Amarillys (Hippeastrum)

Dupa cata vreme v-a reinflorit hippeastrum-ul?

  • Dupa fix 1 an de la inflorirea initiala

    Votes: 0 0,0%
  • Dupa mai mult de 1 an, ca n-am stiut ce sa-i fac

    Votes: 0 0,0%
  • Nici nu mai stiu dupa cata vreme

    Votes: 0 0,0%
  • N-a mai inflorit si m-am suparat pe el

    Votes: 0 0,0%
  • Altele - detaliaza in topic

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    0
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Sash

Active Member
Va povesteam ca am emotii cu amaryllisul nou primit ca era decolorat rau si julit de la transport. Se pare ca nu-i pasa de aceste mici inconveniente si m-a socat cu ritmul de crestere - cativa cm pe zi.
Asa arata acum
 

Sash

Active Member
Recunosc ca m-a impresionat - 6 flori pe tija din care maxim 5 odata si... a plecat si tija nr. 2.
Sa nu radeti dar acum sper ca la terminarea feeriei sa nu fie bulbul extenuat de tot si sa-l tin in viata si la anul... a slabit deja foarte tare.
 

adana

Member
al meu bulb,cred ca e pe duca.tot observam ca e "fleoscait" pe o parte,si frunzele se inmuiau repede si decedau,asa cum s-a intamplat si cu tija florala,care vroia sa mai iasa odata.si l-am scos din pamant,si am curatat tot ce era topit,foaie cu foaie,si acum a ramas cam jumatate?dar pare ca ar mai avea ceva pb si pe la jumatate,inauntru.dar nu m-am indurat sa curat foile pana acolo.am rupt si frunzele ,chiar daca erau mari si sanatoase.am zis,sa se ocupe doar de recuperare,nu si de frunze,sau flori.nu i-am dat cu nimic,ca nu am avut.sper sa nu il pierd,ca doar pe el il am,mare si infloricios :(
 

marean

Active Member
Superb a inflorit ,Sash,ce e Red Nymph ?
Din pacate asa se intampla cu hippe abia cumparati,sunt arhiingrasati cu substante de tot felul pt o inflorire bogata pt ca in Occident majoritatea ii cumpara pt o singura inflorire si apoi la cos .
Si eu am avut problema asta,insa ce am facut eu ,iar acum bulbii mei arata foarte bine,zic eu, a fost ca le-am administrat la fiecare udare ingrasamant putin mai diluat .
Asta a ajutat bulbii sa se stabilizeze si nu au mai pierdut din marime .
Chiar saptamana trecuta i-am adus acasa , si cum aveau si paienjeni,le-am taiat toate frunzele si i-am spalat bine,iar de atuncea au stat la uscat pe ziare. Urmeaza maine sa-i replantez,o sa fac cateva poze bulbilor sa vedeti marimea ,comparativ cu cea initiala . :wink:
 

Sash

Active Member
Nu stiu cum il cheama - pe cutie era numai poza fara denumire. De la expozitia de unde a fost cumparat tanti aia a tot insistat ca e nu stiu ce soi obtinut nou - am intrat pe site la ei si... nu apare in oferta de pe net.
Nu-mi dau seama daca seamana mai tare cu Red Nymph, Red Peacock sau Double Dragon.

Le-ai pus ingrasamant inca din perioada in care erau infloriti sau dupa ce le-au trecut florile? M-as oftica foarte tare sa-l pierd.

PS - tot cautand ia uitati de ce nebunie am dat http://www.veseys.com/ca/en/store/fallb ... /blackpear
 

marean

Active Member
Le-am pus ingrasamant inca din momentul in care si-au deschis florile si aveau radacini ( la o prietena a inflorit fara sa faca radacini,abia la o luna dupa inflorire a facut bulbul radacini ) si am continuat si dupa inflorire cateva saptamani,apoi au stagnat putin si m-am oprit .
P Black Pearl il stiu ,e superb . Parca el (Sau Benfica) are cea mai inchisa nuanta de visiniu :wink: .
 

irinabv

Active Member
Moderator
Mi-am cumparat si eu un Amarillys din Metro, alb arata pe eticheta, care are si un puiut. Planta era la reducere si nu are decat vreo doua randuri de frunze, dar pare sanatoasa. Problema mea e cu puiutul, ca vreau sa-l despart dar nu stiu cum. Am scos bulbul si am vazut ca e pornit cumva din mijlocul lui, si n-am stiut ce sa fac, Ma puteti ajuta va rog frumos, ca nu vreau sa-l omor :oops: Multumesc :hug:
 

adana

Member
pai normal se rupe usor,dar poate al tau e putin crescut "handicapat" :) pune si tu o poza si te invatam noi unul care am mai trecut prin asa ceva.al meu nu a avut inca pui.si cat era redus?(pretul)
 

irinabv

Active Member
Moderator
N-am mai avut niciodata planta asta ,si habar nu am cum ar trebui sa arate puiul. Nu cred ca e handicapat, dar nu stiu eu cum sa-l despart. Nici nu mai stiu sigur cum arata, ca l-am luat acum vreo doua saptamani, si cand am vazut ca nu stiu cum sa-i despart, l-am bagat la loc in ghiveci si am acoperit cu pamant :) Am dat pe ea 5 lei. E putin, nu? :?
O sa pun si poze, dar trebuie sa fiti pe faza ca daca mai umblu o data la radacini, vreau sa si fac treaba, sa nu il necajesc prea tare.
 

fixpix

Active Member
pai ca orice pui... de bulb... imi imaginez ca in prima faza nu are radacini si da...cum zici tu creste DIN cel mare. daca nu are radacini... zic sa il mai lasi. parerea mea de in-expert in hippe d-astia. da imi dau cu parerea.
si apoi...daca nu vrei sa il dai cuiva, sau sa-l vinzi...etc... de ce nu-i lasi impreuna.
nu e tocmai o planta stufoasa, care creste de numa. si deocamdata nu te-ar deranja prea tare sa vezi "dublu" intr-un ghiveci.
mie unu imi place sa vad ghivecele cat de cat pline... desi nu se intampla
LOL
 

angela draganoiu

Active Member
Fix are dreptate. mai lasa bulbul in pamant, chiar daca are pui, pina prin octombrie. pina atunci uda-l si fertilizeaza-l, cam pe la jumatatea lui septembrie incepi sa-l uzi mai putin pina reduci de tot udarea, abia atunci scoti bulbul din pamint si separi puisorul. ii invelesti in hirtie sau ziar si ii duci la nani-nani puiul mamii pina in februarie cind ii "trezesti" si iei de la cap cu udarea si fertilizarea. pina atunci mai e mult asa ca deocamdata lasa-l bulbul mama acolo unde e.
 
D

dyayzh

Guest
Si eu sunt tot de aceeasi parare. Lasa puiutul sa creasca mai maricel linistit langa mamica lui :wink:
 

irinabv

Active Member
Moderator
Multumesc de sfaturi. Asa o sa fac. Nu stiam ca trebuie fertilizat. Recunosc ca nu prea am citi topicul asta. Angela, m-ai lovit cu scoaterea bulbului din ghiveci la toamna. Nu stiam ca e asa pretentios. Dar o sa-mi fac curaj sa citesc topicul tot sa vad cum ati procedat voi in alti ani ca sa nu gresesc. Banuiesc ca o sa fiu si mai mult in ceata, dar asa o sa am dreptul sa va bombardez cu intrebari :rofl:
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus