Cais - Prunus armeniaca

ACHIMENES

Member
simali a spus:
Am fost la Protectia Plantelor la noi in localitate si mi-au dat CONFIDOR Oil sc004 - cred ca este solutia uleioasa despre care spuneti voi.

Am mai cumparat si sulfat de cupru. Ce nu stiu acum este de unde se procura varul nestins? :?

Odata facute aceste doua stropiri inainte de inmugurire, ce alte stropiri sunt absolut necesare? Ca am vazut atatea pliculete cu atatea chestii... pentru ai si ailalta ... Fungicidele si insecticidele de pilda, nu se dau numai cand ai nevoie de ele, adica cand ai problema X? Voi ce stropiri mai faceti?

Achimenes, voi ce ati mai invatat la facultate legat de varuirea pomilor? E buna la ceva sau e mai mult o prostie de moda veche.
Incearca de acum incolo sa cumperi produse care nu mai trebuie amestecate cu altceva, nu are rost sa cumperi un produs si sa observi ca nu-l poti folosi decat daca il amesteci cu altceva.... sulfatul de cupru da-l simplu si ai terminat cu problemele.
Cu fungicidele si insecticidele este o alta problema, vezi ca am scris pe undeva pe la stropiri parca, ele se dau si preventiv nu numai la aparitia bolii sau daunatorului .....poate cand observam atacul este prea tarziu si am pierdut planta draga.
Despre varuirea pomilor....in general nu se recomanda ( asa am invatat ), dar este de bine doar din punctul de vedere al protectiei impotriva incingerii trunchiului (are de suferit seva ), pana la urma parerile sunt impartite :eek: eu nu imi varuiesc pomii....la fel tine de dorinta omului :)
Aaaaa intrebare:
pomii fructiferi solitari sau cei din padure, cine-i mai varuieste?
nu vi se pare ca stau bine mersi nevaruiti si le merge extraordinar de bine :? :? :?
 

angela draganoiu

Active Member
Achimenes cred ca oamenii nu stiu ca nu se recomanda varuirea pomilor fructiferi si cred ca nici de ce, poate n-ar fi rau daca ne-ai explica de ce nu se recomanda. la tara oamenii varuiesc pomii fructiferi in fiecare primavara si fac asta de foarte multi ani.
 

ACHIMENES

Member
Este bine...necesar mai bine zis, ca de fiecare data cand facem tratamente sa ne echipam corespunzator cu manusi, masca pentru gura, ochelari de protectie si un halat; nu se bea, nu se mananca, nu se fumeaza in timpul efectuarii tratamentelor.
Majoritatea produselor sunt iritante pentru ochi si piele, iar daca se inghit......
:pa: :pa:
 

simali

Member
ACHIMENES a spus:
Incearca de acum incolo sa cumperi produse care nu mai trebuie amestecate cu altceva, nu are rost sa cumperi un produs si sa observi ca nu-l poti folosi decat daca il amesteci cu altceva....
Dar pe produsul meu nu scrie ca trebuie amestecat cu altceva. Decat cu apa... Se amesteca cu altceva???????????????????????
 

simali

Member
Defne a spus:
si eu sunt curioasa ca mereu i-am varuit
Eu am citit ca varuitul pomilor este un mit vechi, desfiintat de cercetarile recente. Nici nu dauneaza. Dar nici nu aduce mari avantaje... Poate sa faca bine la nervi. Ceva gen "am facut curatenie de Pasti, am varuit pomii...".
 

isabella

Active Member
M-am cam saturat de cercetarile astea recente :x Desfiinteaza tot...parca bunicii nostri erau toti prosti gramada :( In unele privinte poate au dreptate cercetatorii dar nu cred ca in toate...
 
A

Anonymous

Guest
Nu foloseste la nimic varuirea pomilor fructiferi,am intrebat unde trebuie.
Creeaza doar impresia de ingrijit,uite! sa- facut curat aici....de copaci aliniati in front ca la armata....
Cam asta mi-au spus specialistii de aici.Intrebare:merita atunci sa-ti bati capul cu bidineaua prin curte ?

...Bunici faceau la nivelul de cunostinte pomicole de atunci.Intre timp a aparut televizorul..lecedeul ..plasma...lecedeul organic,iar unii sa-u dus la plimbare pe luna.

....Doamne,ce chic e vaca de mai sus! Cool,super cool ! Cel mai haios avatar,dupa mine ,de aici. :rofl:
 

adi o

Member
varuit

de ce intotdeauna,noi romanii, trebuie sa ne luam dupa altii.tot timpul luam de bune tampeniile altora pe motiv ca aia-s straini si stiu mai multe.ce stiau parintii si bunicii nostrii sunt prostii.ce rau poate sa faca varul pomilor?nici unul!!dimpotriva, pomii varuiti dau un aspect extraordinar gradinii si daca va uitati pe trunchiul lor veti vedea ca in zona varuita coaja este lucioasa, necrapata si fara plante parazitare(muschi si licheni).cineva spunea mai sus ca, copacii din padure nu-i varuieste nimeni.asa este dar, daca intri in padure si te uiti atent vezi o multime de arbori uscati pe picioare si care sunt plini de boli si de daunatori.fiecare face ce vrea dar eu va spun ca ,indiferent ce zic altii eu am sa-i varuiesc in fiecare primavara!!!!
 
A

Anonymous

Guest
adi o nu trebuie sa-l citesti pe Kant ca sa-ti gasesti motivatii pt. a putea mozoli copaceii cu var.Treaba ta,daca tot vrei sa dai la bidinea...n-ai decit.
N-ai fi nici primul dar nici ultimul care pierde timpul cu chestii inutile.
Pt. cultura ta tehnica,arunca o ptivire pe dubluve,dubluve,dubluve,puntc sfaturi pomicole.Aia doi is doctori,ce-i drept de copaci.....nevaruiti.Poti s-ai si suni,sint foarte draguti.Intraba-i la telefon,n-au mai ris de mult. :rofl:
 

ACHIMENES

Member
mihail-the ex a spus:
adi o nu trebuie sa-l citesti pe Kant ca sa-ti gasesti motivatii pt. a putea mozoli copaceii cu var.Treaba ta,daca tot vrei sa dai la bidinea...n-ai decit.
N-ai fi nici primul dar nici ultimul care pierde timpul cu chestii inutile.
Pt. cultura ta tehnica,arunca o ptivire pe dubluve,dubluve,dubluve,puntc sfaturi pomicole.Aia doi is doctori,ce-i drept de copaci.....nevaruiti.Poti s-ai si suni,sint foarte draguti.Intraba-i la telefon,n-au mai ris de mult. :rofl:
In sfarsit sunt si eu de acord cu ceea ce spui.......dar asta nu inseamna ai voie sa devii iar ....nesuferit :)
 

ACHIMENES

Member
:astept: iar a-ti scris mult si pe langa.....data viitoare se deschide sezonul la cosit de mesaje.... :evil: :evil: :evil:
 
Sus