viorele de padure

nicole

New Member
buna seara, dragi prieteni!
tocmai vin dintr-o calatorie, cu tolba plina de floricele. am cumparat de la niste copii dintr-un sat niste buchetele de viorele de padure. cateva dintre ele aveau si bulbi (ce-i drept, fara mustati, ca le-au rupt prostutii :roll: ) si acum ma intreb daca se pot adapta la viata de jardiniera/ghiveci...deocamdata am pus o parte dintre cele cu bulbi intr-un ghiveci ingrat de mic (ca asta e tot ce mai am in casa pana maine) si pe celelalte intr-o cana cu apa (pana iau un ghiveci mare). voi ce sfaturi imi dati ca sa le fac domnisoare de oras pe floricelele astea vesele?
 

v.cristina

Active Member
:eek: :eek: :eek: sunt minunate....cat ma bucur ca se aproprie primavara

cred ca o sa le placa la tine numai sa le pastrezi o temperatura cat de cat scazuta ..pe balcon sau terasa ..ceva de genul

cel mai bine este sa incerci sa le oferi conditii asemanatoare cu cele din mediul lor natural

bafta!!

ps! sa ne tzii la curent cu evolutzia lor ..sunt curioasa daca or sa se adapteze
 
eu duminica am fost la padurea din apropierea casei mele si am " imprumutat " cativa bulbi de viorele, branduse nu stiu exact ce sunt ca inca nu erau inflorite. le-am plantat in gradina si acu abia astept sa infloreasca.
credeti ca vor inflori la mine in curte in acest an? :?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
nicole a spus:
buna seara, dragi prieteni!
voi ce sfaturi imi dati ca sa le fac domnisoare de oras pe floricelele astea vesele?
sa le pui intr-o jardiniera alaturi de niste crocusi si o primula :D
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Dintre florile de pădure adoptate de mine (brânduşe, toporaşi, viorele, piciorul cocoşului), viorelele sunt cele mai puţin pretenţioase. An de an mă încântă în fiecare primăvară, acum fiind tocmai la apogeu. Fără nicio grijă pune-le în pământ şi păstrează-le afară. :D
 

mama4you

Member
pentru ca locuiesc in varf de deal,langa noi e si o padure...si am adunat si eu cateva viorele de padure..le-am plantat cu bulb cu tot in pamant in curte..dar parca nu le merge bine deloc....oare nu e bine sa stea in soare? sa le mut mai la umbra?
 

aleynad

Active Member
Moderator
viorelele, cresc in padure, la semiumbra si umezeala, deci nu le place soarele direct :D
 

Blitz

Active Member
Am viorele de padure de multi ani (i-a adus bunicul de pe deal), le merge bine si nu as spune ca sunt mofturoase. Dimpotriva- supravietuiesc de peste 30 de ani, au rezistat si in perioada cat au fost cateii liberi. Le-am tot mutat, despartit, etc., dar ele sunt foarte "intelegatoare" si acum in plina floare. daca oi avea timp azi, trebuie sa le fac poze. Toata treaba este sa se prinda, apoi devin uneori chiar si "obraznice" :rofl: :rofl: :rofl:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
La mine cresc şi pe stratul cu semiumbră (soare doar dimineaţa vreo 3 ore), dar şi pe statul aflat în plină arşiţă (soare de pe la prânz până seara). S-au înmulţit binişor la soare. Le merge bine deoarece împart locul cu o tufă de bujori, loc pe care nu îl deranjez cu săpatul. Odată ce s-au prins, nu cred că soarele e o problemă majoră. Sunt flori de primăvară care dispar pe când încep arşiţele. Sunt rezistente şi nu dispar uşor. :D
 

mama4you

Member
parca aseara isi mai revenisera si ale mele un pic...cred ca ploaia le-a trezit un pic! sper sa se prinda si sa ma bucur de ele an la rand!
 
Sus