Cymbidium

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Karmenutza, in nici un caz sa nu desfaci puiutii cymbidiumului. Asta daca vrei sa mai infloreasca :D

Poze poate fac azi. Pe cel grena era cam greu sanu il vezi, mai mult ca sigur ca nu a fost expus cand te-ai dus tu. Ieri de exemplu erau 2 albi, unul grena, 4 roz, 4 galbeni, doi portocalii... e drept ca dupa vizita mea s-au mai imputinat :)
 

karmenutza

Member
Eeee...cred ca nu era expus. Cand am fost eu erau mai putini. Portocaliu nu era nici unul.
Am vazut acuma ca al meu a deschis toate florile. La baza florii, de unde porneste codita, a aparut un lichid transparent, lipicios. Dulceag. Ce naiba o fi? Are vreo boala? Eu nu l-am udat deloc de cand l-am luat, ca era ud bine de la magazin. Deci apa....nu are cum sa fie.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Iata pozele promise:



Karmenutza, mare atentie la ghiveciul lui cymbi luat din Brico, pentru ca este dublu. Iar cel exterior nu lasa apa sa se scurga ;-)
 

elenaraluca

Member
Nu inca, dar nici nu a murit.Spun nu inca, in ideea ca nu a avansat foarte mult la capitolul radacini(are ghiveci transparent), dar sunt verzi amandoi psbulbii si surprizaaaaa...mai da unul mititel. :dans:
Sper sa se faca maaaare si frumos la fel ca ceilalti doi pe care ii am, pentru ca e preferatul meu in afara de cel al lui Caramell :oops: (el nu trebuie sa stie asta) .

p.s:iti multumim de intrebare si eu si el. :*
 

karmenutza

Member
Pai daca mai face un pui mititel, insemna ca e pe drumul cel bun, nu? Ma bucur tare! Se pare ca ai reusit!
Care al lui Caramell? ca ea are mai multi :gandit: Are si galben si grena. (Si probabil si altii) :rofl:
 

elenaraluca

Member
pai grena, ca ea e specialista cu grena...galbeni am si eu 2 ;simplu si galben-verzui. :)

Acum sunt ocupata sa suspin dupa o florarie in care am vazut niste soiuri mai speciale de phale, nu cele cu corola comuna,ci mai ovala...dar sunt suparata ca sunt preturile prea mari...din ce iau aici una, la Romanica iau 3 (5 pentru cele mai speciale).
Dar oricum, n-am spatiu!DECI NU AM SPATIU!Sa inteleg o data.


Karmenuta, de cate ori pe saptamana iti uzi phalele?Am si eu unul, dar nu face radacini verzi-verzi si pace...sunt tot timpul spre argintiu, chiar si dupa ce il ud.(il am de 2 saptamani- sa dureze mai mult pana se adapteaza? - bobocii nu i-au picat, chiar au mai inflorit 2)
stiu ca trebuia sa intreb la phale, dar noah, poate muti tu decat raspunsul.
 

oncilica

Member
eu am gasit la mega image cu 24 RON acum 2 luni.. e drept ca florile erau pe trecute, dar i-am planuit o plimbare in gradina bunicii in vara ( aer curat, diferente de temperatura.. sa fie fericita draga de ea si sa faca flori MULTE MULTE MULTE)
 

karmenutza

Member
Si puiutii mici de la cymbi al meu s-au umplut de brobonele lipicioase incolore :( Si la baza florilor) Ce sa fie? :cry:
 

karmenutza

Member
La cymbi meu, toate florile care au avut lichid albicios si dulceag sub ele au inceput sa cada. Azi au cazut deja 3! :cry:
 

oncilica

Member
Azi am desfacut Cymbidiumul meu... era foarte ingramadit si, in plus, i-am primis Michaelei un pui.
Doaaaamneeeee... a fost mult mai greu decat am crezut, am chinuit biata planta mai bine de o ora pana am reusit sa desfac cat de cat radacinile :eek: . Nu mi-am inchipuit ca e in stare sa si le urzeasca atat de bine.
Oricum, ma bucur ca am facut acest lucru, deoarece am descoperit ca nu avea deloc substrat. I-am pus pamant de orhidee, mi se pare mai afanat decat scoarta simpla. Fiind plante tereste, ar trebui sa le placa, nu? Am folosit substrat de la Agro...
Nu le-am udat, doar le-am pulverizat apa pe frunze.
Cand le pot uda? In circa 2 saptamani?
 

IULIA

Active Member
da, 2 sapt.
daca il vei desface si la anul(sper sa nu) vei vedea acelasi lucru- nu o sa mai aiba substrat. :D
il maninca? :? :eek:
 

giulia

Member
e luat de la reduse pe 11 februarie , saracul , avea radacinile aproape distruse , le-am despletit / taiat , e pus in pamant agro de orhidee , si el dragutul se gandeste sa-mi faca asa bucurie ... bine , mai astept sa ma conving , dar in celalat ghiveci creste un puiut si arata altfel , inclusiv pozitionat .
 

karmenutza

Member
I-au cazut toate florile si tija s-a uscat :( . Am taiat-o si l-am mutat intr-un ghiveci doar cu vreo 5 cm mai mare. Adaos i-am pus substrat Agro.
In afara de cei 2 puisori care erau in primele fotografii cu el, mai are inca unul, aparut intre timp si pe care abia azi l-am observat :D Deci am si vesti bune, nu numai triste. Sper ca iarna viitoare sa infloreasca iar.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Cred ca e o schimbare fireasca Mihaela: floarea era probabil abia deschisa cand ai cumparat planta. Dupa aia s-a deschis complet si a devenit galbena, culoarea ei reala. Mai apoi s-a trecut si a devenit rosiatica spre maroniu. Am observat si eu ceva asemanator la ai mei.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus