Apa potrivita pentru plantele noastre

cornelia

Fondator
Membru staff
Am tot discutat despre apa potrivita: ca nu-i buna apa de la robinet, ca trebuie s-o tinem in sticle fara dop, ca trebuie sa o fierbem mai intai, ca trebuie sa punem in vasul cu apa la pastrare un saculet cu turba ...

Voi ce metoda aplicati si cu ce rezultate?
 

Hariclea

Member
Eu tin apa peste zi in sticle desfacute si se pare ca nu s-au plans...asta pentru florile din casa, ca cele de afara si cele din curte sunt udate direct cu furtunul...
 

roxy

Member
eu fierb apa doar pentru florile mai pretentioase (gardenia, azalee, anthurium..) desi azaleea am udat-o si cu apa de la robinet si inca nu s-a plans. pentru restul pun apa intr-o galeata de 10 l care sta pe balcon peste zi. se mai intampla sa uit de ea si sa ud florile direct cu apa de la robinet :oops:
 

Roxana

Active Member
Eu las la decantat o zi apa si apoi le ud. Nu stiu daca procedez bine sau daca are vreun efect benefic asupra plantelor, dar eu am citit (nu mai stiu unde) ca plantelor nu le place clorul.
 

simona2

Member
Am incercat o perioada sa ud florile cu apa de ploaie , dar nu am observat nici un rezultat deosebit , asa ca acum le ud cu apa de la robinet ( apa care o tin cateva zile la temperatura camerei ).
 

mflorian

Member
De cînd ud florile din ghivece cu apă de ploaie, nu mai am depuneri de calcar şi nu mai apare cloroza la cele sensibile la pH bazic. Despre un hibiscus pot spune că a renăscut după ce l-am trecut pe apă de ploaie. Cît despre azalee, e la al 3-lea an de viaţă la mine, înfloreşte în fiecare an şi încă este în solul din florărie.
Nu trebuie ignorat faptul că apa de robinet este mai dură sau mai moale, funcţie de zona în care locuim, aşadar, concluziile trebuie să ţină cont şi de acest fapt.
pentru simona2: perioada în care poţi vedea o diferenţă este de la o jumătate de an în sus.
 

Roxana

Active Member
Apa de ploaie

simona2 a spus:
Am incercat o perioada sa ud florile cu apa de ploaie , dar nu am observat nici un rezultat deosebit , asa ca acum le ud cu apa de la robinet ( apa care o tin cateva zile la temperatura camerei ).
Eu stiu ca apa de ploaie este foarte buna pentru plantele de apartament. Nu am posibilitatea de a uda plantele cu apa de ploaie ca as face-o, dar tu mai bine profita de aceasta oportunitate daca poti. Nu are ce sa strice, ci doar sa faca bine.
 

simona2

Member
Am renuntat la aceasta varianta , pentru ca trebuia sa stau cu bidoane insirate peste tot . La cat de des ploua la noi ....trebuie sa adunam o cisterna ca sa ne ajunga . :rofl:
 

Meca25

New Member
Dragele mele :D sa va povestesc ceva. Eram si eu mica si disperata ca imi mor sufletelele si nu mai stiam cum sa la mai ud si cum nu :!: Iata ca in disperare de cauza am facut si eu ceva..... :wink:

Am umplut cada cu apa calaie spre rece si mi-am bagat acolo toate ghivecele :!: Le-am lasat 30 minute si am dat drumul la apa... La doua, trei zile dupa operatiune ficusul beniamin a explodat pur si simplu de frunzulite, arborele de cauciu si-a marit frunzele si l-au napadit lastarii, dracenele mele s-au infoiat si inverzit ca la expozitie...etc, ca daca scriu de toate.... :D
De atunci fac asta cam o data la o luna si jumatate. Incercati, nu ve-ti regreta.

dar dupa o baie din asta, o saptamana uitati sa le mai udati! :D
 

Erwin

Member
Ce ziceti? E de preferat sa udam florile cu apa fiarta? Stiu ca apa de ploaie e cea mai buna... dar nu am de unde....
 

raduizol

Member
Eu ud florile din casa cu apa care rezulta de la aparatul de aer conditionat, din gheata de la frigider si din apa rezultata de la un deumidificator de aer. Cele din curte fiind f multe le ud cu furtunul.
 

Roxana

Active Member
Apa potrivita pentru plante

Erwin a spus:
Ce ziceti? E de preferat sa udam florile cu apa fiarta? Stiu ca apa de ploaie e cea mai buna... dar nu am de unde....
daca nu ai posibilitatea sa colectezi apa de ploaie este bine si cu apa fiarta si apoi racita.
 

angela draganoiu

Active Member
eu, asa cum am mai spus, folosesc apa de turba pe care o tin intr-o galeata,aceasta galeata o duc vara in blacon cu citeva ore inainte de a uda plantele sa ajunga la temperatura la care stau plantele, iarna insa galeata fiind in casa ud plantele cu apa la temperatura din apartament. cineva, referindu-se la plantele de apartament, a spus aici ca apa calduta, ca de la soare, le face bine plantelor.
 

angela draganoiu

Active Member
nu Violeta nu miroase si eu o tin tot in casa, nici n-as avea unde pt ca stau la bloc. dupa citeva udari, cam 7-8, spal galeata si schimb turba pt ca isi pierde din proprietati.
 

bibacj

Member
Eu le mai ud si cu apa din acvariu pentru ca mi se intampla des sa uit sa pun apa sa stea la temperatura camerei...
 
Sus