dezamagesc.Am uitat,mai folosesc o scafa(asa se cheama?) tot de la Gardena.Asta-i mai firava,deja in doi ani,am mai cumparat una.Poate m-am opintit eu prea mult in ea.
Cind lucrez in gradina ,folosesc un "covoras" cumparat de pe la Sellgros.Este facut din materialul acela din care se foloseste la izolatia cortului,pe jos.Este dreptunghiular,cu un decupaj pt.miner.Il pun pe jos si ma ashez pe el,in genunchi.Foarte bun!
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Vezi ce dialog interesant purtam noi doi?Si mai zici ca nu e momentul :mrgreen: .Ha!!!!
 

mihai63

Member
Ma bag si eu in seama cu voi:am un plantator(absolut banal) si un set de 3 unelte(sapaliga.grebla,lopata)si cam atat!
 

iraira

Member
Are cineva motosapatoare?Prietenul meu vrea sa luam una, dar nu prea scumpa(maxim 1600 lei).Intrebarea mea e daca functioneaza intr-adevar pe solurile noastre(eu am avut de exemplu lucerna si nu s-a plantat nimik altceva de 5-6 ani)Nu as vrea sa dau banii si sa vad ca nu face fata la ce am eu.Terenul are 1000mp, dar probabil ca nu o sa o folosesc pe toata suprafata decat la inceput, pana incep sa plantez ,apoi pentru zona de legume, care nu cred sa depaseasca 400mp
Multumesc
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
nu am dar pot sa spun ca indirect am lucrat cu una de la husqvarna (cred). facea treaba buna dar intr-un pamant care a mai fost si in alti ani lucrat. in nici un caz nu mergea intr-un pamant care de 20 de ani a fost o pasune, livada sau altceva.
 
Sus