Zephyranthes

sarselia

Active Member
Moderator
Eeei nu cred ca exista vreun numar minim.
Important e sa aiba conditiile necesare pentru ca de regula sunt tare harnicuti.
 

bebe Iris

Active Member
Da, mie mi-a daruit Caramell trei bulbisori si doi au inflorit de indata ce i-am plantat :D I-am plantat separat, nu in acelasi ghiveci...deci numarul nu conteaza.
 

lelia

Well-Known Member
Arselia ,ce frumusete !!!! n-am mai vazut asa ceva, pana acum :eek:
Sa-ti traiasca !


Am si eu o plantuta...

 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Departe de a se întrece cu frumuseţea prezentată de sarselia, în sfârşit s-a pornit şi zephyrentes-ul meu să îşi arate floricelele:
 

sicamin

Member
Foarte frumosi .Sa va infloreasca mereu !
Cred ca le place racoarea ,ca si ai mei sant plini cu flori .(eu ii am afara in gradina)
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Şi ai mei au stat afară din primăvară, doar că nu mă îndur să-i şi plantez acolo. Prefer să îi ţin în ghiveci. Nu vreau să-i pierd peste iarnă.
 

sicamin

Member
Ai mei nu au avut nimic ,ca afara in gradina, i-am tinut si iarna. Ba o problema au avut : am scos cativa in primavara sa dau la cineva ,si bulbi au crescut asa mult si s-au inmultit ,ca erau patrati :rofl: ca au fost prea inghesuiti.
 

sarselia

Active Member
Moderator
:oops: :oops:
Nu am mai intrat demult pe aici si abia acum am vazut ca v-a placut mult Zephy meu.
Va multumesc mult pentru cuvintele frumoase si va doresc sa aveti si voi parte de ai vostri si sa infloreasca frumos!
 

sarselia

Active Member
Moderator
Ohooo sa iti traiasca,Iza!
La anul am zis ca voi incerca si eu cu cativa bulbi in gradina!
Sa iti traiasca!
 

sarselia

Active Member
Moderator
Cristina ma bucur mult ca le place la tine!Nu folosec ingrasamant aproape deloc la ei sau atunci cand o fac ii ud cu ce imi pica in mana.
I-am avut intotdeauna infloriti si daca le-am dat si daca nu le-am dat ingrasamant.
 

popescu gp

Well-Known Member
zephirantes

N u stiu care o fi cauza dar zephi galbeni chiar cei batrani nu au inflorit anul acesta pe cand cei roz si albi s-au intrecut care mai de care.Sper ca la anul sa ma bucure si acestia
 

sarselia

Active Member
Moderator
Dle Popescu nici la mine Zephy cel galben cumparat toamna trecuta de la dvs nu a facut flori.Eu una m-am gandit ca este inca prea tanar sau cine stie?Sa vedem ce va fi la anul...
 

popescu gp

Well-Known Member
zephirantes

Care o fi cauza?iarna urata sau caldura verii sunt de vina?daca acum doi ani am avut seminte la zephi galben anul acestra m-a suparat rau,nici-o floare ,cel putin de samanta sa fi fost( si am multi bulbi si maturi si puiuti si nimic).
 

nki

Member
eu deja le-am bagat in pivnita ,mi s-a rupt sufletul ptr ca cea alba era cu flori si inca avea si boboci ,dar noroc ca le-am bagat ,la noi deja a inghetat apa de doua nopti incoace ,probabil le pierdeam daca nu eram inspirata ... acum le tratez ca pe orice bulboase nu? apa putina .... si cam atat sau necesita tratamente speciale? nu am avut pana acum si nu stiu ,as vrea sa ma bucure de flori si anul viitor :D
 

sentiklos

Member
Zephyranthes grandiflora

Salutare. Am facut si eu un mic experiment cu 8 bulbi de Zephyranthes Grandiflora – varietatea roz. Am vrut sa fortez un pic nota, asa ca acum patru zile i-am pus intr-o cutie mica, albastra, de inghetata intr-un amestec de pamant universal de flori cu nisip de rau (50/50%). I-am udat cu un amestec de apa si Atonik si i-am pus la soare, pe pervazul din dormitor, la o temperatura medie de 25 de grade celsius (soba din camera isi spune cuvantul). Acum, eu stiam ca bulbilor le ia in general mai mult timp sa produca frunze si flori, dar se pare ca bulbii mei de Zephyranthes n-au mai avut rabdare. Vroiam sa va intreb cam care ar fi duratele etapelor de dezvoltare fortata la planta asta si daca o sa produca pui in conditiile astea. Multzam.

Si link-ul cu pozele pe care le-am facut:

http://sentiklos.sunphoto.ro/Zephyranthes_Grandiflora
 
Sus